Din viata

despre vineri

Nu, nu am de gînd să spun poveşti. Cică euro a trecut de 4.3 lei. E nasol! Din trei motive: rata la bancă, chiria şi Viena.

Pe de altă parte se pare că gripa porcină e în floare.  AN1H1 o să ne doboare. Cum pana mea? O să plătim ca chiorii vaccinuri ca să nu murim.

Nu-i bai. E vineri. Azi se anulează toate.

Toamna şi-a intrat în rol.

Copiii ăştia mor de foame. Ce facem?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  I.B.
  2 November, 2009 at 12:32 pm

  Oricum, cineva tot plăteşte. Poate e doar o simplă reclamă farmaceutică :)

 • Reply
  ellaida
  30 October, 2009 at 6:26 pm

  trebuie ascunsi, sa nu vada Europa ca suntem altceva decat land of choice… :(

 • Reply
  piticugras
  30 October, 2009 at 5:34 pm

  acel vaccin nu se plateste pentru ca nu se gaseste. doar statul are sau nu voie sa ti-l faca. din ce am inteles e mai bine sa nu il faci.

 • Reply
  alma
  30 October, 2009 at 1:41 pm

  Multumesc, Evergreen!

  Sim,

  Eu sunt acel “cititor”. Am primit un scandal monstruos de inadecvat de la purtatorul de cuvant al Dir. de Protectia Copilului din Iasi. Asa a imbarligat povestea, plina de limbi de lemn, ca pana la final [vreo 20 min la telefon] sa aflu ca de fapt ei habar nu au avut de situatie si ca abia in dimineata cand au citit ziarul, au trimis 2 asistenti sociali in zona respectiva.
  Nu, in Romania nu se poate face nimic. Directia e in cardasie cu Prefectura si ca sa nu se plateasca asistenta maternala [care costa enorm pentru 1 copil doar], atunci dau vina pe parinti, cum ca acestia nu ar fi de acord. Pe de alta parte, nici parintii nu sunt de acord, ca traiesc din alocatiile copiilor. E un cerc vicios la propriu, in care copiii sunt sacrificati.

  Singura sansa a acestor copii este sa intre intr-un program al unei fundatii, program care le asigura hrana zilnica, rechizite, haine, pe o perioada de la 1 an pana la absolvirea unei scoli. Dar,
  DAR!
  Ca pentru toate treburile in Romanica, trebuie PILE! Acum, nu sunt fonduri, nu sunt bani, nu sunt aprobate proiecte, sunt doar abureli. Stie cineva pe altcineva la vreo fundatie din Iasi?

  Maine [sambata] o sa ma duc cu ceva de mancare [mancare gatita, ca nu au unde sa o prepare] si o sa fac si niste poze.

  E cumplit de frig in Iasi, cu haina de iarna si am inghetat azi. Imi vine sa le crap capul la aia care ne-au mintit cu salariile. Daca n-as fi eu insami intr-o situatie financiara de kko, m-as descurca sa ii hranesc si pe ei.
  Pls help.

 • Reply
  Darael
  30 October, 2009 at 11:38 am

  E vineri ? Nici nu am bagat de seama. Ia sa fac planuri de sfarsit de saptamana…

 • Reply
  pifuneata
  30 October, 2009 at 10:45 am

  Draga mea ai un premiu la mine pe blog care te asteapta:)

 • Reply
  Elza
  30 October, 2009 at 9:50 am

  da, astazi e vineri! sa moara toti virusii de ciuda :))

 • Reply
  Sim
  30 October, 2009 at 8:13 am

  In legatura cu articolul din link, cred ca trebuie schimbate legile. Trebuie urmarit mai mult interesul copilului. In cazul de fata, copiii trebuiau luati si dati in grija statului, pana ce parintii acestora se puneau pe picioare.

  Ma revolta ce spune un cititor al ziarului :

  “sunati la directia de protectia copilului – telefon de urgenta 983 – si vi se va spune cum stau lucrurile. am sunat si eu si m-am lamurit.

  in zona respectiva – La capatul cart. Dacia, pe malul celalalt al Bahlului – sunt ZECI de copii si de familii in situatia asta si mai rau. ei sunt in evidenta protectiei copilului, insa parintii nu ii dau in asistenta maternala, pentru ca PIERD alocatia copiilor, bani din care supravietuiesc ei. pe de alta parte, daca parintii isi gasesc in serviciu, pierd ajutorul social. am cunoscut astfel de situatii, ba chiar o mama singura cu 8 copii, care mi-a explicat lucrurile de mai sus.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.