Confesiuni

Ciocolată amăruie și cafea cu zahăr brun

Being single it’s our default setting.

Una din marile temeri ale unui om este să fie singur. Știu, este aproape imposibil să supraviețuim fără nimeni în Univers, avem nevoie să socializăm, să iubim, să ne pupăm, să comunicăm, să ieșim în cluburi, dar nu înțeleg de ce oamenii fug de momentele lor de singurătate?

Pe de altă parte, nu cred că există acel cineva menit să fie al tău. Îmi pare rău dacă sună pesimist, dar chiar nu (mai) cred asta. Cred că există o mulțime de variante și tu ai dreptul să cauți și să o alegi pe cea care vine în conformitate cu dorințele și emoțiile tale. În momentul ăla. Dacă reușiți să depășiți crizele de 3 ani, 6 ani, 9 ani, ei bine, v-ați găsit you lucky bastards!

Dar acel om construit pentru coasta ta și pentru perfecțiunea întregirii… neeeaaah. Și nu zic asta pentru că de fiecare dată când am găsit unul am zis: clar, e pentru mine, ci pentru că realizez că atunci când iubirea coboară din imaginar în real și se transformă în experiență propriu-zisă, lucrurile se complică. E vorba de oameni și oamenii-s capricioși.

Ce mă dezamăgește enorm atunci când văd cupluri este că nu au încredere unul în celălalt. De parcă sunt într-o competiție. De parcă trebuie ca unul singur să aibă dreptate și să iasă învingător, când de fapt ei sunt acolo în relația aia. De parcă celălalt încearcă să-l calce pe cap și să-i facă rău, să-l schimbe, să-l certe, să-l critice… când de fapt e vorba de doi și amândoi ar trebui să fie în tandem și că caute binele lor atât împreună, cât și separat.

Da. Acum sunt în afara cercului și poate mi-e ușor să trag concluzii și să să teoretizez, dar nu trebuie să fie ușor? Adică nu-s atâtea lucruri grele și nasoale în jurul nostru, de ce și relația trebuie să fie parte din ele? Cred că în momentul în care devine greu de trăit atunci trebuie să te cari pur și simplu, fără regrete, fără tentative de resuscitare. 

Dintr-un film, am prins asta: bărbații înșală atunci când nu se simt utili, femeile atunci când nu se simt iubite. Eu zic că e vorba de curiozitate și apoi intervin alte motive. Cert este că înșală și dacă mai demult credeam în dreptul suprem asupra ființei iubite acum nu cred în monogamie.

La mulți ani, vouă, dragii mei G.!

Și să aveți Sărbători Liniștite, nu vă stresați cu mâncăruri și curățenii, ci mai bine aveți grijă de sufletele voastre. Ah, și bucurați-vă! Hristos a Înviat!

HugsLovePeace
>.<

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  meea
  1 May, 2011 at 7:22 am

  oh yes

  there are worse things than
  being alone
  but it often takes decades
  to realize this
  and most often
  when you do
  it’s too late
  and there’s nothing worse
  than
  too late.

  va fi bine fata frumoasa si vesela!

 • Reply
  Evergreen
  24 April, 2011 at 11:45 am

  I’m gonna have the test :)

 • Reply
  INTJ
  24 April, 2011 at 11:44 am

  INTJ e unul din cele 16 tipuri de personalitate, mai exact cel in care ma incadrez eu (conform acestui test).

 • Reply
  Evergreen
  24 April, 2011 at 11:08 am

  Iulia – :)

  INTJ – (de la ce vine intj?) pe de-o parte ai dreptate, pe de alta e mereu nevoia de a avea fructul interzis si curiozitatea de a-l gusta, desi poate am mai gustat de-a lungul vietii.

 • Reply
  INTJ
  24 April, 2011 at 7:09 am

  curiozitate? neah! daca ai facut deja sex cu doua persoane diferite … atunci stii deja ce vei simti si cu o a treia. eventualele plusuri sau minusuri calitative provin din propriul creier (independent de actul sexual in sine) … asemanator cu beauty lies in the eye of the beholder. in fond, “corpul uman” n-o sa fie niciodata altfel decat uman, tehnicile (actului sexual) sunt interesante prima data (daca le-ai incercat cu altcineva deja nu mai sunt “noi”) … tot ce ramane e in capul celor doi, fiecare cu propria interpretare. “just sex” e o scuza geniala, da’ tot minciuna ramane. think about it …

 • Reply
  Iulia Popescu
  24 April, 2011 at 1:59 am

  Adevarat a înviat, stiu, au anuntat peste tot in presă, am mai spus si eu in dreapta, în stânga… Sunt G., multumesc! Să ai Pasti fericite!

  … si, nu avem niciodată dreptate

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.