Secvente

Eu nu cerșesc, eu caut soluții

Dacă în ultima vreme m-ați zărit pe stradă și nu v-am zâmbit sau ați citit pe facebook statusurile deprimante, să știți că nu mă răsfăț aiurea, dar chiar am picat puțin în freză. După cum relatam într-o postare, Tati a fost selecționat în Competiția Golden Egg din cadrul Talent Lab, Reykjavík (RIFF). Pe lângă asta, am fost selecționată și eu în Talent Lab și pe când sărbătoream cu toții mica reușită evergreenească, au început să vină problemele.

1. Cum nu mai sunt studenta unatc-ului, facultatea nu poate suporta cheltuielile telecine-ului (trebuie să fac o copie după peliculă într-un format digital), cât despre ajutor financiar să plec nici nu se pune problema. Dar înțeleg, ăsta e sistemul, mă supun. Dau o mie de telefoane și obțin o sponsorizare de la Abis, toate bune și frumoase, dar nu am pelicula în negativ. Iar o mie de telefoane, oamenii frumoși sar să mă ajute, dar mâinile legate. Așteptăm să vină septembrie. Să sperăm că până pe 7 când trebuie să trimit varianta în digital să am și filmul.

Acum încerc să fac rost de o sponsorizare să plătesc biletul de avion (am găsit ceva pe la 650 de euro, dar prețurile variază) și taxa de înscriere de 100 de euro, până pe 2 septembrie. Am trimis o groază de mailuri, dar până acum am primit două răspunsuri. Unul părea favorabil, dar aștept în continuare. O să mai trimit, dar nu pare nimeni interesat să investească într-un nume mic, cu un film mic într-o competiție dintr-o țară din mijlocul oceanului.

Eu nu judec pe nimeni și nu cerșesc banii ăștia. Pun întrebări, caut sugestii. Dacă sunt, sunt. Dacă nu sunt, înseamnă că nu trebuie să ajung acolo. Altceva nu știu ce să mai zic, că simt că mi se topesc creierii. Mă enervează doar că de pe urma muncii depuse în ultimele luni ar trebui să iau niște bani cu care aș putea să-mi acopăr și biletul de avion și taxa și să și trăiesc acolo alea 5 zile. Dar banii ăștia nu vin și oricât m-aș tăvăli eu, tot nu pot să-i am. Că așa se întâmplă și nu e vina nimănui…

Eu nu vreau să transform asta în drama vieții și nici nu mă revolt într-un sistem care mă sufocă. Accept situația, o iau ca atare și caut soluții. Soluții care-s puține la număr și pe care le-am cam epuizat.

Mă gândeam azi că am vreo 1400 de prieteni în facebook, dacă ar pune fiecare 50 de eurocenți ar ieși suma de care am nevoie. Hehe. Dar mie-mi zboară mințile pe te miri unde.

În concluzie, ca să nu se interpreteze aiurea, eu chiar sunt fericită și mulțumesc universului că mi se întâmplă chestiile astea, chiar dacă mă mai smiorcăi uneori. Sper doar că dacă voi mai fi selecționată pe undeva, să-mi permit să mă duc fără să fac tam-tam pe net. Dar până atunci, mai am cuvinte de postat…

2. Până pe 25 august puteți vota cele două filme pe care le am în competiția Sarajevo Cocktail Film, Tati și Marți. Știu că nu-s niște capodopere, dar tare le mai iubesc!

3. Azi am pierdut cheile. Eu nu prea pierd lucruri, dar în ultima vreme mi-am pierdut capul. Orientare-n spațiu zero, memorie zero, atenție zero. Am capul în nori și scriu scenarii-n gând. Dar e doar tranziția asta de la vară la toamnă. Sau cine știe? Poate asta înseamnă să mă las abandonată în univers. Habar nu am, dar mă amuză faptul că nu mai sunt așa control freak. Probabil se așează toate. Deci dacă găsiți niște chei prin București, sunt ale mele. Am multe brelocuri, printre care și o cameră pe peliculă micuță și neagră pe care am primit-o în dar de la cineva drag mie.

4.  Scriu un scenariu care mi-e tare drag. Și Julia din Ungaria scrie altul pentru Sarajevo City of Film. Completez formularul pentru Berlinale Talent Campus. Trimit filmele la festivaluri, chiar dacă cu ăsta am întâmpinat așa multe probleme. Acum le știu, le evit sau nu le mai iau așa în serios. Sper să ajungă și Marți pe undeva… io așa zic c-o să se întâmple…

5. Trimit cv-uri. Caut proiecte. Mai ales pe film.

Nu cer bani, dar m-ar ajuta share-ul acestei însemnări. Poate cineva are o idee sau chef să-mi dea o mână de ajutor. Sau poate cineva are un avion personal și mă duce până acolo sau descoperă teleportarea. Eu mai știu? Sau poate cineva-mi găsește cheile ori mă cheamă la vreun job. Nu știu… să circule informația, zic.

Între timp, vibrațiile sus! Nu uitați să iubiți, că ăsta e sentimentul care ne scapă de toate.

