Chill

Cu Sega până-n India și mai departe de ea

Namaste” este romanul scris de Sega, un aventurier spiritual care și-a făcut bagajul într-o zi și s-a cărat în India.

Acolo s-a cazat la Centrul Osho cu gândul că așa va descoperi sensurile vieții și răspunsurile la întrebări. Dacă le-a găsit sau nu, n-am să spun. Dar puteți vedea pe facebook și anticipa cumva partea a doua a călătoriei sale. Hehe.

Am apreciat cartea asta, a venit pentru mine la momentul potrivit. Cândva demult, eram și eu printre cei care experimentau meditația dinamică, meditația kundalini, învățăturile lui Osho. Chiar dacă nu m-am dus până-n India, impactul asupra mea a fost destul de puternic. Eram un copil, abia mai târziu le-am perceput și abia acum, citind Namaste, mi le-am putut explica mai bine, cât să înțeleg cu mintea mea de ființă neiluminată.

Nu e o carte numai pentru inițiați sau pentru o nișă anume, a căutătorilor spirituali, eh, e o carte care se potrivește în biblioteca oricui. Pentru că e foarte aproape de oameni și pentru că cine-și pune măcar o întrebare din cele pe care autorul și le adresează, e apt și capabil să priceapă despre ce e vorba.

 

Sega, fost om al publicității, deține măiestria frazei, deci nu veți citi fraze sterpe, ci veți citi povești bogate-n emoție și extrem de vizuale. Deci dacă nu gustați treaba cu spiritualitatea, sigur gustați povestea, personajele, iubirile, sexul, India, asiaticele. Ori poate fi utilizat și drept ghid de călătorie. Cum vreți, sunteți liberi.

După ce am citit cartea m-a luat așa cu dor de experiențele alea. Cu dor să citesc mai mult, să meditez mai mult, să cunosc oameni de genul ăsta cu care să discut, să le vorbesc despre ideile și temerile mele.

După ce am citit cartea mi-am dat seama că nu-s singura care așteaptă iluminarea într-o anumită formă, că nu-s singura speriată de ce e dincolo, că nu-s singura care se îndoiește și care-și permite să clacheze. Doar că el a spus-o frumos, între două coperți interesante. Și eu o zic aici.

Deci amândoi vă zicem, într-o formă sau alta, că merită să trăiți experiența Namasteului.

Lectură plăcută!

Sega
Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India
Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale/Călătorii
32 Ron

LoveHugsPeace
>.<

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ada
  6 March, 2013 at 1:45 pm

  Am citit-o. E o carte foarte interesanta.

 • Reply
  Adriana
  13 September, 2012 at 8:50 pm

  ti-o fur si eu 3 zile? dac-o ai, bineinteles :)
  Mi-am epuizat bugetul pentru carti luna asta ca s-o cumpar direct

  • Reply
   Evergreen
   13 September, 2012 at 8:54 pm

   N-o am. Am daruit-o cuiva :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.