Secvente

Însemnarea depresivă post plimbare-n munți

Citesc autori cunoscuți și am senzația că pot să scriu. Deschid laptop-ul. Aștern cuvinte. Mă înșel de fiecare dată. Nu pot să scriu. Cum nu pot să trăiesc acum, nu mă regăsesc în lumea asta, în zilele astea, în canicula asta. La un moment dat ziceam să strâng însemnări din blog și să le pun într-o carte. Un fel de lecții de lipsă de iubire și lecție despre eșecul ființei umane.

Mă uit la filme. Asghar Farhadi este un regizor iranian care mi-a dat două lecții de cinema. Și odată cu ele și una de ținut minte: nu pot să fac filme. Am zis că dacă nu pot să fac filme, pot măcar să le scriu. Nici atât. Deși mi-e greu să accept asta, simt cum se scurge din mine entuziasmul regizorului. Rămân un gol și-o stare cretină de plâns.

 La capatul lumii si in tara aspra a minunilor

N-am stare. Mă așez în pat. Mă ridic. Deschid laptop-ul. Îl închid. Deschid cartea. O închid. Mănânc o caisă, dar de fapt vreau pepene. Cu fiecare secundă mă afund tot mai mult într-o tristețe pe care n-o pot descrie. Nu pot să vorbesc, dar îmi vine să urlu. Mă simt rătăcită, nu găsesc răspunsuri, nu știu ce întrebări să pun și cui.

Să nu mă tem. Oricât de singură mă simt, nu sunt. Așa mi s-a spus. Nu mă tem, dar aș vrea să rup existența asta.

Sunt într-un punct mort.
Și eu mă simt istovită.

Vreau să renunț la tot. Și să nu o iau de la capăt. Așa… să renunț și să nu regret nimic.

mi-ar fi plăcut să mă iubești, mi-am spus. ți-a plăcut să te iubesc

dream on, cântă o piesă-n căști

unii-mi spun că m-a răsfățat viața

și cea mai grea senzație e aia când simțit că ai trăit degeaba…

deci nu-mi rămâne decât să renunț la tot și să mă comport ca fantoma care am început să fiu

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  did
  29 July, 2013 at 4:39 pm

  de ce nu poti sa faci filme? inainte sa mergi la facultate credeai ca poti sa le faci? sau nici atunci nu erai convinsa?

  • Reply
   Evergreen
   29 July, 2013 at 4:53 pm

   Did, inainte sa intru la facultate nu stiam exact ce inseamna, dar simteam ca am ceva de spus. Nu stiu de ce nu pot. Poate nu sunt suficient de inteligent. Sau talentata. Stiu doar ca ar trebui sa renunt la asta…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.