Secvente

dimineti lungi

     Dimineti lungi de vara. Atat de lungi incat sa apuc sa ma plictisesc. Dimineata e frumoasa atunci cand nu esti grabit. Cand ai timp sa-ti sorbi cafeaua admirand trasaturile lui…aceleasi, si totusi atat de dragi tie. Acea privire de copil somnoros, acel zambet ghidus de care te indragostesti in fiecare clipa.
    Secretul convietuirii in doi este sa te poti reindragosti atunci cand iti fuge pamantul de sub picioare.
 
    Astazi este 28 mai si este prima zi de vara…e vara si-n noi, nu-i asa?
    Daca as putea as prelungi dimineata la infinit… acea amorteala placuta, acea liniste si muzica in surdina…acel mers greoi si acea fata schimonosita de atata cascat :). Toate-s numai zambet.
    Am senzatia ca-mi pierd cuvintele. Inainte curgeau cu usurinta, se plimbau prin gand, pe buze, pe tastatura…acum, insa…abia tastez, abia gandesc, abia scriu. Cred ca am inceput sa traiesc mai mult in lumea reala decat in cea din vis… si asta duce la goluri…lacune de cuvinte.
    Sau doar sunt in lipsa de inspiratie – stiu si mi s-a zis ca pot scrie cel mai bine atunci cand imi fuge pamantul de sub picioare.
    Am chef sa-mi iau niste timp. Sa-l imprumut pe termen indelungat cu dobanda zero. Am chef sa iau timpul de-o aripa si sa-i arat graba. Atunci poate s-ar mai potoli…Cred ca repeziciunea cu care traim sentimentele, superficialitatea cu care ne uitam la un film, graba ce s-a impregnat in sange distruge, de fapt, echivalentul timpului in secunde. Timpul e acelasi, noi ne schimbam. Dar azi nu-i timp de filosofie.
    De fapt vreau sa ma imprietenesc cu timpul si sa-mi permita clipe de lene. Lene placuta si constructiva. Lene in care iti fug gandurile, desenezi copaci pe pereti si creezi scenarii…lene in care diseci si imparti, aduni si scazi si apoi te privesti cu ochiul critic. Tirania marelui ochi. Te privesti de jos in sus, de sus in jos si tot asa pana ce iti descoperi totul. Faci introspectie pana mori de lene…si apoi, dupa ce scoti totul la iveala vei putea sa incepi de la zero acea zi.
    Sunt de parere ca in fiecare zi ar trebui s-o luam de la zero!
 
    Punctul zero de azi! Buna dimineata!
 
    (Probabil ca incepe si agitatia de astazi…si nu inteleg de ce nu ne lasa sa stam pe iarba sau pe langa fantani? In toate orasele civilizate este permis acest mic lux.)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  evergreen
  29 May, 2008 at 3:01 am

  daaaa…ma bucur!

 • Reply
  Rusoaica
  28 May, 2008 at 4:00 am

  ce bine ca mai ai dimineti :) bucura-te de ele.

 • Reply
  janin
  28 May, 2008 at 3:10 am

  dimineata ne desteapta acelasi telefon care suna la aceeasi ora de ani de zile. zambetul lui care tine loc de buna dimineata, nu s-a schimbat deloc.dimineata e mai fain ca niciodata.:)

 • Reply
  raggio
  28 May, 2008 at 1:34 am

  Frumoasă însemnare…

  Eu stau pe marginea fântânii din P-ţa Unirii. :D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.