Secvente

Despre d'alde d'ăia

Pen’ca zilele astea am pus sigiliu pe degete, scot din salbă ciornele.

Am iubit dintotdeauna un anumit gen de oameni, acel gen care prinde din zbor câte ceva despre o persoană și la un moment dat se trezește să-și dea cu părerea. Hop, uite-așa. Scanează ei omul cu mințile lor deștepte și apoi își etalează cu gesturi ample, TEORIILE.

Băi, deci rămân perplexă când îl văd cum turuie despre mine, problemele mele, bolile mele psihice, comportamentul meu, limbajul meu, viața mea de dinainte și de după. Din astea. Cum îmi recomandă, cum încearcă din răsputeri să mă scoată din propria-mi mizerie, cum aproape întinde mâna să-mi mângâie patern/matern creștetul. Cum pe furiș îmi îndeasă un număr de telefon al unui celebru medic care cu siguranță va reuși să mă scape, asta dacă nu va reuși el cel dintâi.

Păi futu-ți copilul!
Mie-mi vine să-i dau una peste bot. Una scurtă. Una să-i închidă gura. Dacă aș putea concretiza opiniile sale într-un obiect contondent i l-aș introduce adânc în anus. Nu știu, i-aș face multe chestii nedemne de o domnișoară delicată.

Să ne înțelegem.
Am împărțit cu acest gen de om niște impresii, opinii, căni cu ceai, nopți, zile. Nu m-am etalat ca la rummy, nu i-am zis ce mă îngrijorează, ce idei bezmetice îmi bat la ușa cortexului, care mi-a mai frânt inima și de ce, cum obișnuiam să fac ca o incompetentă crezând că putem conviețui fără să ne reproșăm mizerii.

Nu i-am zis din mine decât frânturi. Am ascultat, în schimb și nu m-am trezit niciodată să-i zic că are o gândire de căcat și că mai are de mâncat niște măligă până ajunge să cunoască, asta daca va putea vreodată să spargă propriile bariere.

A citit pe blog, a asistat la alte discuții cu alți oameni cu care vorbeam altfel pentru că cu acel gen mă pot înțelege și după toate astea (nu am împărțit nicio afurisită de felie de pâine, nu am șters praful după tobă tânjind după tutun, nu am poștit ultima țigară red and white) apare ca marele salvator. Tan Taniiiiis!

Vina-mi aparține în totalitate. Pentru că nu mă revolt, ci tac. Lasă-l mă, că e vai mama lui. O să-l educe viața sau alții mai deștepți ca mine. Lasă-l mă, nu mă bag eu. Nu mă apuc eu să-i țin teoria curului. Nu-i înfig nimic nicăieri. Mă uit la el și dau din cap, afirmativ, cu o semi îngrijorare pe figură. Fumez serioasă în timp ce mă gândesc la pantofi ca nu cumva să-i lezez domne opiniile. Să nu traumatizez omul băgându-l în niște unghere umede.

Eh, schimbăm placa, dar nu, nu mă voi duce cu scut și sabie să-i trag două mănuși de fier peste ceafă, ci voi sta potolită în banca mea. Nu voi mai reacționa la absolut nimic, atunci când vine vorba de acest gen de oameni. Nu voi mai vrea să beau ceaiuri sau să schimb opinii pentru că mă sug de energie crezându-se împărați. Îi voi părăsi înainte să ne dăm bună ziua sau cu prima ocazie când deschid gura și formulează ceva de genul: ai probleme.

Și acum, o altă frază pe care o ador și pe care aș șterge-o din limbaj (eu o folosesc cel mai des): aren’t we all? (se schimbă în funcție de context.) cert e că se universalizează orice. sunt egoist. nu suntem toți? vreau nu știu ce. nu vrem toți? – ce-mi pasă mie de toți? nu i-ai cunoscut pe toți. de unde știi? eu mă raportez la mine.

cu toții avem probleme, e o lume fucked up, dar mai presus de toate cu toții avem suflete așa că fuck off tu salvatorule și rezolvă-ți propriile probleme. nu cumva te-oi crede curat ca lacrima sau pui de sfânt. nu vreau oameni perfecți lângă mine, ci oameni!

gata.

