Secvente

firestarter şi pisoii orfani

Apar momente în viaţă cînd trebuie să decizi. O decizie grea, apăsătoare. Cuvintele ies atunci cînd cumpăna frînge raţionamentul şi cînd berea ajunge acolo unde trebuie. Şi trebuie să te iei la trîntă. Cînd cu inima, cînd cu mintea… că greu le aduci la acord.

Şi te frămînţi. Dacă în filme totul pare easy like sunday morning, ei bine în realitate lucrurile stau altfel. Însă ce spun eu? Am încasat-o cu to(n)ţii la un moment dat. Cu vîrf şi îndesat pînă la lehamite.

Poate dacă aş pleca lucrurile s-ar rezolva. Depărtarea, ochii, uitarea. Ar fi o uşurătate a fiinţei cu care aş empatiza. Însă eu din realitate, cu mine proiectată în eter ne întîlnim numai  la nivelul ideal. Şi idealul s-a şters demult din vocabular.

Leg cuvinte alandala. Cine mai foloseşte alandala în exprimare?

Leg vieţi şi idei şi nimic de fapt nu se leagă. Nodurile mele se desprind la prima adiere de vînt. Sunt fragilă. Poate dacă o recunosc acum mîine am s-o reneg cu vehemenţă.

Am fost instruită să mă cred şi vreau puternică şi nu mă pot delăsa de mine însămi. Pentru că dacă pici (în Universul ăsta) eşti mizerabil. Şi nu suport mediocritatea. Nu suport să fiu jos. Niciodată nu am suportat să fiu călcată pe cap.

Şi ajung la vechile şi nemuritoarele întrebări care-mi bîntuie pînă şi subconştientul. Cine sunt eu? Care mi-e fericirea mea?

Da dragilor, sunt tristă de nu mă văd. Şi dacă n-o arăt nu înseamnă că nu mă apasă.

Am fost la tata şi nu am fost capabilă nici măcar să plîng. În schimb am vorbit tîmpenii şi-am şutit un mănunchi de iasomii să-i pun în vaza improvizată a mormîntului. Şi ştiţi ce-i mai trist? Tata nici măcar nu ştia că eu iubesc iasomia… şi mi-e dor de el de simt că înnebunesc. Sunt o proastă!

Sunt o hipersensibilă şi-ar fi bine să mă obişnuiesc cu asta.

Am chef nebun să scriu lucruri pe care mîine o să le regret. Şi pînă la urmă de ce să-mi pese? Cataloghez viaţa în alte sensuri. Ale mele. Şi-mi place să mă ghidez după mine şi atît. Poate dacă mă uit în urmă reuşesc să mă sperii de imbecilitatea proprie. Şi poate peste alţi 5 ani o să mă sperie imbecilitatea de acum.

O să fie lung şi insensibil ca o moarte de cancer. Dureroasă şi odioasă.

Mi-e silă de existenţă. O, dar ce silă!

Şi ştii de ce? Pentru că n-o pricep. La niciun nivel. Şi cum spunea sufletul meu pereche, e greu să fii om. Pur şi simplu e al dracu de greu şi parcă uneori aş vrea să mă uit într-o letargie distructivă.

Delete.

Nu m-aş opri toată noaptea, dar scolioza lombară strigă la mine. E distrusă.

O noapte ca-n poveşti!

PS: Pisoii ăştia au nevoie de o familie!!!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  evergreenstory
  29 May, 2010 at 5:52 pm

  sunteti niste faini :*

 • Reply
  alexxa
  29 May, 2010 at 5:09 pm

  :( parca a tunat si ne-a adunat; in ultima vreme numai asta citesc…numai ganduri bune!

 • Reply
  trifoi
  29 May, 2010 at 12:20 pm

  cand scrii lucruri de genul asta, ma simt de parca le-as fi scris eu. Dar n-am mai articulat de mult timp cuvintele astea… Trebuie sa ne vedem sa-ti dau cadoul muuuult-intarziat de ziua ta…

 • Reply
  Erys
  29 May, 2010 at 11:43 am

  Esti un om care simte si traieste maruntisurile, bucuriile si tristetile vietii…toti ne contrazicem ori nu ne contrazicem, ne recunoastem sau nu ne recunoastem…suntem siguri sau uimiti de noi…de fapt suntem la scoala…astea-s lectiile care ne plac sau nu ne plac…e bine sa fim prezenti cu totul, iar tu esti sigur…
  te pup!

 • Reply
  piticugras
  28 May, 2010 at 6:55 pm

  fata asta are un secret. nu e bine deloc.

 • Reply
  cristinagabriela19
  28 May, 2010 at 1:12 pm

  Azi esti trista, maine vei fi vesela…nu dispera viata asta e o ‘zebra’ cu linii albe si negre, si nu cred sa fie toata viata sa fie doar rau, pur si simplu REFUZ sa cred!
  Iti doresc muuuuulta fericire si putere si tot-tot ce e mai bun !!! PUPICI :) :*

 • Reply
  angela ribus
  28 May, 2010 at 1:04 pm

  Bucura-te ca mai poti scrie. Eu nu mai pot. Si asta doare.

  Hipersensibilitatea mea o strange de mana pe a ta.

 • Reply
  Amy
  28 May, 2010 at 9:08 am

  Oh pui mic! Hai ca am eu multa afectiune de dat! Take it easy tiger! Esti puternica si mereu vei fi! Pauza/e mai ia toata lumea!

 • Reply
  Elza
  28 May, 2010 at 8:42 am

  de ce esti trista?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.