Secvente

de ce nu-mi vine să rîd că azi e ziua mea

Pentru că fix acum împlinesc 24 de ani şi pentru că pe la 14 ani viziunea asupra vieţii mele la 24 era alta. Asta, viaţa pe care o trăiesc azi, acum, este total distorsionată de ceea ce la 14 ani părea a fi ideal. Şi aşa se explică perioada depresivă, nevoia de a ciunti nişte vene, nevoia de a mă tunde singură şi de a-mi bea nervii. Oricum însemnarea asta e programată să apară, dar eu nu sunt aici şi probabil sunt atît de high încît rîd şi mă bucur de viaţă, pe care realmente şi la ordinea zilei n-o agreez prea mult.

picture-127Nu. Nu am casa mea şi nici nu am o carieră de succes. Nu. Nu i-am făcut soră-mii surprize gen călătorie în China şi nici maică-mii o viaţă mai uşoară. Şi nu, nici nu cred c-o să apuc vreodată să fac asta.

Nu. Nu am călătorit şi nu nu am maşină din “n” motive şi chiar dacă aş fi avut nu aş fi avut unde să merg cu ea, dar mai ales cu ce s-o întreţin şi ar fi putrezit caroseria pe bordură şi s-ar fi umplut de căcaţii de cîini, cîini pe care i-aş otrăvi, de fapt nu pe ei, ci pe stăpînii care lasă căcatul în mijlocul aleii cum ieşi din bloc. Să borăşti, nu alta!

Nu. Nu mi-am descoperit menirea, nu-s artistă, nu mi-a crescut IQ-ul, nu m-am mutat în Londra, nu am schimbat lumea în niciun fel, nu am fost premiată de nimeni, nu am scris absolut nimic care să conteze, nu m-am făcut actriţă, nu mi-a crescut voinţa, nu m-am maturizat emoţional, nu am dat America peste cap, nu am fost prima romîncă posesoare a unui Oscar, nu m-a remarcat nimeni, nu am produs ceva de succes, nu am scris o poezie cursivă, nu am excelat în niciun domeniu, nu am iubit o noapte şi-atît, nu m-am îmbătat atît de criţă cît să nu-mi mai pese, nu am învăţat să înot, nu mi-au trecut coşurile, nu am cîntat la pian, nu am pictat ceva interesant, nu am văzut lumea, nu am cîştigat la loto, nu am fugit la mare într-o noapte, nu am scăpat de celulită, nu m-am mai înălţat, nu am bătut pe nimeni cu schemele învăţate la judo/karate, nu am scăpat de atacurile de panică  etc.

Şi cînd visam cu ochii deschişi la viaţa mea de după 18 părea că va fi o viaţă ca-n filme. Intoxicată de atîtea vise şi confundînd realitatea, Roxana reloaded every fucking week, schimbînd dorinţele ca pe chiloţi, schimbînd idei după fiecare film/carte, indecisă emoţional, instabilă psihic, cu prea multe pretenţii şi prea puţin flow, cu ideea că “eu n-o să reuşesc niciodată şi o să rămîn la nivel de mediocru”, fără voinţă şi lista ar putea continua pînă la anul pe vremea asta.

picture-244Şi mă încadrez în “cerinţele” de regizor. Îmi lipseşte un lucru: flacăra aia care să mă mistuie dacă nu fac asta. Şi probabil pîlpîie pînă la stingere. Nu am spirit de sacrificiu.

Astfel încît la 24 sunt şomeră şi săracă lipită, cu un credit la bancă şi fără maşină, fără perspective serioase de viitor/carieră, fără premiu Nobel pentru pace, Pulitzer, Uniter (orice fel), fără emisiune produsă, fără perspective de succes pe plan mondial, fără măcar un back up plan, fără prea multe în desagă, fără val!

Io n-am scris mizeriile astea pentru a primi laude. Sunt o persoană obiectivă şi introspectă şi mă pot pălmui de una singură, după cum foarte bine mă şi pup, uneori, rar şi pe ascuns. Deci dacă mă lăudaţi doar aşa să-mi ridicaţi moralul şi pentru că e ziua mea, mai bine nu.

Mă numesc Roxana, am 24 de ani şi consider că sunt o luzăriţă, dar o luzăriţă carismatică.

Să-mi trăiesc!

Şi “Bored Honey” să trăieşti şi tu!!!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  evergreen
  9 May, 2009 at 1:21 pm

  :)))))))))))) anca honey vrei sa spui misandrica . femeile’mi plac :)

 • Reply
  anca
  9 May, 2009 at 1:02 pm

  Si pe deasupra mai esti si rasista, misogina si ai cele mai banale pareri. Te inteleg ca esti depresiva, si eu as fi in locul tau.

 • Reply
  evergreen
  6 May, 2009 at 2:22 pm

  va multumeste din suflet,
  Luzaritza

 • Reply
  Dias71
  6 May, 2009 at 2:20 pm

  Stii cum e cu “flacara care mistuie” ?
  Uneori ne “prajim” atat de tare cu ea,devenim pojghita, cicatrice si avem senzatia ca veci nu o sa ne mai arda, sau pur si simplu uitam ca, odata ne-a ars…
  Eu cred ca pe tine, te-a mistuit flacara asta in altceva,in ceva ce nici nu ti-ai dat seama. Nici macar acum la “ceas de bilant”. Apopo!:)) LA MULTI ANI !!! Si toate celalalte urari care vine de aici…(stii tu ca-s din suflet!)

