Secvente

Când te îndrăgostești de un om pentru că e minunat, iar la final ajungi să fii dezamăgit de lipsa lui de minunăție

irule.ro

sunt un om cinic. ironic. sarcastic. n-am nicio scuza. uneori oamenii nu ma plac din cauza asta. si din cauza umorului. tot cinic. ironic. sarcastic. pe mine ma distreaza genul asta de umor. in tot ce fac/spun sta o doza extrema de onestitate. agresiva, dar ramane onestitate. dati cu mine de pamant. am invatat sa cad bine

la începutul începuturilor toți suntem niște minunați. când zâmbim răsare soarele, dimineața suntem cei mai fericiți că ne trezim îndrăgostiți. ne plac aceleași lucruri, mirosim mereu a levănțică, bem cafea cu un singur cub de zahăr brun și ne place seinfeld.  nu mergem la baie și când se întâmplă lăsăm dâre de curcubeu. râdem la glumele noastre, facem dragoste des, totul e sincron. avem chef să ne zgâim la cer și să ne ținem de mână pentru că suntem niște minunați.

Am foarte putini prieteni. Au invatat sa ma iubeasca asa cum sunt. Ii apreciez enorm pentru asta. Sunt al dracului de greu de iubit.

în timpul în care nu stăm bot în bot ne imaginăm cum celălalt este perfecțiunea întruchipată. îl ridicăm pe piedestal, îi cântăm sonate la clar de lună, în gând. îi frecventăm des pagina de facebook și postăm 3000 de statusuri și poze ușor patetice și libidnoase în care-i dăm tag și celuilalt minunat. prietenii dau like, că deh, se bucură toată lumea de minune. adică n-are cum să nu iasă, ne vedem peste 15 ani cu plozi și casă și poate și-o grădină. la fel de entuziasmați de entitatea celuilalt, la fel de pasionali.

Desi esti incurajat sa spui ce simti, oamenilor nu prea le pasa … ca sa nu mai zic ca marturisirile de genul asta sunt considerate slabiciuni. Noroc ca nu-mi prea pasa de opiniile lor si spun mereu ce simt, dar mai ales ce nu simt… (nu-i așa, Alin?)

dar mai trece timpul și se duce din magie. mai trece timpul și aflăm că celălalt face caca. da, exact. trage pârțuri care put ca dracu, râgâie, are bătături și nu înțelege glumele lui seinfeld. trece timpul și ne dăm seama că am urcat pe piedestal o imagine creată de noi, nu o realitate. trece timpul și ne dăm seama că nouă ne plac 3 cuburi de zahăr brun în cafea, că nu ne place să ne pupăm dimineața și că cele 4000 de poze cu filtre colorate și floricele pe câmpii, nu-s chiar cine suntem noi în viață.

trece timpul și se instalează al treilea membru al relației. e o curvă, o cheamă realitate și îi place să fută filmele. da. după lunile alea cu ponei și curcubee, vine timpul ăla când ești supus la încercări majore. de aia clachează multe cupluri la câteva luni (un an) de la începutul fericirii.

mă rog. nu reușește magia. se sparg baloanele de săpun. deschidem fereastra să iasă putoarea și rămânem cu un piedestal gol și cu impresia că minunăția aia a fost un fals. rămânem cu dezamăgirea că celălalt a fost un cretin pe picioare și că noi am fost niște vite oarbe și surde. rămânem cu ideea că minunat e o minciună a secolului vitezei, a omenirii, a universului.

căutăm să găsim vinovat. apoi uităm de unde am plecat.

și bem

până data viitoare când ne îndrăgostim de un alt om și mai minunat

evergreen

foto

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Dan
  4 December, 2013 at 8:50 pm

  double like

 • Reply
  monica
  14 October, 2013 at 1:08 pm

  Cred ca faza naspa’i faptul ca exista simbolistica piedestalului. Pentru multi dintre noi. Ca asa a fost sa fie… Ca nu am fost invatati sa ne valorizam si ca, pentru noi, subevaluati autoperceptiv, celalalt are dreptul sa stea sus (nu neaparat on top). Dupa hiperbolizari de genul asta, pe mine ma apuca furia. Intotdeauna indreptata impotriva mea. Si iar atentat la autovalorizare…

  • Reply
   Evergreen
   14 October, 2013 at 4:37 pm

   Ah, nu te judeca prea aspru… piedestalul e normal, cumva… intr-o societate anormala. Dar invatam sa-l dam jos :)

 • Reply
  Mucegai
  14 October, 2013 at 12:40 pm

  Deci da, literele cursive sunt eu!

 • Reply
  Mucegai
  14 October, 2013 at 9:06 am

  Uitarea este singurul dar făcut de zei oamenilor.

  • Reply
   Evergreen
   14 October, 2013 at 4:37 pm

   Ah, frumos :)

 • Reply
  Evergreen
  13 October, 2013 at 6:18 pm

  Hahahahaha. Si mie-mi suna bine.

 • Reply
  Dan
  13 October, 2013 at 4:47 pm

  “trece timpul și se instalează al treilea membru al relației. e o curvă, o cheamă realitate și îi place să fută filmele.”
  Cea mai tare fraza citita in ultima vreme.

 • Reply
  frmshk
  13 October, 2013 at 3:36 pm

  cel mai mare câștig e faptul că ei, cei apropiați, au învățat să te iubească așa cum ești. uneori asta nu se întâmplă, oricât ți-ai dori… și e trist. că toți, indiferent cât de cinici, ironici, sarcastici, antisociali sau agresiv de onești, tot ne dorim să avem aproape oameni care să ne accepte așa cum suntem… și nici nu știu dacă e vina lor, sau a noastră…
  cât despre minunăția începuturilor, ce farmec ar mai avea lucrurile, dacă n-ar exista ciclurile astea, cam prea regulate, e drept…

  frumos spui tu. prea frumos.
  la mulți ani surorii… :)

  • Reply
   Evergreen
   13 October, 2013 at 3:40 pm

   este un fel de binecuvântare cu oamenii care mă iubesc, doar că eu sunt dificilă. și cam dau cu mucii în fasole. dar ei rămân.

   cât despre cicluri, cred că menirea lor e să dispară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.