Secvente

campanie din uşă-n uşă

door-salesman Acum fix cinci minute m-am trezit la uşă cu Mariana Câmpeanu. Nimeni alta. Madam şi încă două persoane. Prima întrebare capcană… “dar tu cine eşti?”

Vă daţi seama că eu habar nu am cine e, ce a făcut şi ce intenţionează să facă, dar pentru asta am primit pliantele de rigoare… pe lîngă pliantele informaţionale, cartea de vizită, zîmbetul galeş şi laudele pentru Socrate am mai primit: o brichetă şi un desfăcător (pentru beţivul din mine)… toate galbene ca bobocii proaspăt ieşiţi.

După ce şi-a zis numele şi a văzut figura mea din care ieşeau milioane de semne de întrebare (ca emoticonul mess) şi-a zis funcţia: babababaaam: ministrul muncii. Rîdea. Îmi venea să-i zic vreo două. Cucoană!!! Wrong place, wrong person… nu locuiesc cu acte în sectorul 2, doar mă răsfăţ departe de bîrlog şi dooooi, sunt şomeră, deci nu-mi pasă, nu ţi-ai făcut bine slujba… du-te şi fă pe altul fericit… hai huş! N-am zis nimic, doar i-am zis succesuri şi m-am mîndrit cu motanul meu supraponderal. Sunt o persoană cu grad ridicat de toleranţă…

Vrea să fie deputat(ă). Sănătate şi virtute! Mă întreb, bricheţica şi desfăcătorul şi pliantele înmulţite cu locuitorii sectorului doi egal cu X la sută din taxele şi impozitele plătite de noi, pulimea (vorba lui Badea). Mă încadrez şi eu pentru că am o carte de muncă… ea merge în continuare, eu îmi văd de ale mele… pentru vechime… să am şi eu o pensie omenească…

Nu ştiu pe cine impresionează prezenţa dumneaei în faţa uşii. Mai mulţ, oare cîţi o vor recunoaşte cu becul chior de pe scară? Dar oare cîţi o vor vota pentru brichetă? None. Vă zic eu. Nu ne vindem aşa ieftin!

Nu mă pricep. Sunt o ignorantă. Un eşec politic. O lichea leneşă. Nu am să citesc pliantele şi pentru prima oară de cînd am drept de vot, refuz să-mi exercit dreptul. Mi-e lene să mă gîndesc la ei. Ei cu ei, eu cu mine.

m-au sunat de la U. mă duc mîine la interviu. poate intru în cîmpul muncii. legal. who knows?

!!! O altă campanie, dar umanitară şi care-mi merită tot interesul este aceasta:

Sonia, fiica lui Alex Conovaru de la postul B1Tv, are nevoie de ajutor!!!!

3818-106642-help Micuţa, în vârstă de doar un an şi jumătate, suferă de o malformaţie gravă a ini­mii, dextrocar­die, ceea ce înseamnă că ini­ma e si­tua­tă în partea dreaptă şi îi lip­seşte artera pulmo­nară. Sansa ei este o ope­ra­ţie pe cord realizabilă doar în SUA. Până acum, a suferit deja două interven­ţii chi­rur­gicale. Din pă­cate, banii sunt piedica în calea su­pra­­vieţuirii So­niei, ope­ra­­ţia şi trata­men­tul cos­tând peste 130.000 de dolari. Liana Stanciu a de­marat deja o campanie pen­tru salva­rea micuţei. Aici găsiţi tot ce aveţi nevoie.

Cheers!

Şi totuşi, cum sună surdo-muţii la 112? Nu e o glumă macabră, ci o curiozitate.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  did
  20 November, 2008 at 10:20 pm

  :))))))))

  sau ca si cand ar fi venit sf petru sa zica ia pliantu asta si cand mori il scoti din buzunar si drept in rai te duce chiar daca in viata asta ti-ai facut tatuaje si ai fumat :))))

 • Reply
  tuvia
  20 November, 2008 at 5:37 pm

  de unde naiba atata noroc? ca nu e ca si cand i’ar fi adus un sac de bani la usa /:)

 • Reply
  james crissilv
  20 November, 2008 at 2:52 pm

  Ce norocoasa esti sa primesti astfel de vizite…
  Doamne ajuta!
  o zi minunata iti doresc

 • Reply
  tuvia
  20 November, 2008 at 12:11 pm

  la mine vin pustoaice, ma pun sa semnez pt nush cine, ma umplu de pliante ziare si mizerii pe care le folosesc la buda Ninei.Very useful indeed :) habar n’am cine sunt si ce vor, but hell, do I give a flying fuck…acu aud si masinutze cantatoare, sectorul 5 iti dai seama ce muzici se aud =)(

 • Reply
  did
  19 November, 2008 at 8:11 pm

  stai ca am gresit linku :D

  http://bigcharts.marketwatch.com/interchart/interchart.asp?symb=eee&draw.x=37&draw.y=15

  asta asa, cu evergreen energy. posa stergi comentariile doar mi am adus aminte de tine la munci :))

 • Reply
  did
  19 November, 2008 at 8:09 pm

  pff, parca ar fi sf petru pe pamant asa umbla ministra asta, in fine nu i in aria mea de interese.

  offtopic: te-am gasit la work ma, ai si tu companie si nu ne-ai zis? :))

  http://bigcharts.marketwatch.com/interchart/interchart.asp?symb=cro&time=&freq=

 • Reply
  kosmin
  19 November, 2008 at 5:41 pm

  Promisiuni sunt multe acum in prag de alegeri. Dupa alegeri se uita totul…

 • Reply
  justblue
  19 November, 2008 at 3:47 pm

  E o prostie campania asta din usa in usa!
  bafta multa maine, sa fie cu noroc!

 • Reply
  Rusoiaca
  18 November, 2008 at 8:46 pm

  Bafta multa maine :) va fi bine, ai sa vezi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.