Secvente

Cu cât ies mai des în oraş, cu atât îmi dau seama că şansele găsirii omului potrivit au scăzut drastic, spre zero

Cu cât ies mai des în oraş, cu atât îmi dau seama că şansele găsirii omului potrivit au scăzut drastic, spre zero

Am tot ieşit în ultima vreme… woodkid, anti-mall, sensor… am tot ieşit, plină de energie, entuziasm, chef de râs şi dansat, dar mai ales curioasă de pulsul vieţii din jurul meu. Am acoperit toate miştourile despre cum o să mor singură cu 354 de pisici în casă, cap, dulap şi am privit cu scepticism potenţialii parteneri. Zero barat, deşi mă spălasem pe cap şi îmi strălucea părul, m-am îmbrăcat fashion şi am pus strugurel pe buze.

Mi-a zis cineva aseară să mă uit intens şi să mă bag în seamă. Nu cred. Am un simţ al ridicolului foarte dezvoltat, atunci când vine vorba de comunicat cu străinii. Iar ultima dată când am făcut asta, acum vreo 6 ani, am oprit un trafic întreg pentru cel ce avea să-mi fie iubit 3 ani. După asta n-am mai făcut niciun gest memorabil. Ori pentru că mi-am pierdut încrederea în mine, ori pentru că tot ce am încercat (la nivel mult mai mic) s-a dovedit a fi un fiasco.

Mi-a mai zis cineva că nu inspir sexualitate. Că nu am privirea aia. Nu port decolteuri. Nu zâmbesc provocator. Mie simţul umorului mi se pare sexy. Mi se mai par sexy inteligenţa şi spontaneitatea, aşezate frumos pe un corp cu haine îngrijite şi chip interesant.

Aici e nevoie să trasez  o linie între sex şi iubire. Ceea ce nu pot eu să fac este să agăţ pe cineva, să mergem la el, să facem sex, să mă simt al naibii de liberă şi minunat şi să nu-l mai sun, chiar dacă mă atrage enorm şi toţi hormonii mei urlă asta. La mine sexul e conectat cu ceva emoţii, nu ştiu dacă iubire, dar să rezonez cu omul ăla, mental şi emoţional. Şi să-l cunosc. Adică, e intim. E piele pe piele. E cu sărut. Nu vreau să sărut un străin agăţat într-un club. Sunt prea bătrână pentru asta. Şi sex mecanic de dragul sexului sau de dragul poveştii, n-am fost în stare să fac. Şi poate acum despre asta e vorba, poate aşa încep toate. Doar că mie mi se pare invers şi împotriva principiilor şi valorilor mele.

Tot uitându-mă în jur, mai ales acum când e plin oraşul de oameni (zici că au fost captivi până ieri, alaltăieri şi au ieşit acum, toţi)… am realizat că nu-s ei, ci eu. Mi s-a mai spus că am prea multe principii, că nu-mi doresc suficient şi că transform opţiunile în prieteni. Habar n-am cum e altfel, cum e pentru ceilalţi. Habar n-am cum e pentru mine.

Sunt un om pozitiv, nu disper, nu plâng acasă, nu iau pastile antidepresive, nu mă dau rănită şi nu vreau să distrug oameni sau să-i fac proiectele mele. Însă nu pot să nu mă întreb unde greşesc? Mariuce M. spune bine ce spune, aici şi cred că mă identific oarecum cu cele spuse. Doar că eu nu pot s-o zic aşa simplu.

Nu înţeleg amorul contemporan. Poate pentru că am crescut cu anumite poveşti…

e ok. vin sărbătorile. vin sărbătorile.

Cover foto

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Bv
  24 April, 2014 at 6:32 pm

  Si eu am iesit foarte mult in oras asa in cascada inca si multe dintre serile in care ieseam imi doream sa gasesc o partenera pe placu meu satul de dezmatu asta total.Ei, daca e sa o luam dupa spusele tale plus manevrele tale de diva care nu stie sa cedeze locu unde si cand trebuie si asteapta totul sa se intample ca prin minune nu o sa-ti mearga niciodata in cursa asta dupa cai albi pentru ca intocmai aceia nu vor fi printi.Nu exista print in bar, print in club, print in “slobozu masii”. Adica pur si simplu esti o “prada imbracata”.Firea ta mai inchisa atrage ambitii sexuale nicidecum stabilitate.Mai sunt si exceptii dar la aia garantez ca le dai cu picioru. Peste toate astea degeaba cauti atat cum am facut si eu sa caut o partenera potrivita dupa 7 ani de relatie caci am dat doar de tipe care a doua zi o luau de la inceput(“Mereu aceeasi, mereu altii”-moto). M-am mai ales si eu cu o partida , doua de sex salbatic si cam atat. Iti dau un pont : “Rabdarea e a celor ce asteapta”. Iti mai dau unu , nu cauti unde trebuie, tu stii mai bine ce caracter ai dar la cum abordezi problema esti o fire dificila si vrei cam multe de la un iesit in oras. Si barbat bine, si iubaret si cu haine pe el si cu scula de magar. Revino-ti femeie deoarece in ciuda faptului ca vrei sa arati ceva la exterior pe dinauntru esti slaba(te mananca de vie hormonii).Nu stii ce vrei pentru ca nu accepti ceea ce ai nevoie de fapt ,fapt pentru care iti place sa o arzi aiurea, sa iesi. Nu poti sa fii o femeie de relatie la cum te-ai prezentat. Imi pare rau sa-ti spun asta. Multa bafta si concentreaza-te pe ceea ce ai tu de facut si vei gasi.Doar sa nu faci alegerea gresita, adica sa nu-ti fie frica in momentul in care o sa simti ceva ca sa-i dai un sut frumos la unica ta posibila dragoste. O seara buna iti doresc.

  • Reply
   Evergreen
   24 April, 2014 at 7:49 pm

   :)))) bun comentariu.

 • Reply
  Adri
  10 December, 2013 at 3:28 pm

  Nu cred ca e nevoie sa cauti. Vine el.

 • Reply
  Alin
  10 December, 2013 at 6:56 am

  Traducere :

  Prea multe pretentii = mai omule, da, toti sunt niste ratati si niste curve, fwte si tu pe careva, ca oricum oameni normali n-o sa gasesti ! …

 • Reply
  boemul
  9 December, 2013 at 6:37 am

  păi nu greşeşti cu nimic, trebuie doar să mai cauţi. poate vei găsi, poate nu, dar şi căutarea e interesantă.
  ţi-o spune un om care a păţit multe chestii…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.