Paypal

Mulțumesc pentru atenție. Cu speranța că se vor alinia planetele,

rox evergreen andrei 

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Sorin
  23 August, 2012 at 5:04 pm

  O idee ar fi sa iti faci singura itinerarul.
  De exemplu, uite o varianta cu care ai obtine un cost cam cu 40% mai ieftin decat biletul de avion pe care l-ai gasit tu cu 650 Euro.
  La momentul la care am dat eu cautarea asta, apare Bucuresti – Londra la 753 RON:
  http://www.skyscanner.ro/zboruri/buch/lond/120927/121008/tarife-aeriene-de-la-bucure%C5%9Fti-catre-londra-in-septembrie-2012-si-octombrie-2012.html
  De asemenea, aici ai Londra – Reykjiavik la 1042 RON:
  http://www.skyscanner.ro/zboruri/lond/reyk/120927/121007/tarife-aeriene-de-la-londra-catre-reykjavik-in-septembrie-2012-si-octombrie-2012.html
  Smecheria este ca zborurile catre si dinspre Reykjavig sunt de pe Gatwick iar cele inspre si dinspre Bucuresti de pe Luton.
  Din acest motiv nici un motor de cautare de bilete de avion nu iti va oferi aceasta varianta de zbor ca si rezultat.
  Daca te uti vei vedea ca la dus ar trebui sa ajungi pe Luton la 9.50 AM iar din Gatwick ar trebui sa pleci la 14.35 – timp arhisuficient pentru transfer:
  http://www.londontoolkit.com/travel/gatwick_luton_transfer.htm
  care dupa cum vezi te costa pe varianta cea mai ieftina 14 lire.
  La intoarcere ajungeai prea tarziu la Londra deci am pus cursa de retur spre Bucuresti a doua zi – practic ai de pierdut vreo 8 ore pe drum si intre cele 2 aeroporturi dar nu cred ca e o drama.

  • Reply
   Evergreen
   24 August, 2012 at 9:24 pm

   Multumesc de sugestii… pana la urma s-a rezolvat :)

 • Reply
  Rodica
  21 August, 2012 at 1:22 pm

  am pus şi eu pe FB! Baftă!

 • Reply
  Despre cum s-au aliniat planetele | Evergreen
  20 August, 2012 at 6:55 pm

  […] Scriam acum ceva vreme că sunt în căutare de soluții. Și ceva vreme mai târziu iată-mă tastând cu un zâmbet cât soarele, că s-au aliniat planetele și am reușit să obțin ajutor pentru călătoria mea. […]

 • Reply
  Evergreen
  19 August, 2012 at 1:34 pm

  https://irule.ro/eu-sunt-uimita-de-tot-si-va-multumesc-pentru-sprijin/

  Aici e contul :)

 • Reply
  Evergreen
  19 August, 2012 at 10:53 am

  andreirox@yahoo.com. multumesc mult pentru tot. o sa fac un cont pe paypal si o sa pun un iban. azi. multumesc mult de tot. sunt uimita :)

 • Reply
  Ovidiu Z
  18 August, 2012 at 11:32 pm

  fa un proiect bun pe http://www.indiegogo.com/ din asta si se rezolva :)

 • Reply
  Sab
  18 August, 2012 at 9:34 pm

  Iubesc ceea ce faci tu si pentru ceea ce lupti, vreau sa ajut.

 • Reply
  Cristina
  18 August, 2012 at 9:05 pm

  poti sa imi dai, te rog, o adresa de email unde te pot gasi? As vrea sa te ajut cu biletul de avion.

  Cristina

 • Reply
  mona
  18 August, 2012 at 7:57 pm

  Gaseste solutia,donez si eu!

 • Reply
  Provinciala
  18 August, 2012 at 7:15 pm

  ai facut contul? vreau sa te ajut si eu

 • Reply
  Elena
  18 August, 2012 at 6:02 pm

  Cristina zice bine, posteaza un IBAN aici, s-ar putea sa fii uimita.

 • Reply
  Georgiana E.
  17 August, 2012 at 6:50 pm

  si eu as dona!

 • Reply
  Cristina
  17 August, 2012 at 5:39 pm

  Da un cont de card si o banca. Tu nu cersesti, dar poate noi iti dam. Serios. Apeleaza la prieteni. Fa-o repede, timpul trece.

 • Reply
  Daca, din intamplare « Maria-Roxana's Blog
  17 August, 2012 at 2:20 pm

  […] multe detalii găsiţi în acest articol ( https://irule.ro/eu-nu-cersesc-eu-caut-solutii/), chiar de la sursă. Eu o să redau doar un […]

 • Reply
  Evergreen
  17 August, 2012 at 1:31 pm

  :) habar nu am cum se face, dar ma interesez si dau de veste. multumesc mult

 • Reply
  Maria
  17 August, 2012 at 12:29 pm

  sunt de acord cu did. poate reusesti sa faci asta cumva

 • Reply
  iulics
  17 August, 2012 at 12:13 pm

  un cont?

 • Reply
  not naw
  17 August, 2012 at 9:20 am

  are dreptate. fa ceva,sa facem si noi ceva. hai.. ca nu-i timp de stat pe ganduri.

 • Reply
  did
  17 August, 2012 at 8:14 am

  dar de ce nu faci asta, sa pui paypal si sa donam fiecare 1 euro, 2 euro, 3 euro. daca ai asa de multi oameni in fb, poate se aduna. serios vorbesc.

  • Reply
   bonc
   17 August, 2012 at 10:23 am

   eu as dona 2- 3 euro pentru cauza ta…

 • Reply
  paull
  17 August, 2012 at 7:50 am

  Bafta! si “nu crede in minuni, bazeaza-te pe ele” :D (Murphy laws)

 • Reply
  Cu speranta ca se vor alinia planetele (scrisoare unui absolvent de UNATC ajuns la capatul puterilor) | EnterTrainer TV
  17 August, 2012 at 4:43 am

  […] nu cerșesc, eu caut soluții” si pe mine m-a cucerit. Va recomand sa citi intreaga poveste aici. E un text onest, o confesiune optimista invelita in griuri colorate (daca-mi […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.