Secvente

pentru inimi dezmorţite

           Citesc Cocteau, atît cît mai apuc, şi vorbeşte despre legăturile între oameni, despre prietenii şi despre  cum îşi dezmorţesc oamenii inimile, unii altora.
            Eu nu mai am ce dezmorţi. Am decis să devin imună şi la muncă şi în viaţa de zi cu zi, de care nu prea mă mai bucur. Pentru că, uneori, simţi că eşti absolut gol şi că nici măcar un uragan nu te-ar atinge. Închid ochii, plec capul, păşesc grăbit şi strîng buzele în urmă de regret. Nu-mi găsesc rostul în vieţile altora.
           Atît zic de muncă: au început să mă remarce colegii, am mîncat la cantină, am socializat, am fost indignată, observator, reporter şi omul care nu ştie şi m-am "împrietenit". Omii mi-au promis ajutor la nevoie.
 
Fantomele lui Goya în regia lui Milos Forman (a mai regizat Amadeus şi Zbor deasupra unui cuib de cuci) cu Javier Barem merită! Natalie Portam a jucat demenţial. Filmul atinge.
 
Mă închid în casă şi mă uit la filme. Citesc cărţi în aburii băii fierbinţi cu săruri antistresuri şi mă înfofolesc în braţele lui. Nu vreau să gîndesc nimic în momentul în care păşesc afară din clădirea aceea impozantă… nu vreau să mă mai leg sau să sufăr dacă nu-mi ies. Şi chiar s-ar putea să nu-mi iasă că nu suntem pe aceeaşi lungime de undă. Oricum ştiu că asul e la mine şi că mai am cărţi de jucat pe acolo (iar despre muncă).
Vine noiembrie, luna scorpionilor, luna frigurilor şi-a rafalelor care-ţi pătrund între coaste şi te înconvoaie a bătrîneţe. Vine iarna în noi. Şi-ar trebui să ne bucure, asta.
 
Cheers!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  J.J.
  30 October, 2008 at 9:18 am

  Cheers maaaaa
  }}{{

  offtopic: missed you too :D

 • Reply
  lollitta
  30 October, 2008 at 9:14 am

  of, nu-i bun cu amorteala :( am si eu, si nu prea face bine la sanatatea mentala. eu ma amagesc mintind ca-i de odihna doar. om vedea cum s-o mai dezmorti si de data asta.
  daca nu poate intra raul, sa stii ca si binelui o sa-i fie greu. ca tot aceeasi poarta folosesc.
  ma bucur ca socializezi. asta e de bine. oamenii sunt si cand iei act de prezenta lor parca e mai bine.
  hug

 • Reply
  greenfield
  29 October, 2008 at 11:30 am

  Cladirea aceea impozanta, mda, cu fel de fel de caractere in ea…fa si tu abstractie de tot ce nu-ti convine si vezi-ti de interesele tale, daca poti…

 • Reply
  evergreen
  29 October, 2008 at 10:57 am

  :) multumesc doamnelor de vizita… va imbratisez
  eightule… eu as scrie in fiece minut, dar nu am cum…

 • Reply
  eightmode
  29 October, 2008 at 10:22 am

  In mine ninge de ceva vreme incoace. S-au format ghetzari mai ceva ca in Himalaya si Karakoram sau Alaska. Cred ca a venit momentul sa inchid geamul ca e prea frig :)
  Cat despre tine. Incearca sa lasi stresul de o parte. Lasa cartile, lasa filmele si odihneste-te !

  PS: Si posteaza pe blog :)

 • Reply
  raggio
  29 October, 2008 at 10:11 am

  Noiembrie, scorpion… vine ziua mea. :)

  Lecturi plăcute!

 • Reply
  justblue
  29 October, 2008 at 10:03 am

  Inca nu vine iarna, nici in noi nici afara, mai avem de asteptat calmul iernii!…

 • Reply
  Dias71
  29 October, 2008 at 10:01 am

  Vesti bune despre munca ta !
  Mi-era teama ca vei traversa o perioada dificila, dar aveam oricum convingerea ca o vei depasi. Si uite ca acum, inteleg ca lucrurile au luat-o pe un fagas bun, ca nu ai trecut prin nicio criza de deznadejdie si "tonul" tau de acum imi place tare !
  Cat despre "imunitate" in fata emotiilor …mai bine lasa deciziliile astea !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.