Arta

încă un deces în lumea filmului

La numai 32 de ani actriţa Brittany Murphy a plecat dintre noi în urma unui atac de cord. Nu pot să cred că nu s-a încheiat lanţul deceselor nici acum. Era o actriţă plină de carismă şi umor care şi-a început cariera la 9 ani şi a jucat în peste 60 de producţii.

Mi-o amintesc în Spun (unde a făcut un super rol) şi în Girl, Interrupted.

Îmi pare rău să aud o asemenea veste atît de devreme în dimineaţa asta. Şi îmi pare rău s-o dau mai departe. De fapt, voiam să scriu cîteva recomandări de filme, dar am zis că merită să-i aduc un omagiu şi aici.

Cu regrete îţi spun, adio.

Foto: cannemma.files.wordpress

Recomandări:

Musai să vedeţi “Legenda lui 1900” cu Tim Roth în regia celebrului şi genialului Giuseppe Tornatorre. Este vorba despre un pianist geniu care s-a născut pe un vapor şi care timp de 30 de ani nu a coborît pe pămînt. Povestea este fascinantă, regizorul dozează emoţia pe care ţi-o oferă calm şi grandios la final. Pruitt Taylor Vince este un alt actor interesant pe care l-am văzut acum mulţi ani într-un film ciudat numit “Identity”.

Un alt film care m-a impresionat este “Sophie’s choice” cu Meryl Streep în rolul principal în regia lui Alan J. Pakula. Femeia asta este o actriţă desăvîrşită şi în 1982 a luat Oscarul cu rolul ăsta. Povestea este frumoasă şi este despre o prietenie fericită care se clădeşte pe baza dramelor personale bine ascunse: un biolog pasional cu probleme temperamentale, o poloneză evreică venită din lagăr şi un tînăr sudist care vrea să devină scriitor. Filmul oferă frînturi pe care le vei lega după bunul plac, excelează la final cînd descoperi adevărata alegere a lui Sophie şi se încheie firesc şi tragic.

Ce nu recomand decît dacă ai răbdare de fier este “The red violin” a lui Francois Girard, o poveste plictisitoare a unei viori celebre prezentă în lume de aproximativ 300 de ani. Este interesantă viaţa viorii şi mîinile prin care a trecut, naşterea sa, însă se întinde pe mult prea mult timp şi are conotaţii supranaturale. Te pierde lipsa unui fir narativ.

Cam atît.
Enjoy!

LE: 1155 si inca mai strangem :)

LE: 1445 :) si inca mai vin

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Tomata cu scufita
  22 December, 2009 at 2:03 pm

  Si pe mine m-a socat moartea ei. nu mi-a venit sa cred cand am citit pe Twitter. :-s asa tanara si asa frumoasa. imi devenise draga recent cand am vazut niste poze cu ea si cu sotul ei. Pentru ca sotul ei e departe de a fi un frumusel de la Hollywood si era clar ca il iubea si o iubea sincer. adica na… pentru mine era clar. si dupa cateva luni sa aflu ca moare… trist, incredibil de trist. :(

 • Reply
  WhitePearl-BlackOcean
  21 December, 2009 at 10:23 pm

  A jucat si in Just Married. Eu am aflat azi dimineata de la o prietena si nu mi-a venit sa cred. Pacat de ea, era foarte talentata…

 • Reply
  eroul necunoscut
  21 December, 2009 at 5:58 pm

  fuck

 • Reply
  evergreen
  21 December, 2009 at 9:31 am

  parca am vazut si uptown girls… dakota rullez.

  nici viata asta de vedeta nu-i usoara…se spune c-ar fi avut diabet.
  oricum, abia astept sa se incheie anul asta. cred ca o sa ma bucur cum nu m-am bucurat pana acum de rev

 • Reply
  Sim
  21 December, 2009 at 9:15 am

  Am aflat ieri si m-a intristat foarte tare. Mi-a placut mult “Uptown girls”, mi-au ramas la inima si Brittany si Dakota dupa ce am vazut filmul asta.
  Off :(

 • Reply
  evergreen
  21 December, 2009 at 9:08 am

  shmeny – :( si eu m-am intristat

  puck – Novecento al lui Bertolucci, nu? Am auzit de el. Cred ca o sa-l iau pentru diseara. Multumesc :)

 • Reply
  puck
  21 December, 2009 at 8:49 am

  novecento mon amour! eu zic sa cititi si cartea lui A. Barrico. sau ma rog, piesa de teatru, monologul. Tim Roth e senzational in rolul asta. bine, cand nu e?

  pacat de actrita, asa tanara si sa faca atac de cord….

 • Reply
  shmeny
  21 December, 2009 at 8:25 am

  ce oribil! imi place mult de ea. chiar m-am intristat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.