Confesiuni

de după entuziasm

Poate că oamenii nu sunt construiţi să fie fericiţi mai mult de x timp. X-ul ăsta e un factor individual, dar clar nu poate depăşi o săptămână. Aici mă puteţi contrazice voi, fericiţilor, cei care trăiţi într-o frenezie totală şi nu vă bubuie inima de la atâta zvâcneli.

După prea mult elan vine epuizarea. Mi-ar plăcea să am atâta voinţă să muncesc până cad lată. Aici intervine pseudoartistul din mine care cu lâncezeala lui bate la fund orice altă nevoie de a mă realiza cumva, în viaţa asta. Zgâiesc ochii pe pereţi şi visez la alte vieţi în alte ţinuturi. Uneori obosesc şi de la atâta visat.

Insalubritatea emoţională în care mă scald nu mă mai irită. Deja m-am prins că periodic dau cu curul de pământ şi fac dita’ cazul din această nouă etapă emoţională. Desigur, cu timpul ar trebui să învăţ s-o ţin numai pentru mine… şi doar s-o scriu, nu s-o strig în gura mare. Îşi pierde şi fărâma de farmec pe care o are.

Mi-ar plăcea să pot să simt aşa cum o face Xavier Durringer. Mă identific mai bine cu textele lui decât cu ale mele. Probabil că asta înseamnă să ajungi la un nivel înalt şi aş vrea să-i citesc toată dramaturgia şi s-o joc perfect şi potent în capul meu, pe scena minţii mele.

Robbie Williams urlă că vrea să simtă lucruri şi eu sorb ultima înghiţitură de cafea. Aş mai bea o tonă pentru că am dormit prost, sacadat şi cu o pânză pe obloane. În fiecare dimineaţă concetăţenii de culoare închisă urlă că vor fier vechi, atunci când în sfârşit pot să dorm. Sunt morocănoasă şi pe scala bucuriei sunt la minus.

Mă duc să-mi dau două şuturi să mă ridic. Am nevoie să cred că totul va fi al naibii de bine, cândva. Şi aş vrea să ştiu că undeva există un om capabil să mă ia de-o aripă şi să mă ajute să zbor. Fără să mă lase să comentez. Să facă piruete cu mine până mă ia greaţa. Să-mi ridice poverile de pe umerii cocoşaţi. Am nevoie să cred că rolul meu pe pământ este altul decât să ridic oamenii de-o aripă şi să fac piruete cu ei.

>.<

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  alexxa
  6 August, 2010 at 1:12 pm

  iti dau un ghiont, hai, veseleste-te! ne gasim drumul pana la urma, acum mai invatam cate ceva…

 • Reply
  de după entuziasm - Ziarul toateBlogurile.ro
  6 August, 2010 at 11:06 am

  […] De după entuziasm Fri Aug 06, 2010 13:50 pm Poate că oamenii nu sunt construiţi să fie fericiţi mai mult de x timp. X-ul ăsta e un factor individual, dar clar nu poate depăşi o săptămână. Aici mă puteţi contrazice voi, fericiţilor, cei care trăiţi într-o frenezie totală şi nu vă bubuie inima de la atâta zvâcneli. După prea mult elan vine epuizarea. Mi-ar […] […]

 • Reply
  vlad
  6 August, 2010 at 11:04 am

  Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.