Secvente

Dureri de cap, amețeli, stele colorate și oboseală

Mă sună prietenii să-mi spună că alți prieteni de-ai lor au share-uit postările mele despre proteste. Și sunt mândri de mine. Mă sună să-mi spună că și Liviu Mihaiu m-a felicitat. M-am bucurat că vocea mea virtuală a fost auzită, deși mi-am încasat și înjurăturile de rigoare. Dar traficul și zicerile de bine nu fac parte din interesul irulesc.

N-am mai ieșit. Nu pentru că nu mai am speranța schimbării, ci pentru că m-a luat viața la trăit și niște simptome dubioase care mă deconcentrează de la traseul profesional și școlăresc. Dar nu mă mai plâng și aici că titlu face toți banii.

Nu înțeleg de ce Crin Antonescu cere urnele (am văzut azi o frântură dintr-un discurs de pe la Parlament sau ce-o fi fost). Boc zicea ce știe el mai bine și Antonescu striga să venim la urne! Opoziția are impresia că noi ne avântăm în brațele ei? Chiar ignoră toată lumea propunerea majorității de a avea o monarhie? Ori vocea poporului dispare în eter? Ori nu contează, Jean boxează și noi ne facem că vrem și ei se fac că schimbă?

Mi se pare aberant cum fiecare vorbește pe limba lui și se zbate să-l caftească pe celălalt. Dar vorba aia, speranța moare ultima. Păi domnilor Antonescu, Ponta, Geoană, Năstase și tot neamul vostru cel viu și pe pământ. Când voi pune ștampila pe una din căsuțele voastre înseamnă că ori m-am prostit de la dietă, ori vine sfârșitul și nici că-mi mai pasă. Deci nu vă mai dați de ceasul morții, de partea mulțimii, că până să iasă lumea-n stradă vă mergeau roatele sau acum ne dăm cu toții bravi.

Nu mă pricep la politică deși mi-a trecut prin cap să mă apuc, să candidez și eu la un moment dat în viață. Să fiu prima femeie președinte al României.

Nu știu ideologiile partidelor, dar bănuiesc că ele există – teoretic – și că oamenii aderă pentru că se potrivesc cu ceea ce sunt și nu pentru că acolo e cașu mai mult (zic și eu…). Nu știu câte partide sunt, ce a făcut fiecare și cine conduce ministerele. Nu știu cum funcționează treburile cu legile și propunerile și implementările. Și nici nu-mi pasă, ce-i drept. Știu că fiecare este condus de un interes personal mai presus de interesul țării, dar accept egoismul ca parte integrantă a omului de rând și politicianul este tot din ăsta cu două picioare, două buzunare, doi ochi și două mâini.

Nu știu politică. Nu știu care-s jocurile. Cum funcționează și de ce. Și nu-mi pasă că există unii plătiți să știe astea, oameni școliți care știe să vorbește și care este ei pricepuți în a conduce.

Nu înțeleg de ce toată lumea folosește cuvântul putere când se vorbește de alegeri. Cine vine la putere? Băi triștilor (ah, ce-mi place asta) puterea suntem noi! Ăștia care muncim să vă plătim vouă impozitele ca să aveți bani să implementați cele mai bune idei. Puterea aia la care băliți cu lăcomie stă în mâinile și mințile noastre. În ăia care muncesc pe la străini, în pensionarul leșinat de foame, în studentul care se zbate să facă ceva, în vânzătorul de la colț, în intelectualul pe care-l blamează majoritatea că doar stă și crează, dar el plătește și taxe.

Deci înainte să ieșiți să urlați și să impuneți voi, de la voi înșivă putere, ce să se întâmple și cum, gândiți-vă că există șansa să vă înșelați amarnic. Odată ce-am fost acolo, nu cred că ne mai întoarcem… deci analizați bine, dragilor scalvi ai puterii, că nu vă prevăd un viitor liniștit.

HugsLovePeace
>.<

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  settve
  25 January, 2012 at 1:23 am

  Naivitatea este intotdeauna o calitate. Ea denota deopotriva buna credinta si sinceritate. Este o dovada de superioritate prin bunatate. Si da, este cu mult mai des intalnita la femei. Faptul ca tu crezi arata ca esti naiva dar si ca, daca lumea asta ar fi condusa de femei naive ca tine, ar fi cu mult mai buna.

  In nici un caz nu este un defect. Chiar daca in anumite situatii -politicul facand parte din- ea poate fi o slabiciune. Mai departe, a fi naiv inseamna a fi -sufleteste- frumos. Nu inseamna ca esti slab daca esti naiv caci numai lasul profita de frumos, doar puternicul apara frumosul. In lipsa naivitatii, umanitatea insasi ar fi in pericol.

  Asadar, sa nu-ti fie rusine ca esti naiva si crezi in niste idei ce-au fost, sunt si vor ramane utopice. Uite, daca te simti mai bine, iti spun ca esti idealista. Suna mai frumos dar in ultima instanta e tot p-acolo.

 • Reply
  Evergreen
  24 January, 2012 at 2:06 pm

  Costin – cum pot si eu

  Settve – numai un barbat ar putea incepe un comentariu asa

 • Reply
  Settve
  24 January, 2012 at 12:07 am

  Cata naivitate ! Numai o femeie poate da dovada de atata naivitate. Auzi, puterea e in mainile poporului :). Imi pare rau sa te dezamagesc dar puterea nu a fost niciodata in mana poporului. In democratie, la fel ca in oricare alt regim, fie monarhie, comunism, dictatura etc puterea se afla in mainile unui foarte mic numar de indivizi. Votul e acolo doar pentru a impiedica omul sa se revolte impotriva regimului tocmai datorita faptului ca acesta da omului iluzia alegerii, pe cale de consecinta a libertatii. Uite, daca nu ma crezi cauta si citeste-l pe Bergson. Omu’ arata cat se poate de clar ca democratia este cea mai apropiata de demnitatea umana – apropierea se face prin intermediul votului – , insa nu este cu nimic mai buna decat celalalte intrucat nu are niciun criteriu de selectiune a valorilor de conducere – argumentul consta in faptul ca numarul nu poate fi un criteriu din moment ce marea masa a oamenilor au un IQ scazut -undeva pe langa 100-, si pot foarte usor fi manipulati. Mai departe, din aceasta cauza si tot pe cale de consecinta, democratia devine cel mai instabil sistem de orinduire sociala si este tocmai datorita “libertatilor” sale sortita esecului.

 • Reply
  Costin
  23 January, 2012 at 11:42 pm

  Ita! Protestezi? :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.