Secvente

Îmi doresc să nu-mi doresc

Îmi spunea cineva că eu-s sucită. Că dacă vreau o relație, pot s-o am, dar să vreau. Atunci am realizat că problema nu e la ceilalți, ci e la mine. Că deși tânjesc, visez și-mi doresc chestii de doi, atunci când se ivește ocazia sau pare că s-ar putea concretiza ceva, fug mâncând pământul urlând înspăimântată: libertate.

Îmi plac diverși oameni. Unii mai mult ca ceilalți. Nu știu exact criteriul, cred că e de intuiție și feeling. Și de miros, da. Mă rog. Și îmi place unul cel mai mult, că așa se întâmplă în viață. Cel mai amărât, trist, narcisist, curvar și distrus emoțional dintre toți. Că știm deja că urmez un pattern al inaccesibilului emoțional menit să scornească-n mine tragedia.

Așa că am ajuns în ipostaza în care-mi doresc să nu-mi doresc.

Îmi spunea aceeași persoană să trasez o listă cu ce vreau de la omul ăla. The one. I-am zis că nu mai vreau că și ultima dată am trasat și a apărut și a părut că-i perfect și că o să îmbătrânim unul lângă altul și n-a fost să fie că am omis niște chestii pe care nu știam că le detest sau mi le doresc. Și probabil și el a făcut asta că știu că-s stupid de dificilă și greu de iubit.

Ușor tragic-comic este că sunt un om al naibii de lucid. Că știu de la bun început ce pot, ce vreau și ce iau de la celălalt, știu dacă o să ne potrivim sau dacă o să ne iubim, dar cumva le pierd/uit pe drum. Cred că mă ia focul pasiunii pe sus și-mi arde neuronii. Și uite-așa mă trezesc într-o mică dramă.

Cred că am dezvoltat dependență de tristețe. Și n-o mai am în preajmă. Și-s liniștită și veselă. Și râd și fac glume și privesc viața optimist. Și e ciudat de bine și mă aștept să mă izbească vreo non relație după colț, cât să mă readucă pe linia de tristețe să pot să scriu ca un om nesănătos emoțional. Ori poate vremurile astea nu se mai întorc pentru că am ajuns să-mi doresc să nu-mi mai doresc și că puseurile de curaj sunt din ce în ce mai rare.

Eu aș vrea să mă îndrăgostesc în fiecare zi, dar să-mi treacă repede. Și aș mai vrea ca bărbații pe care-i doresc să se îndrăgostească de mine, dar să le treacă repede. Ca să nu pierd timpul în căutarea marii iubiri în care nu știu dacă să mai cred sau nu.

Așa că trăiesc. În fiecare zi. Fără să mă ma întristez că a mai trecut o zi în care n-am făcut nimic sau în care n-am iubit pe nimeni. Au mai trecut zeci de zile asemenea și n-a murit nimeni. Și dacă vreau să privesc aproape grețos de pozitiv totul, fiecare zi trecută înseamnă un pas mai aproape de omul meu. Mă rog, nu știu, dar sună poetic.

Cred că cel mai dor îmi e de senzația aia de confort alături de un om. Senzația aia de siguranță atunci când îl privești, de încredere oarbă, de liniște… senzația că e parte din tine, că e oaza ta…

Băi, dar îmi doresc să nu mai fiu sucită. Și să apară omul ăla și să nu mă îndoiesc că aș putea să-l iubesc infinit.

Ah, dar mai dor îmi e de dorul ăla… de dulcea milogeală de a mai sta puțin împreună. De lipsa dorului de ducă, de răbdarea de a sta.

Foto: Rox Evergreen Andrei

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  ben
  31 May, 2013 at 8:40 am

  Draga mea evergreen… atât ești de copil…

  • Reply
   Evergreen
   1 June, 2013 at 11:19 am

   Dragul meu Ben… si e atat de frumos :)

 • Reply
  katja
  27 May, 2013 at 6:05 am

  mie mi se pare ca esti din ce in ce mai curajoasa :)

  • Reply
   Evergreen
   27 May, 2013 at 7:59 am

   Ouf, ce bine-ar fi :)

 • Reply
  INTJ
  27 May, 2013 at 12:19 am

  Eu aș vrea să mă îndrăgostesc în fiecare zi, dar să-mi treacă repede. Și aș mai vrea ca bărbații pe care-i doresc să se îndrăgostească de mine, dar să le treacă repede.” … rofl … in alta ordine de idei: “fii atenta ce-ti doresti” … deoarece dorintele au prostul obicei de a se implini la momentul cel mai nepotrivit.

  • Reply
   Evergreen
   27 May, 2013 at 7:59 am

   Da, ce-o mai fi insemnand si asta… atunci sa nu-mi mai doresc nimic, nu?

   • Reply
    INTJ
    29 May, 2013 at 3:17 pm

    ba din contra, doreste-ti cat mai multe … atat de multe incat sa nu mai conteze momentul. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.