Secvente

Bătălii la ceas nocturn

Am dat drumul la apa fierbinte în cadă și-am căutat cu privirea un ceva să pun să facă spumă. Mi-am amintit că încerc să trăiesc econom și sustenabil și nu am spumant de baie. Am turnat un rest de șampon. E o liniște plăcută în casă.

De foarte mult timp port în mine un oftat. Câteodată vine ca un pumn în gât, alteori se strecoară subtil.

M-am așezat în apa fierbinte și-n spuma aproape dusă. Mă simt epuizată, atât de epuizată că mă afund în slow motion. Am împlinit 34 de ani și mă așteăptam de la mine să am mai puține gânduri. Să fiu un om împăcat. O femeie împlinită. Am și mai multe gânduri, mai brutale.

Dintotdeauna port în mine o voce care-mi spune că sunt un monstru. Un om oribil. Că nu merit să fiu în viață. Că sunt inutilă.

Am stat și m-am uitat în gol câteva minute. Capul vâjâia de mii și mii de șoapte. Și atunci m-am oprit. Nu m-am dus din nou acolo, ci am spus stop. I-am reamintit minții mele că-mi joacă feste. Mi-am reamintit mie că toate cuvintele alea sunt minciuni, sunt fricile mele, sunt altceva decât realitatea. Și pentru câteva momente am reușit să respir. Am reușit să-mi amintesc că-s om, nu brută.

În ultimul an o dată la câteva seri am senzația că mor. Uneori mă trezesc în beznă să verific. Alteori nu adorm deloc.

M-am uitat lung în oglindă și-am căutat monstrul ăla. Am văzut o femeie ușor obosită, cu zile mai bune și zile mai proaste. Am văzut un om cu multe traume pe care încearcă să le rezolve, un om cu multe frici pe care vrea să și le depășească. Am văzut tristețe cât cuprinde și o nevoie acută de iubire. Și înțelegere.

Oare cum pot să iubesc ușor oameni care mă rănesc și uit atât de des să mă iubesc pe mine?

Foto

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Oana
  20 May, 2019 at 11:25 am

  La fel. Doar ca am 39 de ani. DAr nu ma las; oi reusi io sa imi imblanzesc dragonii…fie si la 50. Bafta!

 • Reply
  Geo
  16 May, 2019 at 6:12 pm

  Multumesc mult! Cand esti cu sabia deasupra capului parca toate celelalte probleme (pe care si eu le-am avut de altfel si acum as vrea sa le mai am,deh,drame existentiale) ti se par nimicuri. Si mi vina sa strig: “bai oamenilor, bucurati-va ca sunteti sanatosi”! Chiar nimic nu mai conteaza cand ai sanatate.

  • Reply
   Evergreen
   20 May, 2019 at 11:28 am

   Sa-mi spui cand primesti raspuns. Pentru orice situatie exista o solutie. Capul sus si pieptu’n fata (asa imi zice mama)

   • Reply
    Geo
    10 June, 2019 at 10:44 am

    Saluuut! Revin cu vesti asa cum am promis:deci sunt bineeeeee. Țîțele mele sunt fucking good. Se pare ca nu a mai fost nevoie de biopsie, nodulii pe care ii aveam s-au mai micsorat, nu si-au schimbat forma, dl dr(love him) a zis sa stau linistita si sa revin la control peste 6 luni.

    • Reply
     Evergreen
     10 June, 2019 at 10:45 am

     Baaaaaaaaaaaaaaaai!!! AMAZING! <3

 • Reply
  Geo
  12 May, 2019 at 7:27 am

  Si eu tocmai am implinit 34 si am un milion de frici,dar nu din astea inchipuite de fitepsihopupu de care sufera toata lumea ca asa-i trendu. Nu, frica mea e una al dracului de adevarata si intemeiata:de biopsia pe care o am in iunie, frica sa nu fie iasa cuvantu cu c….r, frica de a nu lasa un copil fara mama, ca tot ce-ai facut pana in prezent se duce dracu, ca oricum nu mai conteaza, de-astea…

  • Reply
   Evergreen
   13 May, 2019 at 8:15 am

   Baaaaaaaaaaaaai! Tin pumnii sa fie un raspuns frumos :* Stiu cum e sa astepti raspunsuri din astea. Asa ca iti trimit numai ganduri bune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.