Povești inspirate din fapte reale și trăiri imaginare

cubul rubik şi existenţa mea

Nu am fost niciodată capabilă să rezolv acest cub. Mi-aduc aminte de Pursuit of happiness unde Will Smith îl face în mai puţin de un minut (parcă) şi atunci mi-am zis: “Evergreen, nu ai cum să fii fericită vreodată dacă nu poţi face un cub ca ăsta!” Apoi mi-am adus aminte că fericirea e un lucru mărunt.

Recunosc, nu am fost niciodată bună la ştiinţele fixe şi nici la capitolul răbdare aşa că de fiecare dată cînd am început să-l fac am lăsat baltă activitatea după fix 5 minute de enervat maxim.

Normal că după ce termin de scris asta cineva-mi va spune că e easy like sunday morning să rezolvi drăcia, trebuie doar să calculezi probabilităţile … bla bla bla, aici m-a pierdut de tot.

De aia am făcut jurnalism. Să scriu despre oamenii care fac cuburi rubik în 10 secunde, nu să-l fac eu. Şi de asta fac regie de film. Să fac filme despre oameni care fac cuburi rubik şi apoi se sinucid. Eh, nu-s un munte de optimism… de fapt aici voiam să ajung. Frămîntările mele creative în jurul acestui cub.

Cam aşa e şi cu filmul ăsta de-l montez (încă). Nu ştiu cînd a apărut cubul ăsta. Începusem cu o bere şi acum dă-i şi bagă cu un nemernic de cub şi aici îmi amintesc de mizeriile alea de filme, care mi-au plăcut în perioada respectivă: Cube, Hypercube care era Cube II şi Cube Zero şi era vorba de nişte oameni prinşi într-un cub din care nu puteam ieşi. Mai mult, era şi plin de capcane. Şi oamenii ăia deştepţi calculau şi vă daţi seama… ieşeau, parcă.

Aşa că, dacă viaţa cuiva ar depinde de mine şi de un cub mai bine şi-ar lua adio.

foto: img.yuppy.ro/

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  reactoru'
  14 June, 2010 at 1:58 pm

  Ahh , pentru moment am crezut ca am gasit un tutorial , o schema , ceva despre cum sa rezolvam kubul cu pricina . N-a fost sa fie , deci i-l ‘rezolvam’ ca si pana acum , i-l demontam si-l montam la loc gata rezolvat :)

 • Reply
  Azul
  10 June, 2010 at 10:06 am

  Macar stiu la ce sa se astepte :)))

 • Reply
  angela ribus
  9 June, 2010 at 9:08 pm

  Draga mea. Cubul, stii bine, iti poate fi aliat.
  Nu vorbesc de cuburile ALTORA.
  Creeaza-ti propriul cub si ai sa vezi ce la indemana te simti. Poti sa-l numesti oricum, cub e o denumire generica. :)

  Te citesc si iar imi place cum scrii.

 • Reply
  Bogdan T.
  9 June, 2010 at 9:02 pm

  Hehe, daca incerci sa privesti in ansamblu sunt niste cifre covarsitoare asa ca n-ar trebui sa iti bati capul prea mult.
  Cubul are 43,252,003,274,489,856,000 configuratii posibile insa exista O SINGURA POSIBILITATE de a avea cate o culoare in intregime pe fiecare din fatete.

 • Reply
  trifoi
  9 June, 2010 at 6:46 pm

  ah, ador filmul “Cube”. Celelalte doua, not so much. Dar “Cube” l-am vazut de vreo 20 de ori (fara gluma), pe HBO. Acum astept sa vad “Splice”, recent lansat, al aceluiasi regizor canadian :) Tipul e bun!

 • Reply
  provinciala
  9 June, 2010 at 4:23 pm

  nici un bai! nici eu nu inteleg la ce ajuta cubul ala mai departe de a studia cum se sinucid oamenii incercand sa il rezolve.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.