Din viata

another funky exam

Ăsta de azi fu penultimul. Am scris tooot. Asta ca replică la un exam la care m-am pierdut cu firea.

M-am întors la fenomenala oră trei. Mi-era dor de drumul pînă acasă în plină zi şi nu în posomorîta noapte. Şi chiar un miez de zi cu soare.

Am luat autobuzul spre un loc. Un loc unde cîndva primeam îmbrăţişări. Apoi m-am întors. Mi-am pierdut curajul. Nu pot acu’ mi-am zis parcă liniştindu-mă. M-am mozolit pe cizme. Şi m-am udat la degete. Am rîs de emotivitatea mea. Comportă-te ca la 24 de ani! Sunt o fire care se răsfaţă şi se prosteşte mult. Poate de aceea nu-s credibilă, uneori. Nu pot să mă dezic de firea mea, deşi în fiecare dimineaţă îmi spun în oglindă că azi voi fi schimbată. Voi fi serioasă. Voi fi din afară. Voi fi neutră. Voi fi dincolo.

Nu ştiu dacă-i tîmpenie curată sau inocenţă întîrziată, cert e că-s implicată. Ciudat, mi-s dragi toţi cei 16 colegi de şcoală (plus pe lîngă) şi mi-s importanţi. Ciudat, nu ştiam că am sufletul atît de cuprinzător. Ciudat, cu siguranţă îmi voi încasa la timpul potrivit şi dezamăgirile.

Ciudat că deşi am învăţat lecţia sunt tot aceeaşi. Oare cînd sau ce va trebui să mă determine să devin om matur?

Cade întunericul. Am să-mi păstrez momente pentru clipa crepusculară cînd cerul devine abia vizibil, cînd bîjbîi după lapte şi cînd Socrate îşi măreşte irişii. În antiteză stă zăpada gata-gata să se scurgă… e superb!

Încerc să mă revigorez. Să-mi dozez energia. Să sustrag seva din diverse zone. Încerc să mă mobilizez. Nu vreau aşa! Vreau altfel. Un altfel mai plin şi mai fericit! Mai vesel. Un altfel cu tine…

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Maria
  31 January, 2010 at 3:09 pm

  Şi eu îmi doresc să fiu luată în serios. Dar toată lumea mă mângâie pe creştet, aşa cum mângâi un copil de câţiva anişori, de drag şi de amuzamentul pe care ţi-l provoacă. Până şi cei ce au ani buni mai puţin ca mine fac la fel. Nu-i rău, dar vreau să fiu luată-n serios.

 • Reply
  evergreen
  29 January, 2010 at 11:32 pm

  abia astept!

 • Reply
  erk
  29 January, 2010 at 8:12 pm

  m-e dor de tine bah…desi pare ca inca nu stiu exact care acest “tine” ,dar mi-e.iti explic la un ceai mai pe indelete luni la montaj. :P

 • Reply
  evergreenstory
  29 January, 2010 at 3:47 pm

  merci!

 • Reply
  crislis
  29 January, 2010 at 3:41 pm

  Felicitări pentru examen…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.