Secvente

Floare de “du-te dracului”

Teoria florilor pe pămîntul ăsta ofilit. Dacă ar exista o floare de du-te dracului ţi-aş da-o cadou. Dar cum e numai aia de “nu mă uita” prefer să-ţi trimit un sms. (Aşa aş scrie eu la o despărţire).  Şi mai sunt alea gen băşina porcului, p…a ţigăncii, p..a calului. Cine le-a zis domne aşa? Cum să te cheme p…a ţigăncii? Şi nu înţeleg de unde, că floarea aia e mov, parcă. Sau e de la miros? Dar cine a mirosit floarea ţigăncii? Hei, “botaniştii” care-i legătura? a-man-with-flowers_-israelSimbolistica florilor în viaţa muierilor de zi cu zi. Trandafir roşu – clar te iubeşte şi mama ei de treabă vine şi inelul ăla!!!  sau a făcut o tîmpenie şi nu ştie cum să se scoată. Trandafir alb – e ceva cu puritate shit like that, oricum mare respect, mare pasiune din nou treaba cu tîmpenia. Trandafir galben – e gelos pe nu ştim cine că tu eşti în limbă după el, dar aşa e el, mai maniac sau pur şi simplu a luat la nimereală. Buchet mare impozant şi scump şi împopoţonat – clar vrea să ţi-o tragă. Flori de cîmp – n-a avut bani de ceva mai scump şi a ales să-şi ia şi un pachet de ţigări. Buchet colorat, ţigănesc – îl doare-n cur de tine şi nu vrea nici măcar să ţi-o tragă sau pur şi simplu are un simţ estetic groaznic ori o fi fanul esteticii urîtului. Cînd apare don juan-ul cu o floare imediat te uzi. Dar vai, dar nu trebuia (pe dracu, în mintea ta se derulează filele calendarului pentru a verifica ultima dată cînd… ), a!, dar ce frumos!, dar uh!, ah! (interjecţii inutile), le iei, le pui în vază, le miroşi şi uiţi de ele pînă se împut. De aici şi ideea să primeşti flori în fiecare zi. Ca să nu uiţi să le schimbi apa. picture-002Eu sunt fan flori în ghiveci – grădinărit balcon. Şi nu contează ce e, numa’  flori să facă. Nu citesc printre rînduri şi mă doare-n cot de simbolistică. Şi dacă-mi arde de flori în vază mă duc frumuşel la Obor, mă tocmesc şi iau marele buchet ieftin şi frumos. Io iubesc florile! Ba s-ar putea spune că am ceva în genă şi că poate în altă viaţă am fost florăreasă… una de lux! Recunosc că mi-ar plăcea să existe o floare de du-te dracului. De cum ajunge la uşă ţi-o întinde ştii ce urmează, o iei, i-o îndeşi în cur şi nu mai discuţi o sută de ani despre motive, de ce-uri, cu cine şi unde. Să fie ceva mov, în orice caz! Roşu – pasiune, alb – tandreţe, albastru – prietenie etc şi mov-despărţire. Io aşa aş face. Lege frăţică. Nu te duce la ea să-i dai papucii cu mîna-n cur. Ia-i floarea care simbolizează finalul că oricum după ce pleci nu mai dai doi scuipaţi pe ea şi e cea mai proastă de pe planetă, uiţi cu desăvîrşire cei o mie de ani în care te-a adorat şi tu ai adorat la rîndul tău toate tîrfele din lume. Boule!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  pop leonuta
  30 November, 2009 at 6:30 pm

  “de la porci luam gripa porcina”

 • Reply
  yukytzuky
  8 May, 2009 at 8:06 pm

  hm… sticla pisata-n sos de verde de paris, da-i cu incredere sa-i fericeasca si priasca despartirea!

 • Reply
  ixtab
  8 May, 2009 at 4:36 pm

  Maaai da cine te-o suparat asa soro?

 • Reply
  lollitta
  8 May, 2009 at 3:36 pm

  nu stiu cine te-a suparat asa de tare, da sa stii ca si eu as fi pentru ideea cu o floare pentru orice. da nu mov pentru despartire, ca mie movul imi place prea tare.
  sa vezi ce mi-au inflorit mie acu in balcon florile mele! cred ca mai bag niste poze pana plec duminica la mare, ca si asa nu stiu cum o sa le gasesc la intoarcere

 • Reply
  Ada
  8 May, 2009 at 10:03 am

  Right! Macar floarea de “du-te dracului” sa fie in stare sa ne-o ofere dupa tot ce fost.

 • Reply
  Eugen
  7 May, 2009 at 1:34 pm

  :)
  Iti dau o bere la plecare,
  Ma doare-n cur daca nu vrei,
  Oricum, eu sper s-o bei.
  Si ai putea sa-mi dai o floare,
  Ca sa-ntelegi cat mult ma doare!

  Pam-pam! :)

 • Reply
  evergreen
  7 May, 2009 at 1:10 pm

  @ Eugen – ea aduce berea :)
  @ Raggio – le rupea inainte, dar si-a luat-o pe coaja si acum nu mai atenteaza
  @ Bored – daca zici tu asa e

  hugs~

 • Reply
  bored
  7 May, 2009 at 1:05 pm

  duamneeeee… cata ura fata de barbati. ce patisi bre? iar frun telefon ceva? :P

  si aia a tigancii este mov pentru ca este mov =))

 • Reply
  raggio
  7 May, 2009 at 1:02 pm

  Mi-au rămas papanaşii în gât când am citit finalul. :)) Cât patos! :))
  Mie-mi aduce, brunetul meu, flori de sezon. Acum a început cu lăcrămioarele, urmează bujorii, în primăvară zambile, iarna trandafiri, iar de ziua mea buchete mai sofisticate. :))

  Ţie nu-ţi rupe Socrate florile din ghiveci? Eu am avut un cactus micuţ şi a atentat Moses la el.

 • Reply
  Eugen
  7 May, 2009 at 9:26 am

  :) :) :)
  Pfoa! Si in cazul in care da ea papucii ce tre` sa aduca?

 • Reply
  Alexa
  7 May, 2009 at 9:20 am

  O Doamne…ador finalul!!! BOULE-n puii mei! :)

 • Reply
  Mike
  7 May, 2009 at 9:18 am

  ce porc!

 • Reply
  evergreen
  7 May, 2009 at 8:59 am

  @ Angela – da, moartea pasiunii si alta nu! :))))
  @ Tomata – habar nu am ce-o insemna, dar daca si’a dat interesul sa creeze ceva original inseamna ca e de bine :D

 • Reply
  Tomata cu scufita
  7 May, 2009 at 8:57 am

  :))

  Pe mine nu ma prea “coafeaza” florile si cu atat mai putin dau importanta mesajului pe care il transmit.
  Alea din ghivece ar fi mai bine sa nu existe, ca oricum la mine acasa, la mine in camera, ar muri de sete daca n-ar fi maica-mea.

  Recunosc insa ca-mi plac buchetele originale si prietenul stie asta. Am primit de la el de ziua mea, acum 2 ani un ananas cu ceva floricele pe langa el. Oare asta ce-o fi insemnand? :)))

 • Reply
  angela ribus
  7 May, 2009 at 8:39 am

  Genial. Mama, cu cate sete ai scris! Mi-a placut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.