Chill

Dragă Mihaela, am înțeles ce ai vrut să spui

Nu mă consider un om important încât opinia mea să conteze prea tare, nu-s nici pe departe de rangul Mihaelei Rădulescu și nici nu m-aș compara vreodată cu ea. Am citit, la fel ca mulți din jurul meu, postarea despre cum homosexualii sunt niște anormali pe care îi tolerăm, dar nu prea tare. Și m-am indignat! Recunosc, din ignoranță, dar și din respect pentru timpul meu prețios, nu am citit până la final postarea.

Nici nu mai știu la care frază m-am oprit, dar am înțeles că este o mamă preocupată de viitorul ei fiu și de cum o să perceapă el lumea atunci când vede doi bărbați că se țin de mână. Că a făcut apel la regulile creștinești de bun simț și că se abține cu greu să nu spună niște lucruri, dar pe care le spune până la urmă.

Dragă Mihaela, am înțeles de unde vin toate și sunt recunoscătoare și fericită că (în sfârșit!) a ieșit adevărul la iveală.
Ești bătrână. Dar nu bătrână în sensul de om care dobândește inteligență odată cu vârsta, ci din aia prăfuită care-și aruncă geanta în troleu, îl pomenește pe Ceașcă și judecă ”tinerii din ziua de azi”.  Argumente ca cele pe care le-am citit la tine le-am auzit numai la oamenii bătrâni, mai ales la cei de la sate, cu maxim patru clase, care cred că homosexualii sunt trimișii diavolului și că vor arde oricum în flăcările iadului, dacă nu sunt răstigniți direct aici.

pensionari

 

Iar asta m-a liniștit. Știi de ce? Pentru că erai enervantă. Ieșită în lume, ridicând mereu standardele, o femeie modernă la care tânjesc mulți bărbați, cu un corp pe care-l invidiază puștoaicele de 20 de ani. Nu știu câți ani ai, nu dau google să verific. Nu știu cum arăți în realitate, am observat că pozele de pe blog sunt prelucrate și nu știu cum ești ca om, dar am auzit lucruri faine despre tine. Și lucruri nasoale, dar mna, dacă te-ar iubi toată lumea, ai fi banală. Doar că eu mă rezum doar la cuvintele scrise și semnate cu numele tău. Și ele-mi spun că ești bătrână, în ciuda tinereții expuse.

N-am să fac analiză pe text pentru că tu ai niște cărți publicate și mulți ani de presă în spate, iar eu sunt o tipă care este prea rar la curent cu mondenitățile și se sinchisește și mai rar să scrie despre alții. Numai că de data asta am luat-o personal, pentru că mai presus de orice gest urât, ai jignit oameni și printre ei se află și prieteni de-ai mei pentru care sar! Oameni frumoși, inteligenți care nicio secundă nu s-au uitat cu silă la mine pentru că-s heterosexuală. Nicio secundă nu mi-au spus că-s anormală, că am ales baricada greșită sau că ar trebui să nu mă mai pup cu gagicul în public.

Vezi Mihaela, vorba aia, ”dacă tăceai, filozof rămâneai”

Foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.