Secvente

NON!

Kate Nash cu Mouthwash … stiu pe cineva care ar asculta razand piesa asta…
(aseara am cantat-o tare!!! tare de tot!!! pe strada!!!)
    Non timp. Non timp pierdut in clepsidra uitata pe masa atingerilor. Masa unde ne-am uitat (lasat) tot. Masa in jurul careia ne-am alergat zile in sir, nopti nemuritoare…
    Non timp de prelegeri patetice sau emotive. Non timp de a ma mai uita peste umar. Non timp – s-au ofilit florile in par si-n glastra.
    Non timp de-a mai perinda pe stradutele intunecate ale Lipscaniului. Certuri in noapte, nevoi aruncate, promisiuni spurcate de vin si bere…plimbari de brat pe bulevard, promenade lungi si timp mort. Bat pasul pe loc intr-un nonsens al alegerilor. Nu-i a buna cu toate. Nu-i a buna cu ploaia mocaneasca si cu frigul din coasta. Nu-i a buna cu falca anesteziata si cu simturile dezvoltate.
    Ma ridic in fiecare zi dintr-o viata si-o iau la palme. O iubesc, de aia imi place sa-i arat cateodata palmuind-o. Ii dau in nebunia clipei pana ce gafai obosita. O sparg si-o pun la loc in acelasi fel, desi strig dupa schimbari.
    Noniubire, noncuvant, nonculoare, nonalegere, nonsentiment. Cateodata as vrea sa fi murit si sa ma nasc inconstienta de ce-a fost…sa nu-mi mai car bagajul. Sa-l arunc in mare si sa-l las dus de val. Sa nu-i mai arunc colaci de salvare, sa nu-i mai intind maini invizibile pe care sper sa le prinda, sa nu-i mai dau atentie intorcand privirea…si cu coada ochiului inca supraveghez nemurirea.
    Ce-a fost a fost!
 
    Si-s nedreapta. Si-s cruda cu mine insami. Si-s anacronica. Si-s desueta ca traiesc intr-o alta lume. Si-s opulenta in lupta asta cu mine insami. Si-s pe-un fir de ata si fac scamatorii si chestii de echilibrism. Atarn in talere milioane de bucati, dar niciuna nu cantareste cu uitarea. Si-as vrea sa fi murit candva…sa fi murit de tot…fara resucitari, avorturi, descompuneri, compuneri…
    Plimbare…aseara m-am plimbat pe bulevard. Tineam o himera de brat si-i cantam Kate Nash. Ma plimbam printre lumini si umbre…pentru un moment am crezut ca te vad…m-nseala ochii si simturile…
    Ma dedublez de mine si-mi privesc inima. E fericita. Are flori in batai. Ma dedublez si ma privesc pe de-antregul. Si mi-e bine in mine desi cateodata as vrea sa ies din cutia asta…
 
Ahm… am reascultat Placebo cu "Song to say good bye". Si-mi place la nebunie un vers: "You crying, tragic waste of skin"- l-am repetat obsesiv si-am hotarat sa nu fiu niciodata un "waste of skin" sau "a God Mistake".
 
 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Valentin Dinu
  2 November, 2007 at 1:59 am

  Buna Roxana. Hai ca la inceput sa iti laud site-ul, mai ales ideea in sine… Dar poate ar trebuie sa discuti mai mult despre ce in jurul tau si tu sa ramai asa cum te cunosc ceilalti – adica fara sa oferi posibilitatea de a-ti cunoaste slabiciunile si visele -(poti sa ma ”articulezi” daca te supura faptul ca dau sfaturi..). Viata e cea mai dura lectie : Intai iti da testul si pe urma iti da explicatia. Noi astia din generatia ”TEST”trebuie “sa ne caram bajagul“ pentru ca daca am ramane fara el poate ca nu prea am mai avea pentru ce sa traim. Faptul ca unii au totul din belsug ( unii copii parveniti care nu isi mai vad lungul nasului in preajma acelora care trebuie sa se lupte cu fiecare zi pentru a putea planifica urmatoarea clipa de fericire) nu inseamna ca sunt caliti pentru VIATA. La primul test mai important vor pica…
  Uite un subict care pe mina ma enerveaza la culme: de ce exista diferenta asta atat de mare intre o ”vedeta” si un om de rand??? De ce un om de rand nu poate venii cu problema lui sa o faca publica si macar sa spere la ajutorul, care pentru el ar insemna o mana intinsa de Dumnezeu? De ce exista ”discriminarea” asta?De ce in loc de o crima transmisa nu se poate oferi posibilitatea salvarii unei vieti?
  Mai sunt si alte subiecte care poate ar trebui tratate de noi astia care ar trebui sa fim poate mai descuiati decat ”batranii” nostri. Tu ai potential foarte mare, si domeniul in care lucrezi iti da posibilitatea de a face cunoscute mai multe probleme. Nu cred ca e indicat sa urmam stereotipuri-indiferent de domeniu.
  ” Noniubire, noncuvant, nonculoare, nonalegere, nonsentiment”-Hai sa renuntam la ‘NON’… sa ramana doar ceea ce ar trebui sa fie important pentru noi :
  -IUBIRE
  -CULOARE
  -CUVANT
  -ALEGERE
  -SENTIMENT
  -LIBERTATE
  -DORINTA
  -SPERANTA
  -CREDINATA

  Ramane sa aud parea ta ( si apostrofarile de rigoare!).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.