Secvente

Cred că e timpul să admit că…

Viata fara magie

încă nu m-am maturizat emoțional

oricât m-am încăpățânat eu să cred că oamenii sunt buni, dar se comportă ca dracu’ din cauza lumii din jur, e timpul să recunosc (și probabil am mai făcut-o de-a lungul postărilor) că oamenii se comportă urât pentru că sunt ei nașpa. pur și simplu. egoiști și preocupați doar de binele lor. și cel mai sănătos pentru mine ar fi să nu le mai caut scuze, ci că accept în sfârșit că oamenii chiar nu sunt buni.

mă lepăd de atașament

cum am învățat în 33 de existență că orice tentativă de a face lumea mai bună, e de fapt o chestie inutilă, pornită din nevoia mea de a FI TOATĂ LUMEA BINE, trebuie să învăț să renunț frumos. prin renunțarea frumoasă înseamnă să nu mai înghit noduri și pur și simplu să accept că mai dau și de oameni din ăștia. să învăț să spun stop. să nu mai încerc discuții. să nu mai caut dialog și explicații. să las să fie, dar să fie în afara mea.

mă consum degeaba

***

am schimbat terapeuta. și am intrat într-un sevraj emoțional care uneori mă doboară. rumeg și rumeg mecanisme și reacții, doar-doar prind în pumn răspunsul. de ce mă doare atât de tare? de unde vine și cum fac să rezolv asta?

***

lecția de luni: lasă exteriorul și concentrează-te pe interior. nu contează ce spun sau cred oamenii despre tine, ci conteaza ce ai tu al tău.

sunt furioasă!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Florin
  6 September, 2018 at 6:41 am

  Asta e drama celor cu educatie, in general, sa accepte atitea mizerii ale mizerabililor, si, sa constientizeze cit rau exista imprejur. La un moment dat accepti, cu scirba, dar asta nu te maturizeaza, doar te face mai imun, mai rezistent; pentru ca nu e normal ce fac ei, si nu e normal ca sa trebuiasca sa suporti, dar asta e socialul, construit pe multe rele. Mai bine sa uiti, sau sa le consideri ca fiind porcarii trecatoare, pentru care aia or sa plateasca, cindva, cine stie cind. Societatea e mai permeabila la rau, si ultra ipocrita cind e vorba de adevaruri care nu-i convin, si face asta din prostie. Cel mai sanatos pentru noi e sa-i ignoram, si sa ne restabilim echilibrul interior, cum putem, cu ajutor de la prieteni, rude, psihologi, oameni cunoscuti intimplator eventual, sau din alte surse, carti, net, etc.

  • Reply
   Evergreen
   16 September, 2018 at 7:45 am

   Da, lucrul la echilibrul interior este cel mai dificil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.