Secvente

Crestinii au intrerupt proiectia unui film, ce e de facut?

Am vazut cateva postari legate de interventia unei cete de crestini extremisti, care au intrerupt o proiectie a filmului 120 BPM la Cinematograful Muzeul Taranului Roman, pe motiv ca ala e un spatiu sacru si avea loc o propaganda homosexuala (min 13 din videoul de mai jos).

Initial mi s-a zbarlit parul si am simtit cum o ia sangele la vale

Cum domne’ in Romania lui 2018 sa se intample asa ceva? Apoi m-a luat rasul ca am vazut imagini video si i-am vazut pe oamenii aia putreziti in interior cantand imnul tarii, purtand falosi icoane cu sfinti si mesaje penibile. Cineva zicea ceva de Iisus care ne-a salvat si noi nu suntem recunoscatori, iar altcineva ca ne vor lua chinezii organele.  Apoi am vazut o doamna suparata care venise din Radu Voda sa vada acest film si era profund nemultumita de interventia cu mantuirea.

Ma rog, ce voiam de fapt sa bifez aici este ca pe mine nu m-a surprins si nici socat gestul asta si nu m-ar surprinde nici in Romania lui 2020. Nu pentru ca Romania e o tara de mizerie cu multi prosti, xenofobi, homofobi si rasisti, ci pentru ca astfel de manifestari se intampla peste tot. Nu exista un loc ideal si nu exista o societate ideala.

Nu inseamna ca trebuie sa toleram un abuz si o cenzura la libera exprimare, mai ales cand vorbim de arta, dar avem nevoie sa depasim revolta si sa intelegem ca in vremea Brexit-Trump si a tuturor celorlalte tari care se intorc la nationalism si sistem semi-dictatorial, iesiri din astea se tot intampla si se vor mai intampla. Si noi va trebui sa ne opunem intr-o forma sau alta.

120 BPM

Interventie crestini la MTR

Avem noroc ca noi in sinea noastra nu suntem oamenii masurilor extreme si nu intram cu masina intr-o masa de oameni diferiti de noi (un britanic a intrat cu masina intr-un grup de musulmani, care se aflau langa o moschee, doar pentru ca ura terorismul) si ne pretam la actiuni penibile. Ca daca intr-adevar am fi oamenii extremelor, pana acum se trezea cineva sa dea foc Catedralei Mantuirii sau sediului PSD. Dar nu facem din astea ca nu suntem genul. Ceea ce e (oarecum) bine.

Pe de alta parte exista si ceva bun in situatia asta: semnalul de alarma.

Oamenii astia exista si se coalizeaza si nu trebuie ignorata problema, ci gasite solutii. Avem nevoie de mai multe programe pentru comunitatea LGBT, care e data la o parte si obligata sa traiasca intr-o bula ascunsa, avem nevoie de un dus cu apa rece sa realizam ca suntem parte din aceasta societate, desi o renegam din maduva oaselor. Nu-i putem respinge, nu-i putem integra, ca n-ai pe cine, dar nici nu-i putem ignora. Cumva, o solutie, trebuie sa gasim.

Bai, de cate ori va intalniti cu un homofob sau cu un crestin extremist, stati de vorba cu el, oricat de enervant ar fi. Poate-poate gasiti o portita si poate se genereaza niste intrebari in persoana aia. Poate cauta mai departe de grupul lui sau cuvantul domnului.

Felicitari doamnei din Radu Voda care a strabatut atata amar de drum sa vada un film! Imi pare rau ca n-a apucat sa-l vada. Sunt curioasa daca s-au luat masuri, daca au primit amenzi…

Un video aici.
I
magine: Tudor Giurgiu 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.