Secvente

A murit Anca Parghel

Se pare că anul ăsta oamenii mari au hotărît să plece. Şi Anca Parghel se pare că a renunţat la lupta cu cancerul… sau poate a rămas fără puterea de a mai lupta. Nu pot să cred că a murit. Cadou de moş? Nu pot să cred. Un om atît de plin de viaţă, de bunătate, de frumuseţe… să moară aşa chinuită. Chiar am crezut că o să scape şi că o să mai cînte 20 de ani de acum. Chiar credeam că terapiile alternative, optimismul, rîsul şi încrederea o pot salva… chiar credeam în minuni, măcar pentru ea.

Poate că revolta e şi mai mare pentru că am avut şansa s-o cunosc acum vreo doi ani, cînd o ştiau numai iubitorii de jazz. Era plin la Green Hours. Spre ruşinea mea eu habar nu aveam cine e şi ce face. Abia după ce m-am documentat şi am cunoscut-o, am regretat amar că nu m-am bucurat de ce  oferea…Am fost nişte nerecunoscători.

Cu mine s-a comportat impecabil, deşi ea era o vedetă, iar eu un biet reporter. Am şi glumit. M-a şi îmbrăţişat. Minunat om!

Nu mai am cuvinte şi nici curaj să mai spun ceva. Nu ar ajunge nici un tribut la înălţimea ei şi nimeni nu ne poate ierta pentru că am ignorat-o atîţia ani…anca-parghel

Sper să ajungă undeva unde este fericită. Deşi nu cred că există un loc unde ea va mai rîde cu atîta poftă… pentru că şi-a dorit prea mult să trăiască aici pe pămînt. Sper ca Îngerii să se bucure de glasul ei şi sper să se mai nască o asemenea stea.

Sper să fie iubită aşa cum a fost aici.

 

Aş fi vrut să scriu mai multe azi. De Moş Nicolae şi de faptul că sunt atît de lefteră încît o să sufăr o depresie la vederea ghetelor goale. Aş fi vrut să scriu de filme. De planuri. De oameni. De frumos. De vechi.

Am rămas fără cuvinte. E o adevărată tragedie anul 2008, anul în care ne-am luat adio de la prea mulţi oameni dragi nouă.
*Mulţumesc Patric pentru răbdarea cu care ai transferat peste 600 de însemnări de la vechea casă şi pentru timpul acordat unei femei care habar nu are cu ce se mănîncă wordpress-ul.  O să mă bag şi eu la cheta pentru dulciuri şi văcuţe.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yCm5McjV3oM[/youtube]

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  deea
  8 December, 2008 at 9:10 pm

  e trist, dar ea e fericita acolo unde e…sunt sigura de asta

 • Reply
  greenfield
  6 December, 2008 at 10:06 pm

  Si pe mine ziua de vineri m-a coplesit, dar spre seara mi-am mai revenit.
  Tu ai mai vorbit cu Did? Ca s-a ingrijorat lumea pe WB.

 • Reply
  eightmode
  6 December, 2008 at 5:56 pm

  Urât.. ! A mers să-i cânte vecinului de la „etajul suprem” (a.k.a. Jessus).

 • Reply
  almanahe
  5 December, 2008 at 4:15 pm

  Dumnezeu să o ierte! Roţi la trenul vieţii suntem… :(

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.