Secvente

A short story about me feeling like the world ended

The big picture: stau tolănită-n iarbă și mă uit la norii groși. Port ochelari de soare și culorile-s intense. Perfecte. Doi nori se îmbrățișează și devin unul. Trec avioane și trenuri. Se intersectează sunetele. N-am fost niciodată așa aproape de o șină de tren și de o rută aeriană. Când eram mică și vedeam avion îl strigam pe tata și când vedeam tren ziceam că e mama. Azi n-am mai strigat pe nimeni.

The small picture: respir cu noduri și-mi dau seama că iubesc atât de mult senzația asta și viața asta, încât sunt la un pas de atac de panică cu gândul c-o pot pierde oricând. Mă enervează cumplit neștiința asta și teama asta că oricând pot să pierd norii, cerul, iarba, soarele, trenurile, avioanele. Mă doare trupul să mă gândesc c-o să ajung pământ. De câteva zile o țin tot în gânduri și imagini morbide. Nu le cer, dar vin și sunt mai puternice decât încrederea mea că pot să răzbat.

The point: și iar m-am revoltat împotriva nu știu cui! Nu e drept să nu am opțiunea să aleg, nici când mă nasc și nici când mor. Asta mă face să vreau să zgârii pereți ca să simt că nu-i totul nimic. Și dacă aș ști, ce s-ar întâmpla? Tot nimic, nu? Dacă aș ști, măcar nu mi-ar mai fi așa frică de drumul ăsta și nici de capătul lui.

The nothing: nu e paradoxal că iubesc atât de mult viața, încât nu mă pot bucura pe deplin de ea?

Nu știu, poate par nebună sau ieșită din context sau prea procupată sau că fac un caz pe o chestie spusă și răspusă, dar nu-mi pasă. Nu mă interesează că tu mă crezi nebună și nici nu te rog să te pui în locul meu, e haos și te sufoci mai des decât respiri. Am o senzație că o să se întâmple ceva… și nu pot să o spăl de pe mine.

Sunt un copil mofturos care se supără și suferă cu patos.

O să sar cu parașuta.
Și o să merg și în Vamă.
Și o să-mi fac și tatuajul.

Foto

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evergreen
  20 April, 2012 at 3:29 pm

  La mine-s vechi :) si revin primavara, mai ales

 • Reply
  Ruxandra
  19 April, 2012 at 8:13 pm

  Gandurile asta vin si pleaca. Sunt momente cand pur si simplu apar si ne framanta….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.