Se presupune că…

Deja după o vârstă ne putem descurca singuri, ba chiar putem muta niște munți, ba chiar alegem să avem copii a căror existență se învârte în jurul nostru. Se presupune că la 26 de ani ești om în toată firea, deși te mai copilărești tu când ai chef. Și bănuim că ești pregătit să înfrunți orice ți se arată la orizont, de unul singur, cu un curaj de om matur.

Mă descurc singură de câțiva ani buni. Decizii iau de la o vârstă fragedă și m-am bazat  pe instinct și pe plăcere. Azi a trebuit să șed cu fundul pe-o bordură, undeva în cucuieții copăceni și să iau în calcul opțiuni, să le analizez și să fac o alegere. Mi s-a părut îngrozitor să nu am cu cine să mă sfătuiesc.


Am zis să las destinul să aleagă, poate eu sunt subiectivă. Ba chiar i-am dat și lui tata un ghiont, că poate nu doarme chiar somnul de veci. Și universului i-am zis câte ceva, poate totuși îmi trimite un semn cu cea mai bună alegere. Nimic. N-a ales destinul, până la urmă am ales eu. Ca întotdeauna. Alegem noi. Coincidențele sunt iluzii.

O să-mi dau seama dacă ceea ce am decis a fost (nu cel mai bine) un pas important în viața mea abia peste niște timp. Până atunci sărbătoresc cu niște muncă.

În rest… aș vrea să dorm multe multe multe ore și să mănânc multă înghețată. Și niște cireșe, dar nu primești în viață chiar de toate. O să beau limonadă, că lămâile-s mai accesibile. Aș bea o limonadă pe-o plajă cu nisip fin. Dar asta e din alt film.

A mai trecut o zi din viața mea. Deja mi-e dor de ea.

HugsLovePeace
>.<

 

 

 

Share

6 thoughts on “Se presupune că…

  1. Pingback: Se presupune că « Evergreen

  2. Adelina

    E rău când n-ai cui să-i ceri un sfat. Eu îl mai întreb pe iubi, dar de multe ori e subiectiv. În weekend o să păşesc pe nisip fin. Îţi trimit telepatic o scoică. Te pup!

  3. .miss bee

    Ai spus-o aşa de frumos… Dar da, asta e situaţia… asta ne defineşte ca oameni: deciziile luate, atât cele bune, cât şi cele greşite. Mai ales greşelile, pentru că odată realizate şi conştientizate, vor determina o schimbare în ceea ce ne priveşte..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *