Confesiuni

Cu palma paravan pentru priviri

Se mai întâmplă uneori să-mi întorc privirea. Înapoi. E o lumină puternică, dar eu port soarele pe omoplați. Zâmbesc. Și semiluna pe coapsa dreaptă. Zâmbesc din nou.

Port în căușul mâinilor toată apa mării și pe inelar melcii deveniți simbol. În părul roșiatic cu tente solare port mângâierile.

Pe trup port toate atingerile razelor, toate verile petrecute tolănită-n gânduri sau în cearșafuri umede.

Și-n cufărașe așez perlele. Mi-e dor de mare! Cumplit de dor. Începe starea aceea cu care v-am obișnuit deja. Tânjala și dorința de a sta cu labele-n nisip, de a mă tăvăli pe mal, de a privi clișeicul, și totuși adorabilul, răsărit. Dorul de păr ațos cu miros de briză, dorul de nopțile prea scurte și prea obositoare, dorul de matinala bere rece.

Pentru cine nu e familiarizat, mama m-a născut pe 1 mai. De obicei se merge la mare. Anul ăsta probabil nu se va merge nicăieri, deși mi-aș dori să nu fie ceva banal. Eu iubesc să fie ziua mea pentru că ador să primesc atenție și pentru că e o zi specială prin însăși ziua de 1 mai. Cadoul pentru anul acesta pe care mi-l fac este o excursie în afara țării. Dar va fi un after birthday present. Și da, nu e niciodată prea devreme să vorbim de ziua mea. Am fost, sunt și voi fi o râzgâiată.

Dacă mergeți la mare (că e Vamă, că e Vadu sau Corbu) luați un pumn de nisip și mângâiați-l. Ciocniți și pentru mine un pahar. Și cu suc, nu mă supăr. Fumați una. Cu poftă.
Promit să primesc toate gândurile voastre.

HugsLovePeace
>.<

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Liz
  2 April, 2011 at 8:57 am

  can do. will do.

 • Reply
  iri
  2 April, 2011 at 8:47 am

  mie mi se pare naspa sa fie ziua ta intr-o zi..importanta. sau oricum, care e si a altora. parca ti se ia din atentia aia. 1 mai… there’s something awesome about it oricum. nu stiu sa zic ce, dar imi place si mie rau, rau de tot

 • Reply
  bineinteles, eu
  1 April, 2011 at 9:26 pm

  Cougar, e “asaza”, nu “aseaza”. Mai invata, mai invata… Cine stie, poate-ntr-o zi (cand o sa vorbesti corect limba romana) n-o sa mai fii ridicol cu-atatea figuri sub cheliuta. Desi, sa nu uitam pe ce blog ne aflam :))). Ca daca punem problema asa, inseamna ca esti un domn, respecti codul verbal local, nu faci nota discordanta.

 • Reply
  Zâna Bună Rău
  1 April, 2011 at 6:30 pm

  Credeam că numai eu mă pregătesc pentru ziua mea cu o lună înainte. :-) Pe mine mama m-a născut pe 2 mai. Și mereu am considerat că e o zi de naștere specială, nu așa, una oarecare. Tu nu? :-))

 • Reply
  Evergreen
  1 April, 2011 at 5:08 pm

  nu știu dacă atunci când ai zis fărașe te-ai referit la palmele mele. n-am înțeles comentariul ăsta. în fine, fiecare om cu toanele lui, nu?

 • Reply
  Cougar
  1 April, 2011 at 5:03 pm

  perlele nu se aşează cu făraşele.

 • Reply
  Evergreen
  1 April, 2011 at 4:37 pm

  Ah, ce frumos ar fi! Sa am bradutul meu

 • Reply
  ben ungar martin
  1 April, 2011 at 4:05 pm

  de 1 mai. am uitat sa spun.

 • Reply
  ben ungar martin
  1 April, 2011 at 4:04 pm

  Ma pui in mare incurcatura. eu aici la munte ce sa fac? -da uite ce fac; am sa iau citeva conuri de brad si le ingrop intr-un loc stiut de mine. peste ani si ani va fi bradul lui evergreen. sa crezi ca asa fac. nu glumesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.