Secvente

despre momentul în care renunţi

Mă gândeam că-s unii oameni care toată viaţa (se) luptă. Cu viaţa, cu destinul, cu relaţia… cu tot.
Ce se întâmplă atunci când doi oameni se încăpăţânază să fie împreună, dar totul funcţionează împotriva acestui lucru? Intervine explicaţia aia cu “sortiţi unul pentru altul”? Unde se reununţă, unde se dă drumul palmei?

Mă gândeam că-s unul din oamenii ăia care trage de alţi oameni şi se zbate să menţină relaţiile în viaţă. Telefoane, toleranţă maximă, dar până când pot să fac asta? Probabil până mă trezesc într-o dimineaţă şi realizez că-s nefericită şi că tot ce am strâns până atunci şi-a pierdut valoarea ân timp, direct propoţional cu osteneala depusă.

Mă gândesc că poate asta aplic şi în iubiri. Că prea întind cordul şi prea bat cu piciorul de podea când aş putea să-mi iau zborul. Că ţin prea mult şi strânsoarea asta sugrumă la un moment dat. Că-mi prind degetele în noduri şi că mai rău mă rănesc. Ori poate asta e iubirea. Poate aşa trebuie să fie şi nu aşa cum mi-o imaginez eu. Că poate atâta literatură m-a indus în eroare, că Eva fiului risipitor e doar o nălucă.

Mă gândesc că tristeţea e normală. Că n-o putem duce într-o veselie absurdă. Să ce? Să dănţuim pribegi? Să ce? Să unde. Se zice că soulmates never die (strigă Placebo aici), dar nu e trist că eu nu mai cred în suflete pereche?

Mă gândesc că acum câţiva ani eram în stare să mă iau la trântă cu oricine zicea aceste lucruri despre iubire. Urlam din rărunchi că am drept de viaţă şi de moarte, asemeni lui Gheorghidiu şi că iubirea e supremă, te înalţă, te curăţă şi te oblojeşte. Acum, după atâtea şi atâtea mări pierdute, mă înclin în faţa celora care pot iubi aşa. Eu mi-am pierdut talentul ăsta…

Nu mă gândesc acum decât la plaja care mă aşteaptă şi pe care mă voi tolăni mâine. Pe care o voi trăi ca ultima. Ca pe cea mai dorită dintre iubiri. Şi nu-mi va păsa decât de oblojirea sufletului meu care umblă rătăcit prin alte suflete.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Evergreen
  23 August, 2010 at 8:07 pm

  Vinule – :) toate trec

  vis – carpe carpe!!!

  Mihaela – poate :)

 • Reply
  Mihaela
  23 August, 2010 at 1:55 am

  Poate doar pentru că dai ce e mai bun din tine: sinceritatea de a simți.

 • Reply
  vis
  22 August, 2010 at 6:48 pm

  concluzie: Carpe diem !

 • Reply
  vinlaptesimiere
  20 August, 2010 at 8:55 am

  las ca te faci bine, trece :)

 • Reply
  Evergreen
  19 August, 2010 at 1:46 pm

  Angela – o salut :) despre iubire… ce sa zic?

  Bogdan T. – multumesc Bogdan

 • Reply
  Bogdan T.
  19 August, 2010 at 1:14 pm

  Nu inteleg de ce dar o parte din comment nu a aparut :-o
  So, inainte de PS mai era si fragmentelul asta :

  OK, poate nu crezi in calea de mijloc, si nici nu spun ca ar trebui, DAR cel putin din mijloc vezi echidistant in orice directie; ai sansa de a vedea lucrurile asa cum sunt.
  In lumina celor discutate mai sus si judecand la rece, poate ca nu ar trebui sa consideri ca ti-ai pierdut talentul de a iubi, de a fi iubita ca in filmele lui Humphrey Bogart

 • Reply
  Bogdan T.
  19 August, 2010 at 1:11 pm

  Eu cred ca nu conteaza ce credeai cu fermitate acum 5 ani, asa cum nu conteaza nici cat de tare te indoiesti acum, in antiteza, ce este iubirea adevarata si cum ar trebui sa arate ea.
  Spun asta pentru ca (scuze de cliseu) viata chiar e facuta din suisuri si coborasuri. Ceea ce inseamna ca din cand in cand traiesti la una din extreme si nu poti vedea decat jumatate de adevar. Personal consider ca extremele sunt bune doar cand vrei sa afli cat de departe poti sa ajungi, care este limita >>extrema<:D<
  PS: scuze de commenturile mai lungi, dar de multe ori daca ma implic intr-o discutie, simt nevoia sa explic atat cat cred eu ca e nevoie.

 • Reply
  angela ribus
  19 August, 2010 at 1:03 pm

  Sa vezi peste zece ani cum vei gandi… :)

  Te rog, saluta marea si din partea mea. Si spune-i ca am invatat sa am multa rabdare.

  Cred ca in iubire trebuie sa facem: ce simtim, ce e bine pentru noi si ce nu raneste iremediabil pe celalalt.

 • Reply
  lysisca
  19 August, 2010 at 12:12 pm

  Marea care vindeca ti-o creezi singura. Tu decizi cat e de adanca, de limpede sau de furtunoasa. Nu iti trebuie neaparat o plaja. Trebuie doar sa te incumeti sa inoti. Eu am facut-o dupa ani de furtuna, cu propria persoana de fapt, ca incapatanarea e mare si frica de a incepe un nou drum la fel. Doar eu nu intelegeam ca e timpul sa rup tot. Cand am facut-o a fost ingrozitor de greu dar am ales sa dansez pe mare si nu sa caut uscatul sau sa ma inec.
  Acum marea mea s-a linistit si e limpede. Si nici nu imi mai e frica de apa. :)
  Oricine are puterea sa traiasca asa cum vrea. E doar mai greu sa iei decizia corecta pentru propria persoana.
  Nu e un sfat, e doar o parere. :)

 • Reply
  Evergreen
  19 August, 2010 at 11:10 am

  Si eu :)

 • Reply
  Rodica
  19 August, 2010 at 11:09 am

  Ma bucur ca te-am cunosc…chiar asa,in tacere! :)

 • Reply
  despre momentul în care renunţi - Ziarul toateBlogurile.ro
  19 August, 2010 at 10:27 am

  […] Despre momentul în care renunţi Thu Aug 19, 2010 10:36 am Mă gândeam că-s unii oameni care toată viaţa (se) luptă. Cu viaţa, cu destinul, cu relaţia… cu tot. Ce se întâmplă atunci când doi oameni se încăpăţânază să fie împreună, dar totul funcţionează împotriva acestui lucru? Intervine explicaţia aia cu “sortiţi unul pentru altul”? Unde se reununţă, unde se dă drumul palmei? Mă gândeam că-s […] […]

 • Reply
  Evergreen
  19 August, 2010 at 9:43 am

  Lynette – de nicio parte nu e mai bine… sper să reuşesc

  Rodica – heeeiii… îmi păreai cunocută aseară, dar am zis să nu încurc oalele şi să fac vreo gafă. Of, călătoriile de genul ăsta-s cele mai grele

 • Reply
  Rodica
  19 August, 2010 at 8:47 am

  Calatoria prin sufletul nostru(uneori tinut departe de ratiune)e anevoioasa…dar prin al altora!

 • Reply
  lynette
  19 August, 2010 at 8:07 am

  Spui ca esti dintre cei care se lupta sa mentina relatiile in viata. Eu nu sunt asa si de multe ori regret….
  Poate marea va reusi sa te vindece un pic sufleteste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.