Chill

Despre cum alegi un cadou din drag și nu pentru a bifa o acțiune

Pentru mine ziua mea de naștere este un eveniment aparte. Îmi place să primesc cadouri și să mă bucur de ele și-mi place să le ofer, la rândul meu. Când se apropie ziua cuiva drag, încep să fac săpăturile de rigoare, să aflu ce-și dorește sau ce are nevoie și să încerc să îi îndeplinesc dorințele. Pentru că a dărui este o artă. Sincer.

Altfel, mergi în prima benzinărie și iei o cutie de bomboane și-un papițoi de pluș, ai dat check pe lista de bun simț și te duci la omul respectiv. Dar nu e chiar așa de simplu, iar gesturile de genul ăsta se acceptă dacă nu ai avut alternativă (gen abia ai ajuns acasă, ai plecat foarte târziu de la birou sau alte evenimente care nu depind de tine) sau dacă nu e cineva apropiat și o cutie de bomboane + buchet de flori este cadoul potrivit și ”neutru” cu care nu poți da greș. Pe sistemul, le poate oferi mai departe.

Nu mi-au plăcut niciodată darurile date pentru a bifa o acțiune, chestiile inutile sau care nu au nicio legătură cu omul căruia i le dăruiesc. De aceea, dacă nu știu ce-i place, atunci întreb direct. Ca să fiu sigură că nu dau chix. Mai mult, rog persoana în cauză să-mi facă un wishlist și aleg de acolo, cât să fiu și în buget, în ton cu anotimpul etc.

Am găsit site-ul www.myman.ro și, deși am crezut că-s cadouri doar pentru domni, am descoperit că-s obiecte pe care le poți oferi indiferent de eveniment, sex sau apartenență socială. Ba, îți poți cumpăra tu o mulțime de obiecte foarte cool din categoria artă și decorațiuni, de care m-am îndrăgostit iremediabil…

Am avut dintotdeauna o pasiune pentru hărți și busole (sunt praf la orientare, dar arată mega cool), mijloace de locomoție, mai ales bărci (am tatuate o timonă și-o ancoră) și baloane zburătoare, cufere și ceasuri… și le-am găsit pe toate aici, dar și obiecte de decor foarte șic, cum este acest cufăr, replică din 1930, pe care-l pot folosi pe post de masă.

Cufar

Cufar

Momentan pe raftul meu există 2 bărcuțe decorative, dar am mai găsit o bărcuță cu pânze, care merge de minune cu mobilierul în formă de barcă pe care-l ador! Aceste bărcuțe s-ar potrivi la țanc cu decorul camerei la care tânjesc de multă vreme, care arată cam așa…

casa de vis

Cert este că pe site-ul ăsta am găsit o mulțime de opțiuni, de la cadouri business, până la obiecte pe care le poți oferi iubitorilor de frumos, obiecte de colecție pentru cei care-și construiesc spațiul de lucru sau de petrecut timpul liber pe gustul și plăcerile lor. Niciun cadou de aici nu pare că bifează acțiunea de a dărui, ci este oferit cu drag pentru cineva special.

Foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.