Secvente

alegeri şi spirit

Azi am fost la tata în vizită. El este tot acolo. Anotimpurile se schimbă. Eu mă schimb, dar el este doi metri sub pămînt în beznă. M-am gîndit dacă ştie că-s acolo. Mi-am zis că probabil că nu. Probabil că spiritul lui evoluează în Univers şi m-a uitat aici.

Mi-am adus aminte de un afiş de la IML care suna cam aşa: persoanele care vor fi incinerate nu beneficiază de slujbă religioasă, deci drumul spre iad este pavat cu niscaiva cenuşă.

Eu nu m-am decis dacă să cred în rai sau în iad. Dacă această bătălie înger – demon mă convinge sau dacă ader la conştiinţa de sine, la libertatea spiritului după moartea trupului. Cert e că orice aş alege parcă e o teamă să nu dau rateu şi să fie alcumva. Adică nu pot să mă dedic cu totul întru o credinţă. Cred! Şi asta mă defineşte, dar nu-s religioasă, nu respect canoane, nu ţin posturile şi nu merg la biserică la liturghii. Prefer biserica pustie pentru că de cele mai multe ori mă ia plînsul şi simt nevoia să mă simt în largul meu.

Aş vrea să fiu incinerată, însă s-ar putea ca sufletul meu să aibă de suferit în urma unei decizii de genul ăsta. Şi mă întreb, oare nu există niciun american în rai? Ei care umblă cu vazele cu cenuşă la purtător? Şi pînă la urmă este vorba de propriile credinţe şi de valorile pe care le are fiecare, nu de ars sau pămînt. Nu?

Însă eu mi le găsesc greu pe ale mele. Pe lîngă cele 10 porunci, care mi se par rezonabile, mai sunt alte mii care construiesc omul.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  desculta
  4 July, 2010 at 6:10 pm

  Cat de frumos!

 • Reply
  alexxa
  4 July, 2010 at 6:02 pm

  :(

 • Reply
  traiesteunpic
  4 July, 2010 at 3:24 pm

  si daca there is no heaven there is no hell? cand mori pentru totdeauna nu iti mai pasa daca esti incinerat, de slujbe sau altceva. iti pasa inainte, iti pasa de altii, dar nu de tine. conteaza doar momentul asta, cand traiesti. cand ma duc unde e tatal meu e gol acolo, e doar o gradina cu oameni morti sub pamant. nu ma duc acolo pentru el, ma duc pentru mine
  p.s. indieni or fi in rai?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.