Confesiuni

Fetița cu fluturi

Se spune că fiecare-și găsește omul potrivit alături de care ajunge să capete un sens sau să se simtă complet. Se mai spune că ne naștem compleți și nu avem nevoie de altcineva să ne arate perfecțiunea. Se spune că sensul vine din interior. Alții afirmă că sensul există în exteriorul individului și că e nevoie ca el să-l ia din lume și să-l pun în sine.

Se spun atâtea. Se afirmă atâtea, încât în fiecare zi ne trezim altcineva căutând adevărurile.

De fapt, într-un moment de liniște cu noi înșine, dacă ajungem în punctul ăla de goliciune absolută, aflăm. Aflăm indiferent de ce ne dictează societatea, prietenul cel mai bun, părinții sau tradițiile. Aflăm cine suntem noi și ce ne face fericiți. Poate unii aleargă după iubire pentru a se simți compleți. Poate alții aleargă după succes profesional. Unii se duc departe sau călătoresc în jurul lumii, alții scriu cărți, fac filme sau cutreieră trupuri și suflete-n lung și-n lat. Dar cel mai aproape de noi, ce ne emoționează și ne gâdilă coarda sensibilă este iubirea. Ea bate la fund orice poveste de succes și faimă.

Se spune că dacă găsești iubirea trebuie să ții cu dinții de ea. Să te agăți cu toate degetele și chiar dacă-ți sângerează buricele, să nu te lași, să nu dai drumul, să nu renunți. Se spune că dacă trebuie să faci asta, atunci nu e iubire, e doar o iluzie și este nevoie să mai cauți. Se spune că iubirea e o minciună, că e temporară și ne prostește. Se spune că iubirea vindecă.

De fapt, iubirea are menirea să dea un sens, cât de mic e el. Cineva se gândește la noi. Cineva ne face utili. Cineva ne aduce în fiecare zi o trăire.

Nu-i fac elogiu iubirii. Am scuipat-o între ochi de nenumărate ori. Și m-a dezamăgit ca proasta. Și i-am aflat și părțile alea crâncene, părțile decupate din poveștile la care tânjeam. Dar încep s-o înțeleg la alt nivel și să-i văd  potențialul. Încep s-o dezleg de figuri anume, de așteptări sau definiții. Încep s-o simt mai presus de a o înțelege.

Poate sunt înapoi fetița cu fluturi la purtător. Și-aștept cuminte ca cineva să descopere câtă magie port. Poate sunt înapoi.

Eu am iubit
Eu iubesc
Eu voi iubi

Foto

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.