Secvente

cadranul mov

Ieri am ieşit la lumină prin urbele meu de toate zilele. Se poartă culorile! Nu am găsit deloc o eşarfă neagră. Se poartă forfota şi fustele mov şi strînse la genunchi, dar 150 de lei e prea mult pentru aşa ceva. Vînzătoare s-a dat doi paşi înapoi cînd i-am spus că este prea scumpă… se uita la mine ca şi cum aş fi avut ciumă. Aş fi vrut să pornesc o discuţie şi să-i spun că în alte condiţii şi anul trecut pe vremea asta îmi luam chiar două, dar e criză şi oricum mie-mi trebe negru. Şi totuşi e foarte frumoasă…

Pentru că am nevoie să-mi ocup timpul am fost şi pe la tîrgul de joburi. Pe meseria mea era un singur stand – Realitatea Caţavencu unde am lăsat şi unicul cv disponibil. Restul mini tîrgului de joburi era plin de IT, consultanţă şi bănci. Tare-mi doresc un job unde să-mi îngrop timpul gîndirii slobode.

Seara am ales Future Shorts care a reuşit să mă dezamăgească din nou. Din scurt metrajele romîneşti nu am înţeles boabă (sunet prost), iar din cele internaţionale n-am văzut decît vreo trei. Am constatat cu tristeţe că cei care vin nu-s pasionaţii de film sunt cei care vor să-şi petreacă o vineri seara undeva unde e cool. Şi normal că era mai plin la fumoar şi pe trepte sau la bere, decît în săli şi că au fost momente cînd am vrut să lovesc diverşi omi… pentru că nici măcar nu aveau bunul simţ să aştepte să se termine filmul şi să iasă. În fine. E ca treaba cu Vama. Şi data trecută am zis că nu mai merg şi iată-mă. Viciu!

Ieri m-am intersectat cu peste 2000 de oameni care habar nu aveau ce mă apasă şi despre care nu ştiam absolut nimic. Am încercat ca după grimasele de pe chip să le ierarhizez poverile, dar n-am putut din cauza măştilor.

Ar fi fost frumos să fim înzestraţi şi cu unele calităţi de percepţie a stării celor din jur. Cum erau ceasurile alea care-şi schimbau culoarea cadranului în funcţie de stare. “Azi e violet, deci azi o las în pace.”  Sau “e bleu şi înseamnă multă bere”… Să vedem aura şi să ştim cum să abordăm oamenii ca să nu mai picăm în situaţii penibile sau regretabile. Dar nu putem. Sub cele 30 de măşti se ascunde un sentiment timid care nu iese aşa uşor la iveală. Şi poate-am fi putut să facem şi pasul ăsta în cunoaştere, dar superficialitatea e prima calitate umană.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  tara
  28 March, 2009 at 8:45 am

  semanam mult, si eu am ganduri ca ale tale, e ca si cum as citi in mintea mea….deci, evident, ai dreptate!!! :)

 • Reply
  elwira2009
  24 March, 2009 at 4:40 pm

  Targul de joburi a fost o MARE prostie.

 • Reply
  deea
  24 March, 2009 at 5:17 am

  dica in gasirea unui job:D…m_am exprimat aiurea..sorry:)

 • Reply
  deea
  23 March, 2009 at 9:55 pm

  ma bucur ca ai revenit…hugs:) si bafta la job!…

 • Reply
  unicornu'
  23 March, 2009 at 11:25 am

  superficialitatea… sper ca zici “calitate” cu ghilimelele de rigoare. e un atribut de baza al fiintei umane, hardly a quality!
  e un mecanism de aparare impotriva adevarurilor dureroase… dar este perceputa ca indiferenta.
  eu una cred ca nu e chiar acelasi lucru.

 • Reply
  lollitta
  22 March, 2009 at 7:17 pm

  nu putem sa vedem in ceilalti. de multe ori pentru ca nu ne lasa ei, de si mai multe ori pentru ca nu vrem noi…

 • Reply
  tuvia
  22 March, 2009 at 1:27 pm

  bine ca nu mam dus la targ ca oricum naveam ce sa aleg..ma si vad in banci =))

 • Reply
  eightmode
  21 March, 2009 at 8:49 pm

  asta-i prostia pe care nu o inteleg: esti proaspat iesit(a) din facultate si ei cer experienta ! wtf ?! romania nu va merge bine nici daca ne-am mai naste inca odata !!!!

 • Reply
  meea
  21 March, 2009 at 3:17 pm

  io imi imaginam niste haine care sa isi schimbe culoarea in functie de dispozitie, sau sa le poti schimba tu culoarea….ai zis realitatea hmm stai sa intreb…si iti zic luni

 • Reply
  multzam
  21 March, 2009 at 1:01 pm

  daca am fi sinceri unii cu altii, crede-ma, nu cred ca ar mai fi nevoie de astfel de calitati de perceptie… si totul ar fi mult mai simplu…

 • Reply
  evergreen
  21 March, 2009 at 9:54 am

  cer experienta. si eu nu am. minim un an si chiar trei.
  am aplicat, dar nu ma baga in seama

 • Reply
  westie
  21 March, 2009 at 9:37 am

  fata. mergi pe publicitate. agentie. baga-te acount manager. intri usor si te ridici repede.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.