 

HugsLovePeace
>.<

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Evergreen
  12 February, 2011 at 6:19 am

  Da Hanna, pe fiiiiilm. Ce fromooos!!! Hugs! Ne vedem intr-o ora la scoli. hehe

 • Reply
  adriana
  11 February, 2011 at 10:37 pm

  trebuie sa ai un scop nobil in toate??
  iti servesc sufletului tau …
  facem niste fotografii faine. promit. mai faine ca alea de data trecuta, mai gandite, mai sincere, mai relaxate, mai implicate… facem si pe film :)

 • Reply
  George
  11 February, 2011 at 7:39 pm

  Weak… Injuri a treia zi dupa scripturi… Trebuia sa refulezi si tu cumva:))

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 1:53 pm

  Anette, te iubesc! Si mi-e dor de tine! Ce nebuna dragalasa imi esti!

 • Reply
  ana
  11 February, 2011 at 1:52 pm

  bine. da-i dracu! sfatuitorii omenirii pe care, cand li se stinge becul seara, ii apuca panica ca raman cu ei si n-au ce sa-si mai spuna. e boring sa fie destepti numai pentru ei. asteapta dimineata ca sa mai intalneasca un caz. fuck off and live for you, mai, psihologii …(aici vine un cuvant cam urat) mele. am zis. doamne, pentru cateva secunde m-am simtit si mai bine. :)

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 1:18 pm

  Amanta. Mnah, depiiiinde.

 • Reply
  gladiola
  11 February, 2011 at 1:17 pm

  eu vreau sa fiu amanta. nu vrem toate? hahaha

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 1:16 pm

  Adriana, dragoooo, fotografii frumoase, da? Facem? Cu tema si lumini si umbre. Yeah! Am dreptate, da… dar la ce-mi servește?

 • Reply
  adriana
  11 February, 2011 at 1:14 pm

  True…true…
  ai dreptate

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 12:24 pm

  Roxana – haha, ce mi-a placut!

 • Reply
  Roxana
  11 February, 2011 at 12:17 pm

  Aren’t we all……buni la sfaturi si pareri , that is:)

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 12:16 pm

  Haha, Printesa draga, sa stii (marturisesc soptit) ca si mie-mi plac, atunci cand scriu la nerv, imi place si umorul macabru. adevarul e ca, e mai atragator decat bocetele si strigatele de jale.

 • Reply
  ionouka
  11 February, 2011 at 12:14 pm

  Of, draga mea, sa nu te superi pe mine, da’ cel mai mult te iubesc cind dai p-afara de furie, curg cuvintele din tine ca lava…

 • Reply
  Elza
  11 February, 2011 at 11:55 am

  e blogul tau, faci ce vrei. am vrut sa spun si asta :)

  la fel! >:<

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 11:53 am

  Haha, nu-mi înjur cititorii deveniți amici… da. Hugs drago!

 • Reply
  Elza
  11 February, 2011 at 11:52 am

  sper ca pe tine nu se referea la mine ci la cel despre care vb, nu? :)

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 11:46 am

  Elza, dacă l-aș șterge, aș șterge ceva ce am scris și în care am crezut la un moment dat și în care cred și acum. E futu-ți copilul mă-tii, adică pe tine, de fapt. Eu am auzit altele și mai aiurea…

  Nu te supăra, dar nu vreau să-l șterg.

 • Reply
  Elza
  11 February, 2011 at 11:45 am

  te rog s-o stergi (daca vrei)si s-o inlocuiesti cu altceva. e cea mai aiurea “injuratura” pe acre am auzit-o.

  sorry, e doar un sfat… ia-l ca atare.

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 11:43 am

  îmi pare rău că te-a supărat Elzuca drago, dar e o formă de exprimare. nu are legătură cu copilăria. sau cel puțin eu n-am gândit-o așa.

 • Reply
  Elza
  11 February, 2011 at 11:40 am

  iti inteleg supararea, DAR! asta cu futu-ți copilul! sa stii ca m-a suparat tare (rau de tot) s-o vad aici la tine. gandeste si tu de ce…
  hai sa lasam copilaria copiilor si sa nu ne legam de chestii de care noi ne-am bucurat candva.

 • Reply
  Evergreen
  11 February, 2011 at 11:27 am

  heh. știi tu…

 • Reply
  Cougar
  11 February, 2011 at 11:13 am

  niciodată n-ai avut o semnătură mai potrivită.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.