Secvente

Despre reguli de bun simț într-o societate emoțională

Se spune că există niște persoane în viața unui om, pe care le va iubi până la sfârșitul vieții. Nu familia, ci ceilalți care apar și dispar ca prin miracol. Și așa am zis și eu, luându-mă după regulile celorlalți și după un bun simț exagerat. De fiecare dată când apare în discuție vreun cutărescu, nu ezit să menționez că, deși nu mai ținem legătura, îl voi iubi toată viața pentru ce am avut. Că rămâne un om special pentru mine și că va fi acolo veșnic.

Azi am realizat că e o aberație. O greșeală. Că nu trebuie să fac asta, că dacă nu fac asta, nu înseamnă că-s un om rău, insensibil, ci că-mi văd de viața mea. Nu, nu e normal să mai ai sentimente pentru un om cu care nu mai ai nimic, nici măcar de dragul trecutului. De ce? Pentru că nu e corect pentru tine și nici pentru celălalt de lângă tine. Nu, nu e normal să ai o relație specială cu cel cu care ai trăit nu știu câtă vreme, doar pentru că v-ați spălat chiloții în aceeași mașină de spălat.

Deși i-am blamat pe cei care au refuzat să-mi rămână amici după despărțiri, e mai sănătos așa. Pentru toată lumea. Că oricum e dubios și oricum nu poți s-o arzi cu suntem doar prieteni, că tot sunt gesturi familiare, tot sunt chestii care se îmtâmplă și nu e corect.

Nu. Ca să fie treaba treabă și viața viață, nu mai rămâne nimic. Nicio cafea, nici ieșit în club. Ni-mic. Se rupe tot. Nici telefon de la mulți ani. E gata, și e cel mai bine așa.

Deși sentimentele vechi mor mai greu, ele mor la un moment dat.

Și nu pot decât să închin un pahar cu apă plată în cinstea acestei zile în care am realizat că nu, nu mai vreau să iubesc pe cineva pentru toată viața mea. Pentru că nu, nu e sănătos pentru mine.

muzică veche.

Love,

r.

foto

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  adriana
  14 May, 2013 at 9:15 am

  cheers woman

  • Reply
   Evergreen
   14 May, 2013 at 8:09 pm

   cheers!

 • Reply
  Vineri recomand the highlights of the week
  31 December, 2012 at 12:16 pm

  […] Despre reguli de bun simț într-o societate emoțională […]

 • Reply
  Evergreen
  28 December, 2012 at 7:19 am

  Marie -spune ca inima inca palpita de durere :) nu e cazul. eu cred ca iubirile nu trebuie sa ramana in mine si ca e vorba de o alegere. Oricat de romantic suna: voi iubi toata viata, ei bine, nu sunt dispusa sa-mi asum o chestie ca asta. Si nu vreau. Mie mi se pare nociv, altora poate le iese.

  Ninushkaia – esti pupata!

  Cineva – sunt frumoase locurile speciale, bucura-te de ele :)

 • Reply
  lavieenmarie
  27 December, 2012 at 9:53 pm

  Da, iata, ca astazi am dat peste niste amintiri din Arta conversatiei a Ileanei Vulpescu si asta merge manusa aici pe langa gandul meu (acela ca exista pentru orice om iubit care pleaca un dor acolo care nu se stinge niciodata): “Cand smulgi o radacina, nu se poate sa nu scoti si pamant cu ea. Odata cu cei pe care ii alungi din inima ta, care inca palpita de durere, azvarli si bucati vii din tine.” Eu cred ca iubirile oricum raman in tine, dar pot ramane in tine in formele sanatoase.

 • Reply
  Ninuskaia
  27 December, 2012 at 3:12 pm

  Sa lasam in trecut ce apartine trecutului,pentru a putea trai prezentul cu toata fiinta.Iar atunci cand prezentul nu ne multumeste, parca e mai firesc sa inchidem ochii si sa ne lasam purtati in visare, in viitor, decat sa ne intoarcem la ceva ce s-a consumat deja.. :* Te pup tare, talentata tu care esti!!!!

 • Reply
  Cineva
  27 December, 2012 at 2:24 pm

  Aici suntem pe dos :d. La mine e mereu loc special ptr ACEL CINEVA. Indiferent daca persoana a decis sa iasa din viata mea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.