Mama pe bune

35

Surpriza

Ieri am fost destul de nostalgică.

De 15 ani am început tradiția să-mi petrec ziua de naștere departe de casă, alături de o gașcă de oameni dragi. Sunt parte din categoria aia care își iubește ziua de naștere și chiar facem tam-tam și se organizează din timp.

Nu știu dacă sunt așa pentru că pică de 1 mai și-s născută la zi mare sau am un ego uriaș. Sau poate vine de la poveștile maică-mii despre nașterea mea minunem, când era p-aci să nu apuc să ajung la incubator. Ori e doar nevoia mea de a fi iubită și în ziua asta pot să adun toți oamenii mei dragi să mă răsfețe.

Anul ăsta, însă… anul ăsta e atipic.

În mod ideal acum eram deja în Lisabona, oraș la care visez de câțiva ani. Aș fi fost deja mahmură după un exces de sangria de cu seară. Am fi băut cafeaua la grămadă și ne-am fi dus spre cea mai apropiată plajă. Să lâncezim. Să ne cinstim. Să facem frumos.

În mod real beau bere fără alcool și am senzația că m-am amețit. Verific speriată că e sticla aia bună că mi-am propus să respect majoritatea regulilor să îi ofer un start bun copilului. Drumul prin Lisabona e un drum cu mașina până în Giurgiu, care n-o să fie foarte confortabil, dar depinde de zi. În unele zile mă doare tot corpul și sunt epuizată și cu chef de bocit, în altele fac yoga și pare că nu am 6 kilograme în plus. M-am obișnuit. Acum am o scuză pentru schimbările astea de stare.

Realitatea nu e așa de rea. Întodeauna putea fi mai rău. Gândul ăsta mă ajută de cele mai multe ori.

Când se termină toată nebunia asta, o să mergem la mare. O să stăm tot distanțați social, dar măcar o să putem sta pe-o plajă. Și-o să mă mai serbez o dată în gând. Și-o să mă uit după un curcubeu.

35 de ani

Când eram mici, Andreea și cu mine calculam vârstele noastre. Când o să am eu 20 de ani tu o sa ai 15, când o să am eu 25, tu o să ai 20… și tot așa. Îmi amintesc că nu am mers cu numărătoarea mai departe de 35. Deci, Andreea, când o să am eu 35 de ani tu o să ai 30. Am ajuns si aici!

Ultima aniversare în care nu sunt mama cuiva.

Pe curând,
Evergreen

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evergreen
  1 May, 2020 at 9:52 am

  Multumesc!

 • Reply
  fabi
  1 May, 2020 at 9:00 am

  La multi ani! :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.