Secvente

Am nevoie să mă opresc. Să apăs butonul de pauză. Apoi refresh. Reborn. Altă dimensiune. Ah!

Știu că sunt disfuncțională. Și știu că am nevoie de un alt sistem.
Sunt mereu pe panică. Nu am niciodată răbdare. Mereu să spun, să aflu, să trag linie. Să merg mai departe. Să nu mă doară. Să nu-mi pese.
Mereu cu scutul. Mereu pe alcool. Mereu pe alt film. Mereu speriată. Mereu dornică de altceva. Mereu obosită. Mereu în gând cu altcineva. Mereu nestatornică.
Mereu vreau. Vreau. Vreau.

Alin spune să încetinesc. Doar că nu am pedala de frână. Nu cunosc cum e altfel. Nu știu cum să fac să nu mai vreau să fac atât de multe. Să nu mai caut să bifez.

Am un curs prestabilit: Viata – asteptari – amagire – realitate – speranta – dezamagire – tristete – viata. Mă pierd în situații, oameni, gânduri și când mă dezmeticesc observ că sunt de la capăt. Mai obosită, mai anxioasă, mai futută-n filoxeră. (Filoxeră – insectă dăunătoare a viței de vie).
Aș vrea să fiu pe o stâncă și să urlu. Să urlu cu disperare până mă epuizez. Să urlu să scot tensiunea din creier, nervii, teama, durerea. Să urlu și să fiu disperată și tristă până se duc toate.

Știu că e doar o etapă. Și că probabil înseamnă iar o transformare a mea. Știu că am nevoie să respir. Știu că nu am nicio scăpare. Că indiferent unde mă duc: spre distracție, spre nimic, spre spart, spre muncă… tot de ușa sinelui mă izbesc.

Nu știu cine sunt.

Și e atât de cumplită chestia asta. Să nu știi cine ești…

Unde se duc sufletele desperecheate? Unde se duce timpul? Unde ne ducem noi după ce murim? Unde se duce iubirea? Unde se duce dorul când nu mai e?
E o senzație cretină care mă scoate din sărite cum că dacă mă prinde cineva potrivit de mână atunci toate se vor așeza.

Foto

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Evergreen
  18 September, 2014 at 8:44 am

  Al patrulea job și am încheiat-o.

 • Reply
  diud
  18 September, 2014 at 6:34 am

  Era proverbul ala evreiesc cu vaca … cu ala care avea o vaca sau zece si se duce la rabin … si ii zice ca-i stresat si nu mai are timp … si rabinul ii zice sa-si mai ia 50 de vite …

  Ideea este ca se schimba sistemul cu inca 50 de vite, te forteaza sa schimbi administratia … sau sa renunti mai repede la vite…

 • Reply
  Marin
  17 September, 2014 at 12:42 pm

  Hey! Nu stiu daca senzatia e cretina, e poate exact ce trebuie sa se intample. Insa, nu stiu daca se va intampla pana cand nu se potoleste lumea agitata din mintea ta :) Cel putin asa e cazul meu. Daca nu iti place ceva, schimba. Urla, plangi, canta, alearga pana te linistesti. Apoi schimba directia spre altceva. In cazul meu functioneaza. Zi vesela!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.