Confesiuni

I’ve lost my soul so many times…

M-am lăsat fumată de atâtea ori, încât mi-am pierdut aroma. Mi-am lăsat sufletul să se perinde prin nările multora, crezând că doar așa-mi pot exprima iubirea. M-am lăsat stinsă-n scrumiera uitării, alături de alte și alte chiștoace, pentru că așa e-n viață, toate trec și toate se termină. M-am lăsat dominată, umilită, rănită, jignită, uitată… doar pentru că așa au simțit alții să facă.

confesiunile roscatei cu fluturi peste totM-am zvârcolit nopți la rând pentru că așa-mi dicta inima. O pansam seara și dimineața era vraiște, înșirată pe toți pereții. Țâșnea din mine urlând. Și eu urlam deodată cu ea, oare care poate mai tare?

Am fumat și eu la rândul meu, dar am avut grija țigărilor. Le-am purtat în tabacheră argintată, deși știam că suntem pentru puțină vreme împreună.

Am trăit și veri și ierni și primăveri și toamne singuratice. Le-am purtat în privire și-n zâmbetul șters.

Mi-am pierdut direcția și sufletul de multe ori, de prea multe ori.

Am ajuns în punctul în care eu sunt centrul universului meu și nu mă mai dezic de mine. Am ajuns să refuz scrumiere și să fiu resturile cuiva care se trezește într-o zi să mă iubească.

Oare cum s-a trezit în ziua aia? A zâmbit, a plâns, a râs? Ori poate a știut în tot timpul ăsta, dar vanitatea i-a pus piedici. Ori poate n-a contat.

Nu despre asta e vorba. Nu mai am nevoie de nimeni ca să-mi fie mie bine, m-am tratat de dependențe între timp. Și-n timpul sevrajului mi-am decupat din vocabular cuvinte ca: iubesc, dor, simt. Le folosesc rar, că uneori mi se împleticește limba.

Un lucru îl știu cert despre mine. Dacă m-ai stins într-o scrumieră și ai trântit ușa după tine, lasă-mă acolo. Nu te întoarce. Provoci curent și praf, în rest, bântuie nimicul.

Eu nu mă întorc niciodată de unde am plecat pentru că nu știu decât o singură direcție: înainte. 

Și muzica: 1 și 2.

Foto 

HugsLovePeace
>.<

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    polimedia.us/fain/
    17 August, 2011 at 6:57 pm

    I—ve lost my soul so many times— – Evergreen…

    “M-am lăsat fumată de atâtea ori, încât mi-am pierdut aroma. Mi-am lăsat sufletul să se perinde prin nările multora, crezând că doar așa-mi pot exprima iubirea. M-am lăsat stinsă-n scrumiera uitării, alături de alte și alte chiștoace, pentru că așa e-…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.