Chill

Filme

Voiam să scriu despre viaţă, dar m-am decis să scriu despre ea în alte forme şi anume filme:

The Hurt Locker – Oh, Kathryn I really love you! În primul rînd pentru că l-a bătut pe fostul soţ la premiile BAFTA, apoi pentru că avut curajul (să nu zic coaiele) să ţintească sus şi să aleagă să pătrundă într-o lume a bărbaţilor cu un film ce are una din teme războiul.

Filmul este subtil şi fin. Ah, o femeie atît de tare Kathryn Bigelow! Nu apar cadavre dezgustătoare şi nici bombe care să te izbească direct în retină. Nu, ea le face ca o doamnă, cu atenţia pe detalii şi pe efectul războiul asupra sufletului unui om.

Îţi poţi imagina că această oroare numită război, acest mod ipocrit de acceptare a morţii poate fi drog pentru unii. Atît de puternic încît unii oameni trăiesc adrenalina războiului cu o pasiune uimitoare.

Povestea poate părea un clişeu. Un sergent care face parte din echipa de genişti (ei dezamorsează bombele puse de isurgenţi atît în oraş cît şi pe oameni) şochează prin atitudinea miserupistă în faţa morţii.

Omul e rău, e cool! E ceea ce un om normal nu ar fi capabil să facă. Sub mii se învelişuri se ascund poveşti. Asta e frumos. Nu e un film despre război, despre cine învinge şi cine pierde, despre sînge în exces, ci un film despre un război interior pe care fiecare om îl poartă.

Foto: movieoverdose.wordpress.com

The Imaginarium of Doctor Parnassius nu m-a prins! Îmi pare rău, ştiu că-s nume mari în joc (Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude LAw), dar Terry Gilliam nu m-a convins. Poate pentru că segmentele fantasy mă depeăşesc.

Din punct de vedere vizual e captivant. Culoare, lumină. Mmm, însă povestea, deşi avea potenţial nu mi-a transmis mare lucru. Spre disperarea lui Puştiu căruia i-a plăcut mult.

Un teatru ambulant se plimbă pe străzile Londrei. El este magic şi poate oferi momente neaşteptare reuşind să trimită oamenii într-o lume imaginară cu ajutorul Doctorului Parnassus. Însă doctoraşul a cam făcut nişte greşeli în trecut şi s-a înhăitat cu diavolul (simpatic, de altfel) şi acum trebuie să scape din ghearele acestuia.

Johnny Depp este extraordinar, ca de fiecare dată. Nu ştiu cum reuşeşte omul ăsta să intre aşa bine în rol şi să-i dea totuşi o formă proprie lui, dar nerepetată în timp. Heath Ledger rămîne o enigmă şi un regret. Collin e un dur like always, iar Jude, oh, Jude, nu mă mai fascinează acest bărbat.

Foto: www.reviewstl.com

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  trifoi
  11 March, 2010 at 7:32 pm

  si mie imi placu mult The Hurt Locker. Nu m-am lasat influentata de niciunul din oamenii care au zis ca nu e prea grozav, ca e propaganda sau altele. E pur si simplu bun.
  Da tot mai mult mi-a placut de “Inglourious Basterds”…

 • Reply
  bored
  9 March, 2010 at 11:41 pm

  imaginarium e slab? =)) alice e fun? LooooooooooooooooL
  @Machiaveliq: halatu’ tau ce culoare e? halatuuuuuuuuuu’ ;)

 • Reply
  comfort zone
  6 March, 2010 at 7:25 pm

  uitasem sa zic de tom waits care e foarte tare in the imaginarium. rolul se potriveste cu vocea lui baritonala. uite un “interviu” cu el: http://www.youtube.com/watch?v=EOrG1r3S6ZA . sa nu trisezi sa dai direct la final!

 • Reply
  comfort zone
  6 March, 2010 at 7:12 pm

  stii cui i-a cerut ajutorul Kathryn Bigelow la acest film? chiar fostului ei sot, cameron. deci rivalitatea dintre ei este inchipuita.

  in “the imaginarium…” singurul lucru bun mi se pare inlocuirea inteligenta a lui Ledger. regizorul din pacate nu are talentul de povestitor, dar daca ar fi avut ar fi fost un film bun. plus ca e prea fracturat firul narativ. cand spui povesti, trebuie sa stii sa le spui. de ce sa complici firul narativ cand conceptul este cel de poveste fantasy? nu se pupa.

 • Reply
  De 8 Martie « Ioan Usca
  6 March, 2010 at 7:06 pm

  […] Cristal, Cristina, Daciana, Dama de te Pică, Delliana, Dielda, Dramoleta, Ela, Elena, Elisa, Evergreen, Fleurdulys, Gabi, Gabi, Gabitzu, Gabriela, Joujou, Geanina, Gloria, Ilana, Incasha, Ioana, […]

 • Reply
  Azul
  5 March, 2010 at 9:21 pm

  Deci te-ai uitat! trebuie sa povestiiim:D

 • Reply
  Ce-mi place la voi | rox
  5 March, 2010 at 4:49 pm

  […] ne recomandă filme. Parcă am văzut The hurt locker, sau mi s-a vorbit prea mult despre el încat cred că l-am văzut. Nu mai […]

 • Reply
  KirstDay
  5 March, 2010 at 3:35 pm

  Şi mie mi-a plăcut FOARTE MULT The Imaginarium of Doctor Parnassius.

  Azi mă duc la Alice in Wonderland, deci în spiritul filmului: “Off with their heads!” (The Red Queen… ştiţi cu siguranţă cu toţii replica).

  Btw, nice reviews! :)

 • Reply
  Machiaveliq
  5 March, 2010 at 1:46 pm

  Am fost la “The Imaginarium of Doctor Parnassius” cu nişte prieteni care au fost dezamăgiţi de film, îţi zic şi ţie ce le-am zis şi lor: Este genul de film care îţi place doar dacă eşti puţin nebun, felicitări eşti sănatoasă! :) Eu nu! :))

 • Reply
  Orry
  5 March, 2010 at 1:25 pm

  Primul l-a vizionat deja! Merge! Impresionat! Merita vazut!

 • Reply
  Freyja
  5 March, 2010 at 1:12 pm

  The Imaginarium of Doctor Parnassius e absolut fantastic!

 • Reply
  Bianca
  5 March, 2010 at 12:11 pm

  În seara asta mă voi uita și eu la The Hurt Locker, căci l-am cumpărat ieri impreună cu GSP (15lei).
  Sper să-mi placă :)

 • Reply
  ionouka
  5 March, 2010 at 8:23 am

  Dap,Imaginariumul m-a lasat si pe mine rece. sa vezi Alice, e fun!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.