Mama pe bune

In ochii societatii mama e responsabila de copil, iar tatal o mai ajuta…

Roxana Andrei cununie in UK

Nu incetez sa ma minunez de cat de jos este standardul in ceea ce priveste tatii. Orice batranica, femeie, om cu maini si picioare se uda tot cand vede un tata cu copilul in parc, magazin, brate. Zici ca a venit Iisus a treia oara si se plimba prin cartier. Asa se scot capetele pe geamuri. Awwwww. Se aud chiuituri. Urale. Fanfara. Apar stirile de la ora cinci: un TATA are grija de propriul copil.

Se dezvelesc statui – statuia tatalui care a schimbat un scutec.

Daca iese tatal cu copilul, prima intrebare este: unde e mama? Mama e la Balaceanca. Si-a luat o camera acolo, pe termen nedeterminat. S-a strans cu alte surate mame si au facut fratia mamelor care au luat-o putin cealapa si acum danseaza in cerc si asculta Flowers a lu’ Miley Cyrus.

Daca mama e pe undeva prin oras, la coafor, la bere, la cinema, oriunde, FARA COPIL si se intalneste cu cineva, prima intrebare e: unde e copilul? L-am lasat la manastire, il iau cand termin cumparaturile. Unde sa fie? Cu taica-su, celelalt parinte. Si vezi cum se belesc ochii. Cu taica-suuu?!?!?!?

Da, barbatul care a contribuit la facerea copilului, la fel de responsabil ca mama, dar un rasfatat in ochii societatii, un erou care-si sacrifica doua ore sa stea cu propriul copil, in timp ce mama, aceasta bestie razvratita vrea sa aiba putin timp pentru ea. INCREDIBIL! O mama si-a abandonat copilul doua ore sa iasa in oras. Vai, saracu’ barba-su’, ce norocoasa e!

Bai, baiatule! CALMATI-VA!

Nu stiu cum sa va spun, dar daca o femeie naste un copil si devine mama si barbatul devine tata. Cand si cum a impartit societatea rolurile, de unul ajuta cu treburile pe celalalt. Pana si combinatia asta de cuvinte, aaaaa, te ajuta sotul tau cu copilul, cumparaturile, curatenia… Nu ma ajuta, isi indeplineste responsabilitatile.

DAR.

Pe vremuri barbatul mergea la munca si venea acasa, la o sotie care statea acasa. O sa o numim o femeie intretinuta (aoleo, ce vis frumos!). Si barbatul facea banii, ii dadea femeii sa ii gestioneze, iar ea se ocupa de treburile meschine ca hrana, ingrijitul casei, copiilor etc. Si toate erau in armonie.

Numai ca in anul curent 2023, femeia munceste cot la cot cu barbatul, iar pe langa asta face copii si are in grija si-n cap un milion de alte lucruri, de la ziua de nastere a lu’ soacra-sa pana la ultimul vaccin al copilului si ce part a dat alaltaieri, ce pachet ii trebe la gradi si care haina de lana e mai eficienta la 12.5 grade celsius cu umiditate 17%.

Da, la final, barbatul chiar e privilegiat si rasfatat. Si tocmai de aia nu trebe ridicat pe niciun piedestal daca schimba un pampers, incalzeste un lapte sau ii face o oala de mancare lu’ fiu-su, care-i mai si poarta numele mai departe.

De la mine de acasa:

Nu consider ca am noroc cu Andrei pe partea asta. Am pe altele. Consider ca am gasit un om care a inteles ca suntem doi in toata treaba cu familia. Ah, ca el e mai smecher la montat dulapuri complexe si are mai multa rabdare sa citeasca toate aberatiile despre cel mai bun furnizor de gaz, iar eu stiu sa bag la spalat si stiu care e diferenta intre branza moale si branza normala, e altceva. Fiecare are calitatile lui si impreuna supravietuim si facem o echipa decenta. Adica am lua un locul trei (onest) in top.

In concluzie, nu mai fiti preistorici. Oranduielile de mai demult nu mai sunt de actualitate. Barbatul nu mai vaneaza cu mainile goale, iar femeia nu mai are un sat care s-o ajute cu copil si treburi. Hai sa ne aliniem in creier si sa incurajam barbatii sa isi faca datoria cot la cot cu femeia. Ca e schimbat un pampers, taiat o ceapa sau aspirat, toate sunt atributii comune.

O zi cat mai civilizata,

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.