Chill

Filme: FURIA, FIUL MIRESEI si CITY ISLAND

Mi-am propus să nu mai treacă o zi fără să văd un film. Nu ştiu dacă mă pot ţine de cuvînt, dar fac eforturi în sensul ăsta.

Vreau să vă recomand trei filme:

Furia de Radu Muntean

Filmul ăsta m-a ţinut cu sufletul la gură pînă la final ceea ce înseamnă o mare reuşită. Dragoş Bucur este unul din actorii mei favoriţi. Şi imaginaţi-vă că este prieten cu Andi Vasluianu. Ei, cum să nu mă uit la aşa bărbaţi mişto.

Povestea scîrţîie puţin. Gangsteri de Bucureşti cu cămătari, curse şi manele, mii de dolari şi o femeie. Iar punctul forte este Adrian Copilul Minune. Pfuai!

Filmul e bunicel, dar am senzaţia că a fost făcut la reprezeală. Dacă ar fi fost mai îngrijit ar fi avut şanse reale să iasă un film bun din toate punctele de vedere: scenariu, locaţii, jocul actorilor etc.

Ce mi-a plăcut a fost scena de sex a la Hollywood. Aia da!

Foto: http://1.bp.blogspot.com

Fiul miresei (The son of the bride) de Juan Jose Campanella

Ah, v-am zis de pasiunea mea pentru Campanella, dar mai ales pentru Ricardo Darin. Povestea m-a emoţionat profund, astfel că la final eram cu lacrimile-n barbă.

E o poveste clişeu ca bază a filmului: un bărbat prins în viaţa afacerilor (care-şi neglijează viaţa) păţeşte ceva şi încearcă să se schimbe. Însă, frumosul şi deosebitul vin în povestea părinţilor săi: tatăl săueste îndrăgostit de mama sa de 44 de ani şi acum vrea să se căsătorească cu ea.

Am o pasiune pentru filmele latine. Nu ştiu de ce, dar m-au prins mereu poveştile spune în stilul lor.

Ricardo Darin este un actor mişto. Şi un bărbat mişto. Bărbat în sensul ăla.

Foto: http://upload.wikimedia.org

City Island de Raymond de Felitta

Un Andy Garcia în vîrstă, capul familiei Rizzo, o familie dementă cu totul. Un Steven Strait, bunocul de la care nu mi-am putut lua privirea şi o Julianna Marguiles cu adevărat talentată care a realizat un rol impecabil.

Familia Rizzo e o familie cu multe secrete. Toată lumea se ascunde de toată lumea şi încearcă să pară un om normal, mai puţin Vince Jr. de un umor inimaginabil.

Lucrurile se schimbă cînd Vince Rizzo, ofiţer la închisoare, aduce un tînăr puşcăriaş pentru a-l ţine sub supraveghere. Secretele ies la iveală într-un stil italian aproape pur cu ţipete şi strigăte în stradă.

Emily Mortimer (o şiţi mai bine din Shutter Island ca prima Rachel) este de o gingăşie care calmează filmul şi-l aşează în spectator. Ea creează un echilibru între Rizzo cel focos şi Rizzo bărbatul cu aspiraţii actoriceşti.

Filmul merită!
Mulţumesc Pitic de recomandare.

Foto: http://www.reviewstl.com

>.<

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.