 • Reply
  eightmode
  5 May, 2009 at 10:53 am

  La multi ani ! 24 sunt 24. Altii nu traiesc nici macar un an ! Tu esti la 24, si vei ajunge si la 42 si la 224 si tot asa :) Si sa bagi blogging in continuare ! Succes si sper sa ti se implineasca toate visele ! Daca nu… da un buzz si o sa ne adunam toti si o sa le facem posibile ! :) La multi ani inca odata !

 • Reply
  bored
  5 May, 2009 at 10:43 am

  hahahahahahahahahaha. ce ai bre? am ras copios. my life in “pictures”. :D

 • Reply
  Silvia Caloianu
  5 May, 2009 at 8:27 am

  ehe! ai toata viata inainte (iti spune cine stie!), va veni si “flacara” aceea, o sa vezi ca va veni…
  la multi ani!

 • Reply
  multzam
  5 May, 2009 at 6:19 am

  La multi ani!! Nu pot decat sa te asigur ca si peste 10 ani articolul asta o sa ti se para atat de actual…din pacate eu m-am regasit in prea multe din randurile scrise de tine si am peste 30… varsta nu are nici o legatura, doar atitudinea… (e sfatul ala pe care toata lumea il da, dar nimeni nu-l urmeaza, inclusiv eu !!)

 • Reply
  Anda
  5 May, 2009 at 12:07 am

  La Multi Ani, fata mea draga, sanatate, noroc si cat mai multa putere pentru a crede in vise frumoase si implinite!

  P.S. Eu la 24 de ani aterizam in Bucuresti, cu o harta pe care o am si azi si niste sandale bej cu toc (alea n-au rezistat, imi placeau si le-am purtat la greu). Nu stiam pe ce lume sunt si imi era frica de metrou. E…atata timp pentru toate, in viata!
  Te imbratisez si te scot la o cafea cand vrei tu.

 • Reply
  Alina
  4 May, 2009 at 7:01 pm

  Eu nu imi amintesc cand am implinit 24 de ani. Anul asta fac 30 si habar nu am ce faceam, unde si cu cine la varsta ta. Am acusi cei 30 si pot sa spun aproape la fel de multi de NU ca si tine. Cred ca la mine ar putea fi, deci, mai tragic.
  As vrea ca tu sa profiti mai bine de acesti 24. :) Eu cred ca i-am uitat pentru ca munceam atunci… chiar nu mai stiu unde s-au dus acele amintiri.

  Asadar, LA MULTI ANI, cu mult drag! Viitorul nu poate sa sune decat bine pentru tine, asa cum am eu un feeling. :)

 • Reply
  deea
  4 May, 2009 at 6:49 pm

  LA MULTI ANI!

 • Reply
  puck
  4 May, 2009 at 6:04 pm

  la multi ani, evergrinuto, vor veni si timpuri mai bune, sanatoasa sa fii, restul se rezolva!

 • Reply
  fabw
  4 May, 2009 at 4:55 pm

  Ai abea 24 de ani, deci ai tot timpul sa iti realizei viata de vis, DAR trebuie sa iei actiune in privinta asta, AZI, ACUM!

 • Reply
  vidal
  4 May, 2009 at 4:47 pm

  yeah, right! :)) daca toti luzarii pe care i-am cunoscut ar fi avut datele tale, reinventam naibii dictionarul.
  hai la multi ani intirziati. sa-mi traiesti frumoasa.

 • Reply
  Ana
  4 May, 2009 at 4:45 pm

  Am împlinit 24 puţin înaintea ta şi mi-am jurat că anul ăsta voi fi mândră de cine sunt în loc să-i plâng de milă celei care aş fi putut fi. Dacă te vei privi zi de zi în oglindă spunându-ţi că eşti o “luzeriţă” vei putea observa că nu mai ştii… să-ţi trăieşti. Încearcă, te rog, să-ţi spui că eşti grozavă, să-i zâmbeşti sufletului tău care merită asta. Şi nu te mai lupta să faci lucruri măreţe ci doar lucruri care să conteze, pentru tine şi pentru încă cineva.

  http://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao

 • Reply
  notbusy
  4 May, 2009 at 4:21 pm

  La multi ani.Cheers

 • Reply
  meea
  4 May, 2009 at 4:17 pm

  NU ESTI LUZERITA! esti o fata desteapta si draguta si inimoasa si un om foarte foarte bun! LA MULTI ANI! big hug de la mine >:D<

 • Reply
  Food For Depression
  4 May, 2009 at 3:29 pm

  Doamne, cat de tanara esti! Iti doresc sa devii mai inteleapta cu fiecare zi si sa ai puterea de a face din viitor tot ce iti propui.
  La Multi Ani!

 • Reply
  ana
  4 May, 2009 at 1:26 pm

  stai sa vezi cum o sa fie la 34, dupa aia la 44…mi se pare ca esti un om absolut normal, asa cum trebuie sa fie un om la 24…mergi inainte, orice ar fi si…la multi ani!

 • Reply
  rebelu
  4 May, 2009 at 1:19 pm

  eh, sanatoasa sa fii, ca asta-i mai importanta decit orice altceva!
  restu? o sa vezi ca or sa treaca de-o sa te intrebi cind dracu ai scris tu insemnarea asta!

  la multi ani, evergreen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.