Secvente

Despre cum nu sunt depresivă, dar îmi lipsește motivația

nu cred în bani.
mă visez uneori o bogătană care pleacă în croaziere și expediții în jurul lumii.
nu cred în suflete pereche.
dar tresar la poveștile altora.
nu cred în coincidențe.

sunt lucruri pe care le crezi închise. gânduri, sentimente. și simți un miros sau vezi o secvență într-un film. sau asculți o melodie. și te invadează toate. parcă vine sfârșitul în tine. te clatini și simți cum se dărâmă zidurile construite cu atâta sârguință. și nu știi în ce direcție s-o iei sau ce atitudine să adopți. dacă ești sincer cu tine și cu cei din jur, devii vulnerabil. dacă păstrezi distanța, devii singuratic. dacă bei, te ia depresia. dacă nu bei, te ia depresia.

există metode de motivare. și cărți de citit și oameni care țin discursuri de-ți zburlesc porii. le iei ca lecții de căpătâi. și începi să le aplici, până le uiți.

venim pe lume într-o formă anume. și se adaugă peste ea tot felul de alte forme mai mici. și ne dezvoltăm ca ființe într-o societate. avem mânii, frici, bucurii, momente de fericire. le avem pe toate. le disecăm, le așezăm în tot felul de sertare. căutăm să ne definim. cum vor alții, cum vrem noi. purtăm trecuturi îndepărtate și vise pătimașe. ne aruncăm în volbura mărilor, doar-doar găsim ceva-ul.

blog iruleuneori ne simțim goi. speriați. și nu găsim nicio cale care să ne facă să ne simțim mai bine. ne punem eticheta de om ratat și ne afundăm în negru. golul e mai ofertant decât plinul. pentru că plinul ne face să simțim. și să devenim vulnerabili.

oamenii au uitat cum să comunice. din teama de a nu fi judecați. emitem zilnic teorii și comparații despre viețile celorlalți. și le judecăm comportamentele, alegerile. că așa suntem lăsați. bun sfătuitori. am uitat să fim relaxați printre oameni și etalăm ipostaze pe placul altora. căutăm să ne placă ceilalți pentru a ne place noi. ori adoptăm atitudine de om urâcios care e împotriva oricărui curent.

ne ia lumea și ne izbește de colo-colo. ne face să aparținem, ca mai apoi să ne abandoneze. ne înghit orașele. ne înghit speranțele. totul e mai mare decât noi, bobul mic într-un univers neînțeles.

suntem mingea de ping pong pe masa destinului. tot ce trebuie să învățăm e să sărim plasa. și să picăm cu brio înapoi.

confecționăm scene. și ne comportăm ca la teatru.

însă vine momentul când ne dezgolim de tot. și rămânem timizii, sensibilii, dragii, curații, sincerii.

e marți. zburdă păsările pe cerul înghețat. se topește zăpada pe la colțuri. blocurile gri se lasă-n voia sorții. și copacii se zgribulesc cu gândul la primăvară.

nu există cale de întoarcere.

împlinesc 28 de ani. și habar nu am ce am făcut până azi.

să facem film!

love,

muzică

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Dan
  26 November, 2013 at 10:00 pm

  Aaa, ce tare… cand reiei un text dupa muulta vreme si te gandesti “ce naiba am facut intre timp ?!” Sau ca te lasa nostalgic, desi te leaga de el doar un moment vag din viata ta

 • Reply
  M's words
  6 February, 2013 at 1:39 pm

  Eu cred ca ceea ce omoara pozitivismul e cinismul.Ca sa numai vorbim ca ideologia actuala legata de “fericire” nu accepta infrangerile in ecuatie .Practic daca gresim suntem o nulitate , nu avem voie sa suferim , sa plangem sau cel putin asa spun cartile alea colorate de pe taraba cu oamenii cu zambete photoshopate , popular numite dezvoltare personala.Eu ii spun indobitocire in masa.

  • Reply
   Evergreen
   7 February, 2013 at 9:25 am

   eu plang si sufar. si-s si cinica :)

 • Reply
  Evergreen
  9 January, 2013 at 11:19 am

  :* Boemule, da… imi place asta. Ma scuza intr-un fel :))

 • Reply
  boemul
  9 January, 2013 at 6:43 am

  La mulţi ani!
  nu contează ce-ai făcut până azi câtă vreme te-ai simţit bine făcând :)

 • Reply
  Domnul Bob
  8 January, 2013 at 3:02 pm

  La Multi Ani !
  ce ai facut pana astazi ? De ce vrei sa-ti incarci memoria cu un trecut care oricat de placut ar fi nu-i decat o povara pentru maine !
  :) vezi asta inseamna sa fii depresiv :D
  La Multi Ani ! Sa ai o zi minunata, si la fel pe toate celelalte in care te vei intreba ce ai facut ieri. Ieri ai facut cu siguranta lucruri pe care numai tu le puteai face, dar maine doar tu vei putea face lucruri minunate !

  • Reply
   Evergreen
   8 January, 2013 at 3:19 pm

   Ah, Domnule Bob, esti pupat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.