Chill

De ce femeile preferă un bărbat stabil financiar și nu unul în bătaia vântului

Și când spun femei mă refer la mine, dar generalizez ca să nu par o materialistă lacomă și să mă judecați apoi și să scad în ochii voștri și să nu mai strâng 1000 de like-uri pe pagina de fb. Pffiu.

Să vă zic o poveste…

M-au fascinat mereu femeile (și le-am respectat maxim) care aleg bărbați din ăia vai steaua lor, artiști, boemi, ușor nebuni… Minunați ei în sinea lor, dar pasionați de băutură, ieșit nopțille, femeile altora sau alte femei și mai puțin de stabilitate, cămin și alte doleanțe muierești.

Am văzut o groază de tipi pe care n-aș fi dar nici măcar un șervețel folosit care aveau alături de ei niște splendori, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Femei din alea blânde, să le iubești și să le ridici statui. Și ei pesemne au calitățile lor pe care eu nu le văd că judec prea aspru, dar nah, e blogul meu și scriu ce-mi poftește sufletul.

M-au fascinat și intrigat deopotrivă că n-am înțeles care e mecanismul minții lor și dacă-s niște eroine ca-n cărțile rusești sau pur și simplu sunt prea slabe de înger și se mulțumesc cu puțin.

Am exclus din start din această însemnare femeile proaste, adică femeile-preș. Am exclus și pițipoancele care merg în Bamboo cu 30 de lei și așteaptă să le cumpere nenii bogați un cico, femeile care vor doar să atârne de brațul (portofelul) unui bărbat sau care ard vremea fără niciun sens pe la vreo terasă al cărui nume nu-l știu, dar sună pompos.

Eu fac parte din categoria femeie a dracului, cică. Adică râdem, glumim, bem și ne distrăm, dar trecem acasă unde avem treburi de făcut, viață de trăit. Nu caut un bărbat cu paișpe vile, nici nu aș putea sta cu cineva pentru bani, pentru că fără iubire Greena e pustiu, dar prefer să fie un om cu mintea-n cap și cu stabilitate financiară (că eu sunt vraiște și poate mă adună și pe mine) și emoțională.

* vă rog să mă scuzați că nu-mi place sportul – adunat bărbat din șanț – dar se pare că-s destul de slabă la el*

Iubit bautura evergreen                                                                          (foto)

Adică vreau un bărbat, nu un rupt în cur sau unul care agață pe facebook să facă și el sex sâmbătă seară. Rupt în cur, râd de una singură. Urâtă vorbă, dar foarte valoroasă.

Deci nu! Mie mi se pare potriviți și sexy oamenii ăia care ziua merg la birou și poartă haine faine, nu costum sau fițe, dar sunt așa… aranjați de ți-e drag să te uiți la ei și să-i miroși și seara-și pun un tricou și pantaloni scurți și ies cu biclele, rolele. Sau merg la film, în club sau pe la nu știu ce concert. Sau gătesc. Și râd. Dacă doi oameni nu râd sunt degeaba. Un om matur care să te lase să te răsfeți, care să merite micul dejun și mici surprize, care își asumă responsabilitatea unei case și a unei relații. Un om alături de care să evoluezi, care să fascineze și care să te ajute să înveți, pe care să vrei să-l susții când îi e greu și pe care să-l alini când e trist. Un om pe care nu ai vrea să-l părăsești pentru nimeni și nimic în lume pentru că-ți oferă siguranță, stabilitate și confort (emoțional și material) și cu care vrei să faci copii, un cool dad.

Dacă-mi spune cineva că preferă să petreacă o noapte pe bordură cu o cola la jumate în locul unei ieșiri în oraș la o bere, nu cred așa ceva! A, că vrei tu să stai pe o bordură, dar dacă ți se face frig sau foame te urci repede în mașină și mergi undeva, apreciez inițiativa, dar altfel… am depășit 17 ani.

Înțeleg relații gen împărțim un pachet de țigări când ești la liceu și poate și-n facultate… mai ales dacă alegi una cu profil artistic. Dar parcă după o vârstă nu mai merge să cerșești un leu în Vamă să-ți iei o bere, cum ne-au cerut doi la vreo 32 de ani porțiile rămase. Eram la Canapele-n Vamă, adică mi-a stat pasta-n gât și nu mai pare un gest de rebeliune, ci un gest de amărăștean ratat.

Eu cam atât am avut de spus. Știu că iubirea înseamnă enorm și că fără ea nu poți să clădești nimic durabil și stabil, dar mai știu că vântul dezbină, lipsurile destabilizează, nevoile îngrijorează, nesiguranța sperie. De aia cred că femeile preferă un bărbat stabil financiar în locul unuia căruia îi lipsește responsabilitatea…

evergreen

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Miss I.
  25 September, 2013 at 10:12 am

  Atât de mult mă bucur că ești și că scrii, pentru că așa reușesc și eu să mai citesc ce am în cap, dar nu pot să pun pe foaie :) Sper să-l ai sau să-l găsești și să-ți fie bine :)

  • Reply
   Evergreen
   25 September, 2013 at 10:16 am

   :) e bine

 • Reply
  Dan
  24 September, 2013 at 6:06 pm

  ar trebui sa fie idealul oricarui barbat trecut de 20 de ani sa plece de langa parinti sa sa try to make it on his own. Asta separa baietii de barbati.

  • Reply
   Evergreen
   24 September, 2013 at 7:04 pm

   Hai nu chiar trecut de 20, dar de 25 e musai. Să fie prinți ca să aibă și Evergreen o șansă-n viață :))

 • Reply
  Alice wonders
  24 September, 2013 at 1:02 pm

  Corect. Mai mult de atat, un barbat din scenariul ‘bere pe bordura’ e posibil sa aiba mai multe hibe decat calitati, mai multe lipsuri in felul cum trateaza o femeie, poate mai mult dorm decat creeaza ceva. Cum ai zis si tu, au minuni de femei langa ei si nu pretuiesc atentia lor. Cel mai mult imi plac aia cantareti/regizori wannabe, care joaca GTA toata ziua, au 28 de ani si asteapta bani de chirie de la mama. Run, girls!

  • Reply
   Evergreen
   24 September, 2013 at 3:01 pm

   :))

 • Reply
  Bucataras
  24 September, 2013 at 11:59 am

  True.. Felicitari!!!!!!!!!

  • Reply
   Evergreen
   24 September, 2013 at 12:05 pm

   Thx :)

 • Reply
  Evergreen
  24 September, 2013 at 8:39 am

  Story of my life

 • Reply
  Zirina Dan
  24 September, 2013 at 8:36 am

  True story :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.