Secvente

azi miroase a vară (de două luni te caut)

Trosnesc oasele braţelor întinse deasupra ochilor. Se prelungesc în perspectiva tavanului coşcovit. Clipeşte greu şi umbre întunecate se plimbă pe pupile. Sună ceasul deşteptător. Dar azi e vineri şi miroase a vară. Mireasmă ce pătrunde prin pereţi, prin ferestre, prin unghere.

Se ridică în pat şi sprijinindu-se în mîini îşi îndreaptă coloana. Pleacă gîtul în faţă şi împinge bărbia în piept. Amorţeală şi ameţeală. O lene lîncedă apasă umerii istoviţi. Dar azi e vineri şi miroase a cafea. Mireasmă ce pătrunde pe sub uşă, prin lenjerie, prin perdele.

Îşi roteşte trunchiul şi pune picioarele pe podeaua veche. Scîrţîie la atingere. Bîjbîind în penumbra dimineţii caută papucii ponosiţi. Cu greu reuşeşte să nimerească în culcuşul răcoros al acestora. Priveşte spre fereastra ascunsă după draperiile roşii. Dar azi e vineri şi miroase a iasomie ce pătrunde prin piele, prin buze, prin unghere.

Se ridică cu greutate balansîndu-se cînd pe un picior cînd pe altul. Echilibrul se aşează în sfîrşit pe trup poornind din creştetul capului. Se îndreaptă cu totul şi cu coada ochiului se priveşte în oglindă. În cap are o creastă şi asta pentru că s-a culcat cu părul ud. O aşează cu degetele. Dar azi e vineri si miroase a mare albastră.

Iese din cameră şi îşi roteşte capul într-o căutare, într-un exerciţiu matinal desenînd în aer un semicerc. E întunecoasă încăperea şi răcoarea cotloanelor atinge şira spinării. Merge agale spre baie, deschide robinetul chinuindu-se puţin. E ruginit. E bătrîn. Aruncă cu apă rece peste faţa obosită şi dezordonată. Dar azi e vineri şi zîmbetul bate la uşa inimii.

Bună dimineaţa!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  bampi
  17 May, 2009 at 11:47 am

  Chiar ca miroase a vara.. am inceput-o cu 1 Mai la mare, pacat ca a fost asa de scurt, dar sper ca vara sa fie cat mai lunga!!!

 • Reply
  multzam
  16 May, 2009 at 9:23 am

  Buna dimineata!!
  m-ai facut sa ma gandesc deja la mare, la vama, la nisip si la tot ce asteptam un an de zile… :)

 • Reply
  Magic Storm
  16 May, 2009 at 8:57 am

  Buna dimineata! :))
  Ce bine ca nu sunt singura….si mie imi miroase a vara , a vacanta….mmm.

 • Reply
  evergreen
  15 May, 2009 at 11:17 am

  mi’e dor de tine! te’am visat!

 • Reply
  amy
  15 May, 2009 at 11:15 am

  brilliant!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.