Din viata

Caleidoscop emoțional

Am avut și eu un caleidoscop. Era roșu. Îl puneam în lumină și-l învârteam până mă lua bâțu’. Apoi am trecut la un televizoraș în miniatură. Verde. Te uitai printr-o găurică și vedeai imagini semi porno cu domni și doamne din trecut. Nu puteam determina perioada. Am avut și diapozitiv. M-am uitat de atâtea ori că am rupt și filmele și am stricat și mașinăria. Făceam umbre pe pereți și-mi imaginam diverse. Trăiam cu impresia că am ce să spun lumii. Mă prefăceam că prezint nu știu ce emisiuni ca să pot învăța la istorie. Și mă uitam la reflexia din șifonier și eram mândră de mine. Apoi mi-am dorit să fiu Tom Cat și să stau într-un tomberon pentru că viața mea era de căcat și viața lui era mai mișto. Nu știu de ce-mi doresc atât să trăiesc în papucii altcuiva. Ahm, sunt omul care se minte cel mai mult ca să poată supraviețui. Ahm, cât patetism.

Acum, când am șansa să spun ceva lumii, ceva din mine sau despre mine, sufăr de blocaj creativo-emoțional. Sunt blank. Am mii și miliarde de idei cât o constelație și toate-mi par bune și de dat mai departe. Până mă apuc să le așez pe foaie. Mizerii. Selecția curului! Nu am trăit nimic. Nu am nimic de spus. Caut cavernă cu wireless. Pe perioadă nedeterminată.

Azi am revăzut o secvență din mândrie și prejudecată. Nu-mi mai amintesc filmul, doar rochia Kierei acolo în bibliotecă. Aia verde. În fine și în secvența aia se făcea că ea ieșise să ia o gură de aer când se crăpa de ziuă, iar el venea pe un câmp perfect în întâmpinarea ei. La ea se întâmpla asta, fizic, da… prin mintea regizorului, da… pus cu mâna din scenariu, dar la ea se întâmpla! La mine nu! Io dacă ies la șase dimineața pe ștrase nu vine niciun prinț, nicio căruță și nici Vasile de la dugheana din colț. Voi fi eu și maidanezii și nemernica de durere de cap, pesemne. Nu vin nici dacă-i chem. Oamenii normali dorm la șase.

Alexa zice că am contactat virusul heliobacter nu știu cum la stomac. Și că dacă nu merg la medic fac cancer. Io [i zic că mă duc, ce dracu. Dar ăia o să mă pună să fac endoscopie și mi-e frică. Mai bine să-mi ia sânge.  După care îmi zice că mnah, e nasol când ești singur, dar e nasol și când ești în relație, că de fapt totul se rezumă la cineva care să te țină în brațe. Că până la urmă tot singur ești. La care io zic, mnah, să mă țină dracu cineva în brațe că o iau la vale… apoi râdem pentru că vorbim murdar despre amor.

*** oamenii se mint când spun că dorm împreună. pentru că somnul îi desparte. îi separă. deci nu-s împreună, ci separat. sunt două trupuri deconectate care se înghiontesc sau se ceartă pe-o bucată de pătură. și nici măcar nu-s conștiente… ele, trupurile…

Am o viziune cam pesimistă asupra vieții. Tind să mă fofilez de la teme și să mă întind aci pe blog. Îmi vine a fuma în dracii ăia mari, dar în continuare am o greață care mă scoate din sărite. Da, am luat metroclopramid. O fi greață de viață. Ah, nu. Prințesa tragediei doarme, e doar o gastrită nemernică. Ticăloasa! Acum în prag de sesiune și-a găsit!

HugsLovePeace
>.<

 

Foto

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Patratzel86
  19 January, 2011 at 6:52 pm

  Ce endoscopie ? Ce bacterie ? Nu e nici o bacterie. Poate doar o “boală de gânduri”( părerea mea).
  Găseşte pe cineva care să te ţină în braţe, să povestiţi despre amor, să…să…câte’n lună şi-n stele. Şi mai spune-i Alexei, care bag seama că le ştie pe toate,că într-o relaţie de fapt nu totul se rezumă la cineva care să te țină în brațe…bea un ceai verde şi nu-‘i mai bate capul(prea mult) cu s(tr)esiunea.
  HugsLovePeace şi ţie.

 • Reply
  Zalmoxys
  19 January, 2011 at 5:49 am

  Tom Cat? :smile: Buna alegere.

 • Reply
  Mărgeluţa
  18 January, 2011 at 10:34 pm

  Omez, omeran, ranitidina pentru stomac sau colebil pentru greata. Pentru sufletel, nu stiu…Eventual un borcan mare de Nutella! ;)

 • Reply
  INTJ
  18 January, 2011 at 8:58 pm

  … “si tu promiti?” :)

 • Reply
  Evergreen
  18 January, 2011 at 6:20 pm

  Drago, stiu unde bati, dar nu e cazul. Nu port copilul nimanui in pantece. N-as avea cum, decat daca se pun si visele.

 • Reply
  adriana
  18 January, 2011 at 6:15 pm

  Auzi…ti-e greata de ceva vreme incoace…
  ti-e greata mai ales dimineata? ..ceva senzatii de voma? ameteli? …. :))

 • Reply
  Evergreen
  18 January, 2011 at 6:02 pm

  Hei Miha, omeran is mafrend :) merci frumos

  Ioan-Alexandru – multumesc frumos

 • Reply
  Ioan-Alexandru Babău
  18 January, 2011 at 5:43 pm

 • Reply
  Miha
  18 January, 2011 at 5:41 pm

  Stai linistita, nu mori de la bacteria aia.Am avut si eu.Iei niste omeran si niste antibiotice si intr-o luna esti gata.trebuie doar sa-ti relaxezi creierii de ganduri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.