Confesiuni

Doamne, fă-mă să mă îndrăgostesc și eu de cine trebuie

 

Eu sunt un mix bun (cerebralo-emoțională), dar coordonatele pe care funcționez le-am trasat greșit. Însă, viața asta ar fi banală și plictisitoare dacă m-aș trezi în fiecare dimineață fericită, nu? În sinea mea sunt un om mișto, doar că îmi vine să împușc anumite persoane. Nu să le omor, dar să le fac să dispară temporar.

Creierul omului e dat dracului. Se sabotează c-o plăcere aproape malefică. Te simți bine? Ia să te urci tu pe cântar. Opaaa… grasă, nasoală, proastă, retardă. Și dă-i și plângi și dă-i și mâncă înghețată dietetică până ți se face rău. După care treci la aia cu multe grăsimi și multe calorii. Nu-i așa că-i bine?

Mie când nu-mi place lumea și asta a început să se întâmple tot mai des, mă refugiez în lumea mea mișto. Da, uateva, studiu de caz pentru psihologi. Mă rog, în lumea mea e verde și e bine și nu pute a rahați de câine. Numai că lumea mea, departe de aia valabilă în zilele noastre, nu ține o veșnicie.

Mă rog.

Cumva viața-mi aduce în primul plan, cât să nu evit să le văd, toate mizeriile menite să mă trezească dracului din somnul de veci. Dormitez pe picioare și tot visez la cai morți și plecări revelatoare, că poate-poate totul se preschimbă-n bine. Când, de fapt, eu vreau să lenevesc în brațele cuiva care mă merită.

Nu înțeleg de ce aleg cei mai ciudați oameni și cele mai ciudate situații în care intru val vârtej, chiar dacă-mi zice conștiința să plec acasă și să beau un ceai. Nu înțeleg de ce n-am coordonatele realității, atunci când trasezi niște linii palpabile și nu mai sari coarda-n altă parte.

Din nou în carapace. Vine unu mai. Și plec la mare. Și simt c-o s-o ard bezmetică pe plajă. S-au împuținat figurile prietenoase. Oamenii parcă dispar, e un mister nedeslușit.

Dar ce contează? Am un om. De bază. Ne bezmeticim umăr la umăr.

Uai, această zi, din această săptămână este una din zilele alea în care ai capul plecat și greu, umerii triști și ochii apoși.

N-o ard trist și deprimat. Doar că mă întreb și eu, ca mulți alți oameni de pe planetă, unde dracului au dispărut brațele bune și tandre care să mă mângâie dimineața pe frunte? Și unde s-au dus toate chestiile necomplicate?

Foto: Cristina Matei

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mr. "Există o explicație!"
  23 April, 2013 at 11:27 am

  De ce vă alegeți cei mai nepotriviți băieți care vă lasă cu ochii în soare și cu lacrimile în sân la un moment dat? Hai să apelez de data asta la explicația pur naturalistă. Pentru că ai un creier specific programat de-a lungul timpului pentru a-i selecta doar pe anumiți indivizi. Care? Simplu, ăia care se conformează cel mai bine șablonului care a dat cele mai bune rezultate și a asigurat indivizii cei mai sănătoși, implicit cei mai de succes (survival of the fittest ) în ultimele sute de mii de ani. La partea asta ești doar un zombie teleghidat care ascultă de niște “porunci” genetice străvechi. Poate să fie tipul oricât de romantic, sensibil, atent, blablabla. Oricum nu-i vei da din prima nicio șansă dacă e diform, asimetric, strâmb, obez, într-un cuvânt urât, pentru că ai piticul ăla antic din creieraș care te obligă, fără drept de apel, să te uiți în altă parte instantaneu. Și așa, ca o coincidență nefericită, toate fetele se conformează din oficiu acestui principiu, ceea ce înseamnă că un bărbat “adevărat” va avea în permanență măcar 2-3 domnișoare gata să-i sară în brațe, într-o încercare foarte subtilă a sistemului nervos vegetativ de a se asigura că vor exista oameni din ce în ce mai șmecheri și mai adaptați pe gloaba pământească. Acum băiețelul bine, care, nu face nici el excepție de la regula “ochii vede, mădularu’ cere” va acționarea în conformitate cu prescripția genetică bine-fixată în motoraș.
  Long story short: No strings attached = win. Peace!

  • Reply
   Evergreen
   23 April, 2013 at 11:37 am

   Draga Mr. ai dreptate, dar mai departe de good looks ar trebui să aibă și ceva-n creier. Și de multe ori se face că cei înzestrați fizic să fie cam slabi la capitolul inteligență. Și oricât de turn on e un aspect mișto, pe atât de turn off e cineva care vorbește/scrie incorect. Cel puțin pentru mine. Și da, nu-mi plac obezii, întorc capul după ăia frumoși (gen revistă), dar oamenii de care mă îndrăgostesc sunt frumoși la caracter, mai mult decât la fizic :)

   • Reply
    Mr. "Există o explicație!"
    23 April, 2013 at 11:50 am

    Oh well.. Inteligența e de asemnea o trăsătură care s-a dovedit extrem de utilă pe parcurs.. Ai toate șansele să o duci bine în viață dacă ești mai deștept decât alți co-habitanți. Încă nu a avut timp să surclaseze latura fizică, pentru ca doar relativ recent am scăpat de problema procurării alimentelor din junglă ( nu în întregime pe mapamond, dar mă rog )
    Așa că da.. E tot o reacție a S.N. vegetativ când apuci să vorbești cu un tip și să zici “mama, cât deștept e! parcă nu mai e așa de urât ca prima dată când l-am văzut.” :)

    • Reply
     Evergreen
     23 April, 2013 at 11:52 am

     îîîîîî :))

 • Reply
  Trip
  22 April, 2013 at 2:09 pm

  O sa vine si persoana potrivita. Asteapta doar. Nu o cauta tu. O sa te caute ea. :)

  • Reply
   Evergreen
   22 April, 2013 at 2:10 pm

   E pe drum, probabil. N-o caut…

   • Reply
    Trip
    22 April, 2013 at 2:12 pm

    Foarte bine. O sa vina cand o sa vina. Just chill. :)

    • Reply
     Evergreen
     22 April, 2013 at 2:38 pm

     Sunt chill, nu înțeleg de ce oamenii au senzația că nu-s chill :) Chiar dacă nu vine, chiar dacă vine, ideea e să o dau la pace cu mine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.