Chill

Economii în lei sau în valută?

După ce mama m-a bătut la cap să pun deoparte pentru zile negre, apropiindu-mă de 30 de ani am început să realizez că un cont de economii nu este chiar dracu gol. Ba, ce am adunat anul trecut m-a scos la liman anul ăsta, cât am fost în afara sferei muncitorești.

Am început să strâng din nou, am un cont de economii deschis la o bancă destul de faină și sper să reușesc să adun ceva bani, cât să pot pleca într-o călătorie în Asia. Ori să am avans de casă. Ori să mă mărit. Nu ai de unde ști ce-ți rezervă viața și poate-mi pun pirostriile și n-am bani de rochie de prințesă.

MMM-Money-grass-image-sml

Nu mă pricep  la treaba cu economiile, dobânzile și alte chestii de gen. Nu am noțiunea valorii banilor, nu știu de ce-s așa dezorganizată. Mă rog, nu-s nici chitroasă, nici cheltuitoare (nu prea am ce), dar nu-s atentă la cheltuieli, nu mă uit la prețuri și nu citesc bonul. Eu iau și dau.

Discutând cu niște amici despre economii, mi-au sugerat să țin economiile în euro. Dacă nu am noțiunea leilor, abia reușesc să transform în euro. Mă rog, click rapid pe schimb valutar online și mă dumiresc cum stă treaba. Dacă aș fi mai organizată, aș verifica și istoricul și fluctuațiile valutelor, să nu mă trezesc cu pierderi. Dar nu-s. Poate sunteți voi. Ia, ziceți, economisiți? În lei sau în valută? Și pentru ce?

Foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.