Secvente

Fake empires

Ați văzut cum facem din oameni imperii?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KehwyWmXr3U[/youtube]

Stăm la porțile lor și așteptăm să le deschidă să ne dea sens în viață?
Ați văzut cum semnăm acte care se presupune că ne leagă pe viață, dar seara când punem capul pe pernă suntem la fel de îngroziți, singuri și speriați?
Ați simțit cum legăm multe-multe noduri de glezna celui iubit, poate-poate nu are timp în viața asta să le deznoade.

Dar uităm că oamenii au instrumente tăioase. Și că dintr-un zvâc se pot elibera. Uităm că nu posedăm ființe. Că oricâte sfori am trage, există o libertate individuală și personală la care nu avem acces. De ce vrem să îi înghițim pe cei de lângă noi? De ce vrem să îi ținem captivi în noi? De ce suntem atât de disperați după afecțiunea și atenția lor? De ce dezvoltăm atâtea dependențe de o ființă la fel de firavă ca noi? De ce le dăm lor statut de imperiu, ne închinăm și îi scuipăm la furie? De ce?

Suntem falși pentru că îi obligăm pe ceilalți să ne fie suport de oglindă. Suntem falși pentru că atât putem să dăm. Și atât putem să luăm. Și suntem limitările propriilor noastre iluzii. Suntem trecutul pe care-l savurăm cu fiecare sticlă de bere. Suntem amintirile din fiecare cui pipat. Suntem bucăți pe asfaltul călcat de alții. Dar suntem vii. Și asta e ceva așa… uau.

Avem momente și momente. Când suntem emo. Când suntem ai dracului. Când suntem puternici. Când suntem slabi.
Avem momente când disperarea ne face să credem că celălalt are putere supremă asupra vieții noastre. Nu suntem idioți, dar atât de intense sunt emoțiile. Purtăm bagajele din pântecele mamelor și adulți fiind începem să le uităm pe diverse străzi. Începem să ne golim. Oh, e atât de frumos și bine să ne simțim ușori.

Am un zvâc al meu. Dorm puțin, dar bubui de energie. Pare că mă va pocni o răceală, dar mă ridic și mai vioaie. Beau ceaiuri. Mă plimb prin ploi. Cunosc oameni. Citesc. Am energia omului îndrăgostit de viață.
Probabil s-au refăcut țesuturile afectate de atâta tristețe. Și probabil se așează-n mine poveștile. Și probabil m-am umplut la loc de energie mișto și trebuie s-o dau. Și-o dau, mă. Gratis. Cui vine s-o ia, eu dau zâmbete :)

*Și mă gândesc la tine și-mi vine să râd. Îmi vine să te sun să-ți spun că ești fraier, băi. Că oricât te-am supărat și oricât te-am enervat, ai pierdut din vedere cât de minunată sunt… Dar am mai zis că oamenii-s orbi. Și surzi. Și plini de durere și tristețe. Și îi înțeleg pe toți, într-un fel. Doar că eu nu mă mai pot opri să vindec răni. Nu e datoria mea, deși asta e primul instinct. Și am înțeles asta. Oamenii nu vor să fie vindecați de alți oameni. E stupid. E chinuitor. E nedrept de ambele părți. Am aflat despre mine că înainte de ceilalți eu am nevoie de iubire și afecțiune. Și nu mi-e rușine s-o recunosc. Nu e nimic stricat la mine să vreau asta. Să dau și să primesc. Și dau, mă, dau. Experiența trecută îmi șoptește că o să treacă și asta. Că pleacă și fluturele ăsta. Că dacă nu pun magie, nu (mă) las, nu visez, nu mă zbat, nu lupt cu mine… se stinge. Numai că e păcat. Să se ducă-n întuneric atâta lumină.*

Cu bine,

m-a lovit între coaste un dor mare de mare. și da, pentru cinci secunde mi-am imaginat cum ar fi să apară un om care să mă ia pe sus și să mă ducă acolo… apoi s-a dus, dar m-a făcut să zâmbesc. gândul ăsta. că am sta pe plajă. și ar fi frig. cu piesa asta.

Foto

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  anonim
  9 October, 2014 at 9:38 pm

  Da -mi mie zmbetele tale, pe care le dai gratis, ca eu tare am nevoie de zambetul(zambetele) tau(voastre).

  Uite eu ti-l dau pe al meu : :)

  … dar doar asa prin intermediul acestei pagini… din pacate in realitate nu ti-l pot da ca nu te cunosc direct si nu stiu daca te pot intalni …sau poate cine stie ti-am zambit si mi-ai zambit de multe ori, chiar fara sa ne dam seama de acest lucru.

  :)

  • Reply
   Evergreen
   10 October, 2014 at 9:48 am

   Ne-om fi intersectat zambetele-n viata asta, cine stie?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.