Secvente

arta inseamna prostitutie…

“Ce este arta? Prostituţie.” Charles Baudelaire 
 
 
        Ieri am fost la un examen la actorie al studentilor de la UNATC. Exceptand iesirea mea brusca din sala, un atac de panica cat casa, am reusit sa vad a doua piesa a studentilor.
         Nu-s critic de teatru si nici n-am vazut mii de piese ca sa-mi pot spune punctul de vedere si ca sa si conteze, dar pot spune ce ma atinge si ce nu. Piesa lor nu m-a atins, s-a sarit peste replici, s-a pierdut firul, dar in fine… Cel mai mult mi-a placut Cristina, prietena pentru care m-am dus, care este geniala. Si nu pentru ca mi-e prietena pentru ca am privit-o obiectiv ci pentru ca intr-adevar a fost cea mai buna…
        A iesit trista din sala si mi-a parut rau pentru ea pentru ca si-a dat silinta si chiar s-a vazut diferenta in interpretare…
 
        " Esti o actrita tampita si sper sa reusesti, dar acum depinde cu cine te futi…" gluma spusa de unul din profesorii de acolo…Adica, arta inseamna pana la urma prostitutie? Adica noi cand mergem sa vedem o piesa de teatru, 80% din actorii de pe scena sunt niste trupuri vandute ieftin, de dragul succesului si restul sunt fii si fiice de regizori, producatori etc? 
        Daca un prof iti spune asa ceva dupa un exam, tu ca student, ca om indragostit de teatru la ce te gandesti? La un rahat de viata, la faptul ca te straduiesti inutil sau poate bifezi pe lista de barbati pe cel care te-ar putea ajuta…
     Chiar eram convinsa sa incerc sa dau in toamna la teatru, acum insa, cred ca o sa ma gandesc de doua ori inainte sa iau o decizie…
 
Mnooo…ce-i de facut in privinta asta? Sa lasi sa se perpetueze conceptia de "spune-mi cu cine te futi ca sa-ti spun cine esti?" sau sa nu pleci capul?
 
 
* mai tarziu
Uite aici arta! arta! aaaartaaa!
Si daca n-o s-o apreciati o sa va para rau pentru ca vrea sa stea pe mess, sa mearga la baluri, sa se lase de scoala ( cred ca e deja lasata) si ca oricum nu-i pasa ca nu-mi pasa si nici nu ma intereseaza…adica…vrea sa lupte impotriva violentei in scoli, impotriva poluarii si impotriva uciderii focilor, dar vorbeste subtil :)
 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  delma
  13 May, 2008 at 2:21 am

  what the fuck?????????? clipul asta sper ca nu apare pe tv. :(
  pacat de motociclete

 • Reply
  evergreen
  12 May, 2008 at 11:54 am

  :) n-am mai fost de ceva vreme la foarte mic…in schimb recomand cu draga inima ( daca se mai joaca), a douasprezecea noapte cu studentii din anul IV, la teatrul mic.

 • Reply
  greenfield
  12 May, 2008 at 11:50 am

  E complicat, pacat. Ai vazut in ultimul timp piesele de la Teatrul foarte Mic? In piesele vazute de mine, 3 la numar, se vorbeste foarte explicit. Eu am suportat, chiar m-a amuzat, dar pentru multi cred ca pare ciudat.

 • Reply
  lollitta
  12 May, 2008 at 10:11 am

  daca ar functiona numai in teatru asa, tot ar fi ceva. din pacate este destul de obisnuita aceasta conceptie…

 • Reply
  greenfield
  12 May, 2008 at 4:13 am

  Evergreen, multumim de sustinere, acum am vazut comentariul tau de pe WordPress, Akismet il pusese la spam, l-am publicat. Spot nu avem deocamdata, nu stiu cum se procedeaza, am zis ca poate ne ajuta cineva care se pricepe mai bine:)

  La Foarte Mic se joaca numai piese traznite, cu subiecte foarte la ordinea zilei si limbaj adecvat.
  A dousprezecea noapte n-am vazut-o, bine ca mi-ai spus.
  Am retinut, la Teatrul Mic.

 • Reply
  unuzero
  12 May, 2008 at 3:58 am

  buna gluma…pacat ca este adevarata ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.