Chill

Cum sa fii fericit intr-o relatie

Noi, oamenii, suntem niste animale sociale. Au trecut foarte multi ani de cand am auzit prima data acest lucru, iar pana acum nu am reusit sa dovedesc ca nu este asa. Fiecare dintre noi are nevoie sa aiba pe cineva alaturi, cineva cu care sa comunice, cu care sa impartaseasca sentimente si trairi. Cu toata tehnologia din ziua de azi, acest lucru devine din ce in ce mai greu, multe persoane hotarand sa socializeze prin intermediul lumii virtuale a internetului. Fiecare isi gaseste refugiu fie in siteurile de socializare, jocuri online unde pot fi orice personaj li se pare mai atragator sau chiar jocuri de noroc online, gen Pokerstars. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu condamn acest mod de a socializa.

Socializarea online Socializarea online poate fi benefica din multe puncte de vedere, poate ajuta la dezvoltarea increderii in sine, insa este aproape imposibil de construit o relatie. Pentru a construi o relatie si a fi fericit este nevoie in primul rand de socializare fata in fata.

Foarte important intr-o relatie este atentia oferita partenerului. Dupa un anumit timp, relatia poate deveni monotona, lucrurile tind sa se repete. Desi de multe ori este obositor sa petreci timp ascultand ce are de zis partenerul, din cauza muncii, stresului sau oricare alt motiv, este necesara o atentie completa. Partenerul trebuie sa simta ca sentimentele ii sunt impartasite, iar pentru ca acest lucru sa se intample, nu poti asculta doar jumatate din ce are de spus.

semne_ca_nu_vrea_relatie_d6e14ec5e9

Nu va fie teama sa intrati in dispute si uneori chiar certuri. Este mult mai bine sa impartisiti ceea ce va deranjeaza decat sa taceti din gura in speranta ca partenerul isi va da seama. Cateodata conflictele ajuta cele doua persoane sa se cunoasca mai bine si sa inteleaga modul in care reactioneaza partenerul cand se intampla ceva ce nu ii convine.

Fiecare persoana este diferita prin comportament si gandire, insa un lucru il avem toti in comun: limbajul trupului. De aceea este important ca intr-o relatie sa observi limbajul trupului partenerului. Majoritatea comunicarii intre doua persoane implica un limbaj al trupului, o anumita postura a corpului, anumite mimici, gesturi. Fiecare persoana va reactiona intr-un fel in momentul in care se intampla ceva ce ii convine sau nu ii convine. Daca reusesti sa intelegi limbajul trupului folosit de partener, atunci iti poti modela actiunile in functie de ce stii ca il deranjeaza sau il face fericit pe partenerul tau.

Fiecare dintre noi gaseste o placere in a fi ironic sau subtil. Oricat de bine te-ar cunoaste partenerul, cel mai bun mod de a comunica comunica este fiind onest. Exista momente cand s-ar putea ca persoana de langa tine sa se insele, sa interpreteze gresit mesajul tau, fapt ce va deschide loc mai multor discutii si argumente ce nu vor ajuta relatia.

Intr-o relatie tot timpul trebuie sa existe egalitate. Bineinteles ca fiecare persoana difera cand vine vorba de caracter, exista caractere mai puternice, care vor sa domine, si caractere mai slabe, care se vor lasa dominate. Acest lucru nu inseamna insa ca cel cu caracterul mai puternic trebuie sa aiba mai multe drepturi sau sa fie peste cel cu caracter mai slab. Pentru a pastra egalitatea, trebuie ajuns de fiecare data la un acord comun.

Tineti minte ca intr-o relatie tot timpul vor fi doua persoane si ca comunicarea este factorul cel mai important, chiar daca aceasta comunicare poate duce la anumite divergente nu trebuie sa va fie frica sa vorbiti despre lucrurile ce va deranjeaza.

 Foto

Guest post :)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.